Zprávy dne

Strana 12355

Schäuble nevyloučil, že se bude ucházet o šéfování euroskupině

13.5.2012 03:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německý ministr financí Wolfgang Schäuble naznačil, že se bude ucházet o šéfování takzvané euroskupině. V rozhovoru pro dnešní vydání nedělníku Welt am Sonntag řekl, že je v euroskupině složené z ministrů financí zemí eurozóny silně angažován, a tudíž nemůže převzetí předsednictví vyloučit. Lucemburskému premiérovi Jeanu-Claudeovi Junckerovi mandát předsedy euroskupiny vyprší v červnu.

22 společností, které v Latinské Americe ohrožuje vlna znárodnění

12.5.2012 19:48Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Když se něco stane jednou, je to náhoda, podruhé už je to trend. Po dvou znárodněních v Latinské Americe v průběhu pouhých pár týdnů bychom se už měli bát, protože riziko, že se to stane znovu, je vyšší.

EKONOM: PC nezemřelo, jen se mění v něco jiného, myslí si viceprezident Lenova

12.5.2012 19:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Dnes je těžké ukázat na jeden produkt, který ovládne svět, říká viceprezident a ředitel marketingu čínské počítačové firmy Lenovo David Roman v rozhovoru pro týdeník Ekonom. Klasické osobní počítače přesto podle něho ale do starého železa nepatří.

Rehn varoval před podporou růstu financovanou dluhem

12.5.2012 18:19Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Eurokomisař pro hospodářské a měnové záležitosti Olli Rehn varoval před financováním balíčků na podporu růstu v jednotlivých zemích novým dluhem a vyzval vlády, aby se držely strukturálních reforem a snižování fiskálních deficitů v době ekonomické krize. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

Hedgeové fondy se pomalu dostávají do Česka. Jsou ale téměř neviditelné

12.5.2012 17:11Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Čeští manažeři se také snaží proniknout na trh hedgeových fondů, nemohou je ale založit v Česku. Obrací se tak do tradičních líhní těchto fondů, jako jsou Kypr nebo Malta. V tuzemsku je ale reklama na fondy zakázaná, šíří se jen po známosti. Proto jsou téměř neviditelné.

Dolní komora polského parlamentu schválila fiskální pakt

12.5.2012 15:32Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dolní komora polského parlamentu schválila smlouvu Evropské unie o rozpočtové stabilitě, a to navzdory výhradám premiéra Donalda Tuska. Informovala o tom v sobotu agentura AFP.

Proč se nerozpadne eurozóna? Evropa nemá jinou možnost, tvrdí analytik

12.5.2012 15:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"I kdyby nějakým zázrakem dluhová krize brzy skončila, není návratu do původního stavu," říká Marc Chandler, americký analytik ze společnosti Brown Brothers Harriman. Proč se podle něho eurozóna nerozpadne?

EK schválila restrukturalizační plán ING z roku 2009, prošetří ale jeho dodatky

12.5.2012 14:03Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská komise (EK) schválila restrukturalizační plán nizozemské bankovní a pojišťovací skupiny ING z roku 2009 s tím, že zahájila vyšetřování dodatků k plánu. Komise o tom informovala na svých webových stránkách.

Odchod Řecka z eurozóny by pro blok nebyl fatální, tvrdí guvernér irské centrální banky

12.5.2012 12:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecký odchod z eurozóny sice podle guvernéra irské centrální banky Patricka Honohana může narušit důvěru v blok jednotné měny, ale nemusel by podle něj být fatální. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

Když nedodržíte slovo, nedostane už ani euro, varoval Řeky šéf Bundesbanky

12.5.2012 12:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Šéf německé centrální banky Deutsche Bundesbank Jens Weidmann v sobotu varoval zadlužené Řecko, že už nedostane žádnou další finanční pomoc, pokud nebude respektovat závazky vyplývající z evropského plánu na záchranu Řecka přijatého koncem roku 2011.

Americké regulační úřady začaly vyšetřovat výrazné ztráty banky JPMorgan

12.5.2012 12:43Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké regulační úřady začaly vyšetřovat okolnosti ztráty, kterou utrpěla přední americká investiční banka JPMorgan Chase. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

Metro z náměstí Míru do Dejvic nejezdí z technických důvodů

12.5.2012 11:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Metro na trase A z náměstí Míru do stanice Dejvická nejezdí. V 10:13 byl provoz přerušen z technických důvodů kvůli poruše napájení. ČTK to řekla mluvčí dopravního podniku.
Středa 25. září 2024 Praha 09:28,New York03:28