Zprávy dne

Strana 12324

Pro lídry čtyř zemí EU jsou důležité růst i fiskální disciplina

17.5.2012 20:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín/Řím/Londýn/Paříž - Rozpočtová disciplina a hospodářský růst jdou ruku v ruce. Podle mluvčího německé vlády se na tom dnes během videokonference shodli prezidenti a představitelé vlád Británie, Franci, Itálie a Německa. David Cameron, François Hollande, Mario Monti a Angela Merkelová spolu hovořili u příležitosti nadcházející schůzky skupiny G8, aby si vyjasnili své postoje před nadcházející víkendovým summitem.

Fitch v obavě z odchodu z eurozóny snížila rating Řecka na CCC

17.5.2012 20:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Mezinárodní agentura Fitch dnes snížila své hodnocení úvěrové spolehlivosti Řecka z dosavadního stupně B- na CCC. Poukázala na zvýšené riziko odchodu země z eurozóny po nových volbách. Fitch tak nyní hodnotí schopnost a ochotu Řecka splácet dluhy na stejném stupni jako konkurenční agentura Standard & Poor´s a stále ještě výše než další agentura Moody´s.

Euro kvůli Řecku a španělským bankám klesá

17.5.2012 18:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes na devizových trzích klesá a vůči dolaru se propadla nejníže za čtyři měsíce. Za ztrátami eura stojí obavy o zdraví bank ve Španělsku a strach z možného šíření problémů, pokud Řecko odejde z eurozóny.

Mise Evropské unie a MMF navštíví Portugalsko

17.5.2012 18:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Mise složená ze zástupců Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu (MMF) přijede v úterý do Portugalska. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Roithová: Firmy tvrdí, že musejí platit až 30 procent výpalné, aby dosáhly na eurozakázky

17.5.2012 18:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Prezidentská kandidátka a poslankyně Evropského parlamentu Zuzana Roithová (KDU-ČSL) ve čtvrtek ocenila práci státního zastupitelství a policie v korupční kauze poslance Davida Ratha (ČSSD). Agentuře Mediafax řekla, že schopnost úřadů dopadnout korupčníky může pomoci zvýšit prestiž Česka v EU.

Evropské akcie míří k největšímu týdennímu propadu za posledních šest měsíců

17.5.2012 18:51Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy ve čtvrtečním obchodování oslabily. Podle agentury Reuters tak míří ke svému největšímu propadu od loňského listopadu.

Koruna se drží na 25,48 CZK/EUR

17.5.2012 17:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká měna čtvrteční obchodování zakončila na úrovni 25,48 CZK/EUR, což znamená zhruba na středečním závěru. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

USA: Ukazatel budoucí ekonomické aktivity v USA v dubnu klesl poprvé od září 2011

17.5.2012 17:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ukazatel budoucí ekonomické aktivity v USA podle institutu Conference Board klesl v dubnu poprvé za posledních sedm měsíců. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Týden.cz: Výrobce sportovní obuvi Botas byl loni znovu ve ztrátě

17.5.2012 17:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Výrobce sportovní obuvi a bruslí, skutečská společnost Botas, loni opět hospodařil se ztrátou. Z předloňských 13,6 milionu korun loni stoupla na více než 14 milionů Kč. Serveru Týden.cz to řekl předseda představenstva společnosti Petr Lajžner.

Rusku hrozí nedostatek benzinu. Úřady zakázaly vozit ropu po železnici

17.5.2012 17:22Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ruský úřad pro bezpečnost dopravy v reakci na sérii nehod zakázal používat železniční vagony určené po přepravu lehkých ropných produktů k dopravování ropy. Vývozu ruské ropy by se to dotknout nemělo, protože ten se uskutečňuje z valné většiny ropovody.

Klienti španělské Bankie ve velkém vybírají vklady, vláda to popírá

17.5.2012 17:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Klienti znárodněného španělského finančního ústavu Bankia vybrali za poslední týden vklady za více než jednu miliardu eur (25,5 mld. Kč). Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters s odvoláním na tamní list El Mundo.

Mise MMF se do Řecka vrátí až po červnových volbách

17.5.2012 17:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Mise Mezinárodního měnového fondu (MMF) se před červnovými volbami do Řecka nevrátí. Oznámil to dnes náměstek ředitele MMF pro zahraniční záležitosti David Hawley. Řecko bude od fondu potřebovat nový úvěr k financování státních výdajů ještě před koncem června a k tomu potřebuje dobrozdání pravidelné mise zástupců MMF.
Čtvrtek 26. září 2024 Praha 23:43,New York17:43