Zprávy dne

Strana 12391

Dodavatele elektřiny do konce dubna změnilo přes 200.000 klientů

6.5.2012 14:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Dodavatele elektřiny letos do konce dubna změnilo přes 201.000 spotřebitelů, což je téměř polovina změn za celý loňský rok. Vyplývá to z údajů Operátora trhu s elektřinou (OTE). Obdobná situace je na trhu s plynem. Zákazníky vede k přechodu na jiné prodejce snaha ušetřit za energie. Podle odborníků proto počet změn dodavatelů zřejmě v dalších měsících nebude klesat.

Schodek rozpočtu by příští rok měl být 100 miliard korun, prohlásil Kalousek

6.5.2012 14:03Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministerstvo financí počítá pro příští rok se schodkem státního rozpočtu ve výši 100 miliard korun, uvedl v nedělních Otázkách Václava Moravce ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). V tom případě ale podle něj vláda musí prosadit konsolidační opatření ve výši 56 miliard korun.

Nabídka brigád je omezená, výjimkou je Praha

6.5.2012 14:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sehnat letos před prázdninami brigádnické místo je pro studenty většinou obtížnější než v minulých letech. Zřejmě ve všech regionech vyjma Prahy se snížil se počet nabídek pracovních agentur i firem. Brigádníci se nejčastěji uplatní v zemědělství, při pouličním prodeji nebo při pomocných manuálních a administrativních pracích. Vyplývá to z ankety ČTK.

Kalousek nepodpoří placení DPH jen ze zaplacených faktur

6.5.2012 13:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr financí Miroslav Kalousek nepodpoří záměr ODS zavést pravidlo, podle kterého by firmy platily daň z přidané hodnoty jen ze zaplacených faktur. Uvedl to dnes v pořadu Otázky Václava Moravce. ODS návrh schválila na své ideové konferenci minulý týden s tím, že jej prosadí v rámci protikrizových opatření do konce funkčního období současné vlády.

EKONOM: Česko hloupne, ale průměrná mzda dál roste? Diví se analytik Michl

6.5.2012 13:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Platí, že 3 + 3 x 3 = 18, anebo 12? Analytik Raiffeisenbank Aleš Michl ukazuje, že Češi hloupnou. Pokud to takto půjde dál, bude Česko nabízet málo vzdělanou pracovní sílu za vysokou cenu, píše v pravidelné rubrice MICHLiq pro týdeník Ekonom.

ÚOHS zkoumá spojení firem Lear Corporation a GMI Holding Corporation

6.5.2012 13:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) posuzuje návrh na povolení spojení dodavatelů firem v automobilovém průmyslu Lear Corporation a GMI Holding Corporation. Agentura Mediafax to v neděli zjistila z webové prezentace úřadu.

Šéfovi Yahoo Scottu Thompsonovi hrozí vyhazov, v životopise lhal o svém vzdělání

6.5.2012 13:17Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vedení amerického internetového portálu Yahoo dostalo ostré ultimátum: buď do pondělí vyhodí nedávno přijatého šéfa Scotta Thompsona, nebo si zadělá na velké problémy s jedním z největších akcionářů firmy.

Kalousek počítá příští rok se schodkem 100 mld. Kč

6.5.2012 13:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo financí počítá podle ministra Miroslava Kalouska pro rok 2013 se schodkem státního rozpočtu sto miliard korun. Pokud se ale vládě nepodaří letos prosadit konsolidační opatření, bude schodek zhruba 160 miliard korun. Kalousek to dnes uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce. Pro letošní rok státní rozpočet počítá se schodkem 105 miliard Kč.

Rosněfť bude s norským Statoilem těžit ropu a plyn v Arktidě

6.5.2012 12:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Moskva - Největší ruská ropná společnost Rosněfť podepsala s norskou skupinou Statoil dohodu o společné těžbě ropy a plynu v ruských arktických vodách. Je to už třetí dohoda Rosněfti o využívání zdrojů v ruských arktických vodách se zahraničními partnery po dubnových smlouvách s americkým koncernem Exxon Mobil a italskou společností Eni.

Ministerstvo: Zimní pneumatiky by měly platit bez výjimky

6.5.2012 12:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Povinnost mít zimní pneumatiky na autě by měla podle ministra dopravy Pavla Dobeše platit pro motoristy bez výjimky. Nyní je musejí mít auta jen za zhoršených podmínek. Ministerstvo dopravy v tomto duchu navrhne novelu zákona, která přispěje k bezpečnosti silničního provozu a řidičům odpadne i nejistota ohledně správného zvolení typu pneumatik. ČTK to dnes sdělil mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák.

Drábek obhajuje snížení valorizace důchodů, mezigenerační solidaritu označil za nereálnou

6.5.2012 12:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Snížení valorizace důchodů je nepopulární a nepříjemný, ale nutný krok, který zemi pomůže řešit složitou ekonomickou situaci. V nedělní Partii to uvedl ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09), ten také označil mezigenerační solidaritu za výbornou věc, která je ale aktuálně nereálná.

Rakovina je drobná potíž, ujistil Warren Buffett. Akvizice za 20 miliard mu nevyšla

6.5.2012 12:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jsem zdravý a plný elánu, přesvědčoval americký investor Warren Buffett akcionáře své firmy Berkshire Hathaway. Na tradiční valné hromadě také prozradil, že nedávno zvažoval akvizici za 20 miliard dolarů.
Úterý 24. září 2024 Praha 15:28,New York09:28