Zprávy dne

Strana 12384

Slovak Telekom podle Bruselu porušil antimonopolní normy EU

8.5.2012 09:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Slovenská telekomunikační firma Slovak Telekom a její německá mateřská společnost Deutsche Telekom podle Evropské komise zřejmě porušily antimonopolní pravidla Evropské unie. Slovenský podnik podle EK odmítl poskytovat konkurentům přístup ke svým linkám a širokopásmovým službám.

Obchodování na burzách v USA se stále nevzpamatovalo z krize

8.5.2012 09:43Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Obchodování na amerických burzách se stále nevzpamatovalo z finanční krize v roce 2008. Ceny akcií se za poslední tři roky zdvojnásobily, zhodnocování ale nedoprovází zájem investorů. Objem obchodování tak zdaleka nedosahuje minulých úrovní. V dubnu například průměrné denní obchodování bylo zhruba na polovině vrcholu 12,1 miliardy akcií z roku 2008. Informoval o tom deník The New York Times.

Akcie v USA v pondělí uzavřely smíšeně, euro kleslo

8.5.2012 09:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Akcie ve Spojených státech na počátku nového týdne uzavřely smíšeně. Investoři si téměř nevšímali výsledků voleb v Evropě, i když na trhu stále přetrvává nejistota, zda bude eurozóna schopná poradit si s dluhovou krizí. Zájem byl o finanční společnosti, které jsou obvyklé citlivé na události, které mohou zhoršit stabilitu v eurozóně.

SRN: Obchodování na platformě Xetra obnoveno

8.5.2012 08:22Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
pbrDavid LamačbrFio banka, a.s.brp

SRN: Obchodování na trhu Xetra z technických příčin pozastaveno

8.5.2012 07:25Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Deutsche Boerse AG oznámila, že z technických důvodů byl odložen dnešní začátek obchodování na segmentu Xetra.brbrpV současné chvíli jsou pokyny na tento segment odmítány. O dalším vývoji / postupu Vás budeme informovat.ppbrDavid...

Americké akcie zahájily týden smíšenými výsledky

8.5.2012 07:21Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie zaznamenaly během pondělního obchodování na burze smíšené výsledky. Informuje o tom agentura Reuters.

Státní svátek v ČR

8.5.2012 07:00Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Z důvodu státního svátku se dnes na BCPP i RMS neobchoduje.brbr pbrDavid LamačbrFio banka, a.s.brp

Google porušil autorská práva Oraclu

7.5.2012 21:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Google porušil autorská práva společnosti Oracle, když neoprávněně využil technologie Java ve své mobilní softwarové platformě Android. V pondělí o tom rozhodla porota, informuje agentura AFP.

Facebook zahájil v New Yorku prezentaci před plánovaným vstupem na burzu

7.5.2012 21:06Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Facebook zahájil v pondělí prezentaci před plánovaným vstupem na burzu, zakladateli firmy Zuckerbergovi naslouchaly na Manhattanu stovky investorů. Pokud společnosti vyjde vše podle plánu, bude jeho primární nabídka větší, než byla v případě kterýchkoliv jiných technologických firem.

USA dnes končí prakticky tam, kde začaly

7.5.2012 20:03Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Americké trhy zakončily dnešní obchodování blízké své startovní čáry. Trhy vymazaly počáteční ztráty způsobené politickými výsledky z Francie a Německa a v druhé polovině dne se podívaly do ziskových vod, kde již většinou zůstaly. S&P 500 připsal 0,04...

Facebook zahájil prezentaci před vstupem na burzu

7.5.2012 20:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americká internetová společnost Facebook dnes v New Yorku zahájila prezentaci před plánovaným vstupem na burzu. V rámci primární veřejné nabídky (IPO) chce podnik získat rekordních 10,6 miliardy dolarů (asi 203,6 miliardy Kč). Zájem byl značný, před hotelem Sheraton se na Manhattanu shromáždily stovky investorů, kteří čekali, co jim o plánech podniku řekne jeho zakladatel Mark Zuckerberg.

Španělská vláda chystá finanční pomoc bankám. Doposud to přitom odmítala

7.5.2012 19:32Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Španělská vláda dosud odmítala sanovat z veřejných peněz bankovní sektor, který se potýká s nedostatkem likvidity. V pondělí však premiér země přiznal, že k tomuto kroku dojde. V odpovědi na toto prohlášení odstoupil prezident jedné z hlavních bank. Rozhodnutí může také spustit protesty v ulicích.
Úterý 24. září 2024 Praha 19:20,New York13:20