Zprávy dne

Strana 12393

Češi nejsou takoví pijani, jak ukazují data WHO, tvrdí šéf likérky Stock Plzeň

5.5.2012 10:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Češi se podle Světové zdravotnické organizace (WHO) řadí na přední příčky v žebříčku roční spotřeby alkoholu na hlavu. Podle WHO ho každý Čech vypije 16 litrů alkoholu ročně. S tím nesouhlasí české likérky. Spotřeba alkoholu je podle nich nejnižší za posledních 13 let.

Aktuálně: Novým Událostem České televize ubyli diváci

5.5.2012 09:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Nové zpravodajské Události vysílá Česká televize měsíc, ale získat větší divácký zájem se jí za tuto dobu nepodařilo. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz. Podle údajů společnosti Mediaresearch, které má Aktuálně.cz k dispozici, podíl hlavní zpravodajské relace České televize na sledovanosti klesl proti březnu o procento.

Americké akcie ukončily týdenní obchodování poklesem

5.5.2012 06:58Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během pátečního obchodování opět oslabovaly. Informuje o tom v sobotu agentura Reuters.

Syrovátko se stal vládcem slovenského mýta. V Česku šéfuje libereckým hokejistům

4.5.2012 19:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Český podnikatel Petr Syrovátko získal majoritní podíl v systému elektronického mýta na Slovensku. Prostřednictvím společnosti Sevenra N.V. koupil 90procentní podíl ve firmě Ibertax, která je většinovým akcionářem provozovatele systému SkyToll, uvedl mediální zástupce Richard Menczer.

Koruna na konci týdne stagnuje na 25,04 CZK/EUR

4.5.2012 19:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká měna celé páteční obchodování hledala směr, kterým se vydat, nakonec vůči euru posílila o nepatrných 0,06 procenta na 25,04 CZK/EUR. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Světové ceny ropy prudce padají, ovlivnila je data z amerického trhu práce

4.5.2012 19:08Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Světové ceny ropy v pátek výrazně oslabují, americká lehká ropa se propadla poprvé od února až pod 100 dolarů za barel. Hlavním důvodem jsou podle agentury Bloomberg horší údaje z amerického trhu práce.

Akcie na pražské burze v týdnu klesly o 1,7 procenta na 919 bodů

4.5.2012 19:00Zdroj: E15Detail zprávy
Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu mírně klesly. Hlavní index PX ve srovnání s minulým pátkem klesl o 1,7 procenta na 919,1 bodu. Nejvíce opět zlevnily akcie technologické firmy KIT Digital a naopak nejvíce si také stejně jako před týdnem polepšily cenné papíry mediální společnosti CME. V předchozím týdnu index PX nepatrně vzrostl po sedmi předchozích poklesech.

Audit radí zastavit dotace pro Karlovarský kraj

4.5.2012 18:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Karlovy Vary - Karlovarský kraj údajně chybně rozdělil přes polovinu dotací z Regionálního operačního programu. Vyplývá to z auditu, který na projektech provedla v minulých týdnech společnost Deloitte. Chyby se například týkají i dvou největších investic do středních škol v kraji, v Sokolově a Ostrově, uvedl dnes server Aktuálně.cz. Mohlo by to znamenat, že až stamiliony korun Evropská unie kraji neproplatí.

Pražské burze odebrala zisky americká data z trhu práce, ČEZ stále pod prodejním tlakem

4.5.2012 18:44Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza nedokázala udržet dopolední zisky a po slabších datech z USA přetočila do záporu, index PX nakonec odevzdal 0,63 % a tento týden si tak připsal třetí pokles v řadě. Aktivita investorů byla opět díky akciím ČEZu zvýšená,…

Americké akcie po slabé zprávě z trhu práce výrazně klesají

4.5.2012 18:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie po zklamání ze slabých údajů z domácího trhu práce v dnešním dopoledním obchodování postupně prohlubovaly propad. Zpráva srážela hlavní indexy v polovině dne o více než jedno procento.

Syrovátko ovládl provozovatele elektronického mýta na Slovensku

4.5.2012 18:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha/Bratislava - Český podnikatel Petr Syrovátko získal majoritní podíl v systému elektronického mýta na Slovensku. Prostřednictvím společnosti Sevenra N.V. koupil 90procentní podíl ve firmě Ibertax, která je většinovým akcionářem provozovatele systému SkyToll. ČTK to dnes sdělil mediální zástupce Richard Menczer. Firma SkyToll loni na mýtném vybrala 3,9 miliardy Kč. Syrovátko je spolumajitelem skupiny S group holding, která mimo jiné vlastní liberecký Syner.

10 nejsilnějších bank na světě: Žebříčku překvapivě kralují kanadské banky

4.5.2012 18:11Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Agentura Bloomberg vytvořila žebříšek nejsilnějších, a tedy i nejbezpečnějších velkých bank. Mezi prvních deset se nevešla žádná americká, Evropu zastupuje na konci švédská Svenska Handelsbanken. Naopak Kanada má v první desítce čtyři banky, Singapur tři.
Úterý 24. září 2024 Praha 13:20,New York07:20