Zprávy dne

Strana 12353

Britští bookmakeři už neberou sázky na odchod Řecka z eurozóny. Dostali strach

13.5.2012 15:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Po výsledku parlamentních voleb v Řecku a následném povolebním chaosu vzrostl zájem o sázky na odchod z eurozóny natolik, že sázkové kanceláře zjistily, že je prakticky nemožné stanovit správný kurz.

Daň z nemovitosti bude v Ústeckém kraji zvyšovat jen Chomutov

13.5.2012 14:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Ústí nad Labem - V Ústeckém kraji plánuje z větších měst zvyšovat v příštím roce daň z nemovitosti pouze Chomutov. Zavede proto takzvaný místní koeficient ve výši dvě, který má většina dalších měst v regionu. Bez místního koeficientu zůstanou v roce 2013 v kraji z pěti statutárních měst jen Děčín a Teplice, vyplynulo z ankety ČTK.

Plzeň chystá zvýšení daně z nemovitosti, ostatní města ne

13.5.2012 14:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Zatímco větší města v Plzeňském kraji nezvýšila letos daň z nemovitosti a ani s tím nepočítají pro příští rok, krajské město plánuje zvednout daň na dvojnásobek. Chce tím alespoň kompenzovat výraznou ztrátu podílu na sdílených…

V Ostravě a Krnově se chystají změny výše daně z nemovitosti

13.5.2012 14:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Ostrava - V Ostravě a Krnově se připravují změny výše daně z nemovitosti. Další města změny neplánují, ve Frýdku-Místku, Novém Jičíně či Bohumíně schválili zastupitelé novou výši daně loni. V některých městech daň vychází jen z koeficientů stanovených zákonem, města sama ji místním koeficientem nezvyšují, naopak v okrajových částech ještě koeficient snižují, zjistila v anketě ČTK.

OECD vyzývá EU ke zmírnění rozpočtových pravidel

13.5.2012 14:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Řím - Evropská unie by měla podpořit ekonomický růst vyřazením veřejných investic z kalkulací rozpočtového deficitu a vydáváním společných dluhopisů eurozóny. Uvedl to v rozhovoru pro italský list La Stampa hlavní ekonom Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) Pier Carlo Padoan.

Středočeská města ani Praha zvýšení daně z nemovitosti nechystají

13.5.2012 14:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Většina středočeských měst neplánuje další zvýšení daně z nemovitosti. Od letoška mnohde tato daň vzrostla a zástupci radnic navíc poukazují na to, že lidem stouply výdaje i v souvislosti s vyšší sazbou DPH. Zvyšovat daň z nemovitosti se nechystá ani hlavní město Praha. Vyplynulo to z ankety ČTK.

V Libereckém kraji přibývá obcí s vyšší daní z nemovitosti

13.5.2012 14:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Liberec - V Libereckém kraji přibývá obcí, které vlastní vyhláškou zvýšily daň z nemovitosti, stále jsou ale v menšině. Z 215 měst a obcí v kraji upravuje vlastní vyhláškou daň z nemovitosti jen zhruba desetina. Nově letos o zvýšení…

Města ve Zlínském kraji zvýšení daně z nemovitostí nechystají

13.5.2012 14:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Zlín - Velká města ve Zlínském kraji daň z nemovitosti prozatím nezvyšují. Některá vycházejí z koeficientů stanovených zákonem a nepřijala žádnou obecní vyhlášku, kterou by výši daně mohla upravit, tak se rozhodla například radnice ve Vsetíně. Naopak Zlín či Uherské Hradiště koeficienty pro výběr daně v určitých částech měst či pro typ staveb vyhláškou již dříve upravily, zjistila ČTK.

Města v Olomouckém kraji nechystají navýšení daně z nemovitosti

13.5.2012 14:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Olomouc - Radnice velkých měst v Olomouckém kraji zatím nechystají navýšení daně z nemovitosti. O tom, zda platby vlastníkům domů, bytů, garáží či zahrad vzrostou, by vedení samospráv rozhodovalo až v následujících měsících. Většina měst sazbu daně z nemovitostí nezvyšovala ani na začátku letošního roku. ČTK to zjistila v anketě.

Největší jihočeská města nechystají růst daně z nemovitosti

13.5.2012 14:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
České Budějovice - Vedení radnic velkých měst na jihu Čech se podle zjištění ČTK nechystají zvyšovat daňové zatížení obyvatel ani podnikatelů. Sazby pro výpočet daně z nemovitosti by měly být v příštím roce zachovány. Třeba pro České Budějovice s téměř 94.000 obyvateli představuje příjem z daní z nemovitostí 53 milionů korun, v Temelíně s 845 obyvateli, kde platí nejvyšší sazba, asi 35 milionů korun.

Daň z nemovitostí velká města v Karlovarském kraji nezvednou

13.5.2012 14:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Karlovy Vary - V Karlovarském kraji přistupují velká města k případné úpravě koeficientu daně z nemovitostí velmi obezřetně. V podstatě žádné z nich po úpravách z let 2008 a 2009 už k dalšímu zvýšení nesáhlo. Zástupci radnic ČTK…

Města v Pardubickém kraji většinou daň z nemovitosti nezvyšují

13.5.2012 14:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Pardubice - Města v Pardubickém kraji neplánují zvyšování daně z nemovitosti. V krajském městě se naopak připravuje její snížení. Mohla by se snížit v roce 2013, a to až od 22 procent. Například daň za osmdesátimetrový byt by se mohla snížit ze současných 1728 korun na 1344 korun, zjistila v anketě ČTK.
Středa 25. září 2024 Praha 09:18,New York03:18