Zprávy dne

Strana 12354

Znojmo zvýšilo daň z nemovitosti, jiná města kraje to nechystají

13.5.2012 14:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Majitelé domů, bytů i zahrad ve Znojmě zaplatí letos víc na dani z nemovitosti. Tamní radnice zvýšila daňový koeficient. Město tak získá navíc 16 milionů korun k loňským téměř 22 milionům, řekla ČTK mluvčí radnice Renáta Bártová. Další oslovená města letos daňové koeficienty nezvýšila a ani o tom neuvažují, zjistila v anketě ČTK.

Konec recese, analytici očekávají růst

13.5.2012 14:07Zdroj: E15Detail zprávy
Česká ekonomika se v prvním čtvrtletí zřejmě podle odhadů analytiků dostala z recese. Podle většiny ekonomů totiž v prvním čtvrtletí ekonomika ve srovnání s předchozím čtvrtletím stagnovala nebo mírně rostla. V recesi se přitom ekonomika považuje tehdy, když dvě čtvrtletí po sobě výkon ekonomiky klesá.

Největší města Vysočiny zatím nechystají růst daně z nemovitosti

13.5.2012 14:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Jihlava - Obyvatelé pěti největších měst Vysočiny se zatím nemusí bát zvýšení daně z nemovitostí. Podle ankety ČTK o tom tamní radnice neuvažují, protože teď nechtějí zvyšovat daňové zatížení lidí ani podnikatelů. Některá sídla…

Ekonomika se asi dostala z recese, analytici čekají mírný růst

13.5.2012 14:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká ekonomika se v prvním čtvrtletí zřejmě podle odhadů analytiků oslovených ČTK dostala z recese. Podle většiny ekonomů totiž v prvním čtvrtletí ekonomika ve srovnání s předchozím čtvrtletím stagnovala nebo mírně rostla. V recesi se přitom ekonomika považuje tehdy, když dvě čtvrtletí po sobě výkon ekonomiky klesá. Mezičtvrtletně hrubý domácí produkt ve třetím i čtvrtém čtvrtletí 2011 klesl podle Českého statistického úřadu o 0,1 procenta.

Čína opět snížila minimální rezervy bank kvůli podpoře ekonomiky

13.5.2012 13:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Peking - Čínská centrální banka snižuje výši povinných rezerv komerčních bank. Tento krok má podpořit poskytování úvěrů a oživit prudce zpomalující ekonomiku. Podíl rezerv největších komerčních bank vůči přijatým vkladům centrální banka snížila s platností od 18. května o půl procentního bodu na 20 procent. Snížení povinných rezerv je již třetím od listopadu, kdy vláda opustila téměř dva roky trvající snahu zpomalit vysokou inflaci.

Svěcením pramenů dnes otevřely Luhačovice lázeňskou sezonu

13.5.2012 12:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Luhačovice (Zlínsko) - Průvod několika set lidí se dnes zapojil do symbolického otevírání pramenů v Luhačovicích na Zlínsku. Nechyběli v něm krojovaní členové folklorních souborů, ani hasiči s prapory a korouhvemi. Svěcení a otevírání léčivých pramenů oficiálně zahájilo sezonu v tomto lázeňském městě. Letos si zároveň Luhačovice připomínají 600. výročí první písemné zmínky o městě.

Růst estonské ekonomiky v prvním čtvrtletí zpomalil

13.5.2012 11:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Meziroční růst estonské ekonomiky, tedy jedné z členských zemí eurozóny, v prvních třech měsících letošního roku zpomalil na 3,9 procenta a dosáhl nejnižší tempo za uplynulých sedm čtvrtletí. Informovala o tom agentura Bloomberg.

ČD Cargo možná skončí s přepravou jednotlivých vozových zásilek

13.5.2012 11:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - ČD Cargo možná skončí s převážením jednotlivých vozových zásilek. Zrušení tohoto druhu dopravy zvažuje vedení společnosti v restrukturalizačním plánu. ČTK to řekl místopředseda Odborového sdružení železničářů (OSŽ) Radek Nekola. Odboráři proto dopisem vyzvali ministra dopravy Pavla Dobeše, aby situaci pomohl urychleně vyřešit. Rozhodnutí by prý znamenalo přesun zhruba 30 milionů tun zboží na kamiony.

Čínská centrální banka snížila limit pro rezervy bank

13.5.2012 11:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Čínská centrální banka snížila limit pro hotovost, kterou si finanční ústavy v zemi musí povinně odložit do rezervy. Informovala o tom agentura Reuters.

Průzkum: Češi kvůli aférám omezili nákupy polských potravin

13.5.2012 10:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Češi letos zřejmě výrazně omezí nákupy polských potravin, protože po vleklé aféře s technickou solí a nekvalitní vaječnou moučkou mají pochybnosti o jejich kvalitě. Vyplývá to z průzkumu internetového portálu AkcniCeny.cz a časopisu Retail Info Plus, kterého se zúčastnilo 928 lidí. Polsko je po Německu druhým největším exportérem potravin do Česka.

AFP: Japonsko se bojí horkého léta bez jaderné energie

13.5.2012 10:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tokio - Japonští těžce zkoušení výrobci se připravují na dlouhé léto plné obav, že jejich podnikání v oboru čehokoli od výroby zmrzliny až po tužky mohou poškodit nedostatečné dodávky a výpadky energie. Té by mohlo být málo poté, co země zcela odstavila všechny jaderné reaktory, napsala dnes agentura AFP.

Schäuble nevylučuje, že se bude ucházet o šéfování Eurogroup

13.5.2012 10:16Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německý ministr financí Wolfgang Schäuble prohlásil, že se už nyní silně angažuje ve věcech tzv. Eurogroup, tedy ministrů financí eurozóny, a proto nemůže vyloučit možnost, že se stane jejím šéfem. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na nedělní vydání týdeníku Welt am Sonntag.
Středa 25. září 2024 Praha 09:18,New York03:18