Zprávy dne

Strana 12390

Facebook začne s prezentací před vstupem na burzu

7.5.2012 06:00Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americká společnost Facebook v pondělí zahájí prezentaci před plánovaným vstupem na burzu. Cenové rozpětí pro primární emisi svých akcií si společnost určila na 28 až 35 dolarů za jednu.

Podle analytiků trhy víc znepokojí Řecko než Hollande

6.5.2012 23:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Podle prvních reakcí ekonomických analytiků budou trhy nervóznější z výsledků řeckých voleb, než z vítězství socialisty Françoise Hollanda v prezidentských volbách ve Francii.

Za obnovitelné zdroje do roku 2020 dají Němci 175 miliard eur

6.5.2012 17:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Düsseldorf - Za přesun k obnovitelným zdrojům, které mají nahradit rušenou jadernou energii, zaplatí Němci od loňska do roku 2020 celkem 175 miliard eur (4,4 bilionu Kč). V roce 2020 spotřebitelé za náklady přechodu na "zelenou" energii vydají v účtech za elektřinu o 60 procent více než loni. Zjistila to přední globální konzultační společnost McKinsey ve studii, kterou tento týden získal německý list Handelsblatt.

V Plzni prasklo vodovodní potrubí, ohrožen byl i provoz vlaků

6.5.2012 16:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - V Plzni dnes odpoledne došlo k poruše vodovodního potrubí položeného u železničního koridoru v Borské ulici. Otvorem stříkala voda pod tlakem několik desítek metrů vysoko a dopadala i na blízkou trať. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, protože hrozilo, že by voda mohla zasáhnout i troleje. Únik se podařilo zastavit zhruba během hodiny, oznámil ČTK Jan Kretek ze společnosti Vodárna Plzeň.

Ostravské aerolinky Job Air chtějí v rámci reorganizace prominout část dluhů

6.5.2012 16:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ostravské aerolinky podnikatele Daneše Zátorského Job Air - Central Connect Airlines chtějí projít reorganizací, ta by spočívala i v prominutí části dluhů. Agentura Mediafax to v neděli zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

USA začnou vyvážet plyn z břidlic. Zlevní ho a sníží energetickou moc Ruska

6.5.2012 16:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Spojené státy americké se chystají ve velkém vyvážet plyn, který v posledních letech získávají z břidlicového podloží. To podle analytiků změní celý trh a oslabí tradiční vývozce v čele s Ruskem. Americký plyn by kromě omezení vlivu Ruska mohl přinést i nižší ceny.

Přes zimu uhynulo 10 pct včel, letos počasí včelařům přeje

6.5.2012 16:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Přes zimu v tuzemsku uhynulo maximálně deset procent včelstev, což je normální stav. ČTK to řekl místopředseda Českého svazu včelařů Miloslav Peroutka. Jde o odhad, přesná čísla zatím včelaři nemají. Letošní počasí chovu včel zatím přeje, přesto podle Peroutky letošní produkce medu těžko překoná loňskou, která byla rekordní.

Bez tištění peněz přijde kolaps amerických dluhopisů i dolaru, varuje investor Schiff

6.5.2012 15:45Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"Pokud jde o mě, americké dluhopisy jsou junk," říká známý investor Peter Schiff. Ten říká, že Ameriku zatím drží nad vodou nulové sazby a tisknutí dalších peněz. I šéf největšího dluhopisového fondu Pimco Bill Gross varuje, že USA jsou na nejlepší cestě ztratit rating AAA i u dalších agentur.

Německu krize prospívá. Příjmy z daní díky růstu mezd i ekonomiky rostou

6.5.2012 15:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Německé ekonomice se pravděpodobně daří lépe, než se dosud čekalo. Příjmy z daní by totiž podle německého tisku měly letos i v příštím roce vzrůst o 5 miliard eur. Oficiální čísla představí němečtí představitelé ve čtvrtek.

Spekulanti komplikují výstavbu plynovodu Gazela

6.5.2012 15:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Majitelé pozemků potřebných pro výstavbu plynovodu Gazela komplikují jeho výstavbu. V neděli o tom informoval server Týden.cz.

Prodej ojetin stagnuje a je stále nižší než před krizí

6.5.2012 14:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Dovoz ojetin do Česka letos do dubna stagnoval na 40.447 vozech. Je o polovinu nižší, než před ekonomickou krizí. Nejvíce se dováží značka Škoda. Vyplývá to ze statistiky Svazu dovozců automobilů.

Filip: Je nutné změnit zákon o státním podniku, je třeba, aby odvod z Lesů ČR byl legální

6.5.2012 14:50Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Předseda KSČM Vojtěch Filip má za to, že je nutné změnit zákon o státním podniku, aby odvod financí z Lesů ČR byl legální. Filip to uvedl v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.
Úterý 24. září 2024 Praha 15:28,New York09:28