Zprávy dne

Strana 12352

Ministři financí eurozóny proberou Řecko a Španělsko

14.5.2012 04:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - V Bruselu se dnes odpoledne sejdou ministři financí členských zemí eurozóny. Jednání přichází ve chvíli, kdy kvůli povolebním politickým turbulencím v Řecku opět zesílily debaty o možném odchodu Atén z eurozóny.

Šéf Yahoo odstoupil. Chlubil se titulem, který neměl

13.5.2012 22:14Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Generální ředitel Yahoo Scott Thompson v neděli odstoupil, informuje agentura AFP. Důvodem je to, že nemá titul z informatiky, ačkoli to psal ve svém životopise.

Analytici: "Kalouskovy dluhopisy" se vyplatí, když oželíte své úspory na pět let

13.5.2012 19:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Do konce května je možné objednávat spořicí dluhopisy pro občany. Vyplatí se? Jedná se o bezpečnou investici, důležité ale je si uvědomit, že vložené peníze musí člověk oželit na několik let, aby z nich měl slibovaný výnos. V opačném případě nic nevydělá.

Šéf Yahoo Scott Thompson odstoupí. Kvůli nesrovnalostem v životopise

13.5.2012 19:21Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ještě v neděli přijme správní rada Yahoo rezignaci generálního ředitele Scotta Thompsona a jmenuje prozatímního šéfa. Thompson nemá vysokoškolský titul z informatiky, přestože to uvádí ve svém oficiálním firemním životopise.

Ředitel Yahoo po nesrovnalostech v životopise odstoupí

13.5.2012 19:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Generální ředitel Yahoo Scott Thompson (54) po nesrovnalostech v životopise ohledně dosaženého vzdělání odstoupí. Informují o tom agentury s odvoláním na blog AllthingsD. Ve funkci by ho mohl prozatím zastoupit šéf globálních médií Yahoo Ross Levinson.

Lanovka na Sněžku dnes jela naposledy, začíná její rekonstrukce

13.5.2012 18:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - Turisté měli dnes poslední možnost nechat se vyvézt lanovkou na nejvyšší českou horu. Od pondělí už nebude kvůli rekonstrukci v provozu horní úsek lanové dráhy na Sněžku. Spodní se zastaví 2. září. Rozsáhlá rekonstrukce má být hotova na jaře 2014.

OECD: EU by měla vyloučit veřejné investice z kalkulací rozpočtových deficitů

13.5.2012 18:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská unie by podle hlavního ekonoma Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) Piera Carla Padoana měla podpořit ekonomický růst vyloučením veřejných investic z propočtů rozpočtového deficitu a vydáváním společných dluhopisů eurozóny. Informovala o tom v neděli agentura Reuters.

Sbohem Akropole! Vlivný německý časopis Spiegel vyzval Řeky k opuštění eura

13.5.2012 17:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Odchod Řecka z eurozóny je v jejich vlastním zájmu, tvrdí komentátoři nejvlivnějšího německého časopisu. Poslední šance na ozdravení země pomocí reforem se Řekové vzdali v květnových volbách, píše se v úvodníku.

Finální ocenění emise akcií Facebooku se uskuteční už ve čtvrtek

13.5.2012 17:10Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dominantní světová sociální síť Facebook se chystá na burzu, její finální ocenění je stanoveno na čtvrtek. Emise, která už je údajně přeupsána, by měla na horní hranici stanoveného upisovacího pásma vynést až 11,8 miliardy dolarů, což je historicky největší primární úpis internetové společnosti.

Jak platit méně za elektřinu? Na co si dát pozor při změně dodavatele? Ptejte se

13.5.2012 15:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jak ušetřit v době rostoucích cen za proud? Vyplatí se změnit dodavatele? Od 11:00 odpovídá na dotazy čtenářů on-line Michaela Vinšová, nezávislá analytička z internetového projektu Energetickaporadna.cz.

Poruba: Zatím jsem nedostal žádný dokument, že jsem byl odvolán

13.5.2012 15:51Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Odvolaný šéf Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) René Poruba zatím stále oficiálně neobdržel žádný dokument o tom, že byl z funkce odvolán. Poruba to řekl v neděli v pořadu České televize Otázky Václava Moravce (OVM).

Německo chce řídit evropské finance. Wolfgang Schäuble chce vystřídat Junckera

13.5.2012 15:49Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Německý ministr financí Wolfgang Schäuble naznačil, že se bude ucházet o šéfování takzvané euroskupině. V rozhovoru pro nedělník Welt am Sonntag...
Středa 25. září 2024 Praha 11:18,New York05:18