Zprávy dne

Strana 12381

Evropské akcie ukončily obchodování ztrátou

8.5.2012 20:21Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropské akciové trhy ukončily úterní obchodování ztrátou. Informovala o tom agentura Reuters.

EKONOM: Firmy tají své finance, hrozí jim za to miliardové pokuty

8.5.2012 20:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Téměř tři čtvrtiny firem dosud nezveřejnily účetní závěrku za rok 2010. Odnášejí to poctivé podniky. Stát by podle propočtů týdeníku Ekonom na pokutách mohl získat několik miliard korun.

Strach z Řecka srazil evropské akcie

8.5.2012 18:35Zdroj: E15Detail zprávy
Západoevropské akcie zakončily rozkolísané obchodování výrazným poklesem a jejich index se propadl na minimum za čtyři měsíce. Trh má obavy z vývoje v Řecku, kde se po nedělních volbách objevily výzvy ke zrušení slibů, které proevropské strany daly mezinárodním věřitelům za jejich záchranu země před bankrotem.

Evropské akcie v obavách z vývoje v Řecku výrazně klesly

8.5.2012 18:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie zakončily dnešní rozkolísané obchodování výrazným poklesem a jejich index se propadl na minimum za čtyři měsíce. Trh má obavy z vývoje v Řecku, kde se po nedělních volbách objevily výzvy ke zrušení slibů, které proevropské strany daly mezinárodním věřitelům za jejich záchranu země před bankrotem.

Obnova pozemků po továrnách vázne. Ostravský plynojem už ale hostil koncert Nohavici

8.5.2012 18:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Bývalý plynojem vítkovických železáren nově slouží jako koncertní sál a jedna z vysokých pecí jako vyhlídková vzdělávací trasa. Ostravské Vítkovice se mění. Velká část podobných brownfieldů v Česku ale chátrá.

Ceny ropy na světových trzích klesají

8.5.2012 18:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Světové ceny ropy v úterý oslabily, ropa Brent během úterý klesla na 111,08 dolaru za barel. Informovala o tom agentura Reuters.

Trhy mají strach z řeckých a francouzských voleb. Euro oslabuje a klesá cena ropy

8.5.2012 18:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Euro ztrácí už sedmý den za sebou. Důvodem jsou obavy spojené s výsledkem prezidentských voleb ve Francii a předčasných voleb v Řecku. Dolů kvůli tomu zamířily i ceny ropy, čemuž napomáhá i prohlášení Saúdské Arábie, že těží nejvíc nejvíce za řadu desetiletí.

Poptávka po elektřině v Itálii klesla v dubnu na tříleté minimum

8.5.2012 17:43Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Poptávka po elektrické energii v Itálii klesla v dubnu na tříleté minimum, činila 24,5 miliardy kilowatthodin. V úterý o tom informovala agentura Reuters.

Ministr Schwarzenberg jednal s kyperským prezidentem o finanční situaci EU

8.5.2012 17:34Zdroj: MediafaxDetail zprávy
O blížícím se předsednictví Kyperské republiky Radě Evropské unie jednali ministr zahraničí Karel Schwarzenberg s prezidentem Kypru Demetrisem Christofiasem. Hovořili také o finanční situaci EU, informoval v úterý tiskový odbor ministerstva.

Euro kvůli politické nejistotě v Řecku a ve Francii klesá

8.5.2012 16:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes opět oslabuje a k dolaru ztrácí již sedmou seanci za sebou. Důvodem jsou obavy o budoucnost úsporných plánů eurozóny považovaných za důležitou součást boje regionu s dluhovou krizí po víkendových volbách v Řecku a ve Francii. Euro vůči dolaru oslabilo o 0,7 procenta na 1,2997 USD, když v pondělí se během dne propadlo až na 1,2955 USD, nejníže od konce ledna.

Cena ropy klesla pátý den po sobě, srážejí ji obavy o ekonomiku

8.5.2012 16:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Světové ceny ropy v obavě z ekonomického útlumu na obou stranách Atlantiku a při vysoké nabídce suroviny dnes klesly pátý den po sobě. Trh oslabuje rovněž nejistota z vývoje v zemích eurozóny po víkendových volbách v Řecku a Francii.…

EK: Každý druhý nebezpečný výrobek, který se dostane do EU, pochází z Číny

8.5.2012 15:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejvíc nebezpečných výrobků, které loni uvízly v unijním systému včasného varování, bylo mezi oděvy a textiliemi, u nichž například lidem hrozilo udušení nebo podráždění pokožky. Na druhém místě figurují hračky.
Úterý 24. září 2024 Praha 19:13,New York13:13