Zprávy dne

Strana 12338

Repsol povolá Argentinu kvůli YPF k mezinárodní arbitráži

15.5.2012 16:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Španělská ropná společnost Repsol dnes zahájila kroky vedoucí k mezinárodní arbitráži s Argentinou za to, že zestátnila většinový podíl Repsolu v největší argentinské ropné skupině YPF. Repsol bude na Argentině požadovat odškodnění přes deset miliard dolarů (přes 200 miliard Kč). Spor se však může vléct dlouhá léta a Argentina může jeho výsledek ignorovat.

Kalousek tvrdí: Obhájili jsme své zájmy, o bankách v Česku si rozhodneme doma

15.5.2012 16:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
ČNB bude nadále dohlížet na české banky. Podle nové evropské směrnice o bankách na ně měl totiž dohlížet regulátor země, ve které má sídlo mateřská banka. Tomu se Česku podařilo zabránit. Europoslanci chtějí do směrnice dostat i tvrdá omezení pro odměny manažerů bank.

Špatný výkon české ekonomiky v prvním čtvrtletí zesiluje debatu o snížení sazeb, tvrdí Hampl

15.5.2012 16:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Neuspokojivé údaje o výkonu české ekonomiky v prvním čtvrtletí letošního roku znamenají podle viceguvernéra České národní banky (ČNB) Mojmíra Hampla, že jakýkoli budoucí pohyb úrokových sazeb bude směrem dolů. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.

Poláci tvrdí, že problémové potraviny na českém trhu nejsou

15.5.2012 16:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Polsko po opakovaných výzvách Českou republiku dnes informovalo o problémových potravinách, které se objevily na tamním trhu a u nichž existuje možnost, že se mohly dostat i do Česka. Šlo prý o cukrovinky, chléb a pečivo. Informoval o tom dnes ministr zemědělství Petr Bendl.

Kalousek: Nejlepším řešením potíží Řecka by byl odchod z eurozóny

15.5.2012 16:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Český ministr financí Miroslav Kalousek se domnívá, že nejlepším řešením současných problémů Řecka by byl odchod z eurozóny. Ministr v Bruselu po jednání s kolegy z EU zdůraznil, že jde o jeho osobní názor. Podotkl také, že nikdo neumí odpovědně říct, jaké by měl odchod Atén z eurozóny dopady na Českou republiku.

Pozor na internetovým obchod TadyUsetrim.cz. Nedodává zaplacené zboží

15.5.2012 16:04Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Před nákupem v e-shopu www.tadyusetrim.cz varují uživatelé internetového srovnávače Heureka.cz. Podle jejich zkušeností obchod požaduje pouze platby předem, objednané zboží nedodává a jeho provozovatelé nereagují na dotazy.

OKD se chystá rozšiřovat své dobývací prostory. Podívejte se na "černou" práci horníků

15.5.2012 15:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Těžební společnost OKD v posledních několika letech investovala téměř 13 miliard korun do bezpečnosti a modernizace technologického zařízení. V současné době se chystá na prohlubování a rozšiřování svých dobývacích prostor. Redaktor IHNED.cz se i s fotografem mohl podívat přímo na místo činu - do dolu Karviná.

Polsko pokračuje v propadech

15.5.2012 15:41Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
WIG20 ztratil 1,22 % na 2111,15 b.brbrpPolské akcie ztrácely již od rána. Výraznější propad ale přišel až odpoledne po další negativní zprávě z Řecka. Nejvíce dnes oslabila trojice Assecopol (ACP; -4,66 %), Globe Trade Centre (GTC; -4,69 %) a...

VČP dá celý loňský zisk 791 milionů korun na dividendy

15.5.2012 15:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Hradec Králové - Společnost Východočeská plynárenská (VČP) dá celý loňský zisk 791 milionů korun na dividendy. Na jednu akcii připadne dividenda 823 korun. Rozhodla o tom dnes valná hromada VČP. Firma tak pokračuje v trendu minulých let, kdy veškeré zisky dala akcionářům. Loni plynárny daly na dividendy celý předloňský rekordní zisk 1,03 miliardy korun. Hlavní část dividend inkasuje německá skupina RWE, která kontroluje přes 66 procent akcií VČP.

Rozpočtový cíl se kvůli poklesu HDP nemění, tvrdí ministerstvo financí

15.5.2012 15:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Úředníci ministerstva financí nejsou jednoprocentním poklesem HDP České republiky překvapeni, protože s možností horšího vývoje počítali. Agentuře Mediafax to v úterý sdělil Jakub Haas z oddělení komunikace ministerstva financí.

Heureka.cz varuje před internetovým obchodem TadyUsetrim.cz

15.5.2012 14:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Uživatelé internetového srovnávače Heureka.cz varují před nákupem v podezřelém internetovém obchodě se spotřební elektronikou www.tadyusetrim.cz, protože podle jejich zkušeností požaduje peníze předem, nedodává objednané zboží a jeho provozovatelé nereagují na e-maily ani telefonické dotazy. ČTK to dne sdělil Kamil Demuth z Heureka.cz.

Ministři financí EU schválili kapitálové požadavky pro banky

15.5.2012 14:52Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministři financí Evropské unie schválili v úterý kapitálové požadavky pro banky. Agenturu Mediafax o tom informoval ministr financí ČR Miroslav Kalousek (TOP 09).
Středa 25. září 2024 Praha 17:25,New York11:25