Zprávy dne

Strana 12268

Papadimos: Řecko může být bez peněz už příští měsíc

28.5.2012 13:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecké vládě by mohly dojít peníze už v průběhu příštího měsíce, což by znamenalo, že státní zaměstnanci by nedostali zaplaceno a bez peněz by byli i důchodci. Upozorňuje na to bývalý premiér Lukas Papadimos, podle něhož je výpadek v daňových příjmech hlubší, než se čekalo. O to důležitější je prý výsledek opakovaných voleb, které se budou konat 17. června.

General Mills sází na Brazílii

28.5.2012 12:37Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Americký potravinář General Mills (GIS) chce využít rostoucí poptávku brazilských spotřebitelů.brbrpPrávě proto kupuje brazilsko-japonskou skupinu Yoki za zhruba 1 mld. USD. Obchod je pro společnost ještě výhodnější díky výraznému oslabení brazilské...

Dnešní svátek v USA, Rakousku a Maďarsku – rozpis obchodních hodin

28.5.2012 12:12Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Dnes 28.5. je v USA státní svátek (Memorial Day). Státní svátek je rovněž v Rakousku a Maďarsku (Svatodušní pondělí). V souvislosti s tím došlo k úpravě některých obchodních hodin.brbrpPondělí 28.5.ppCertifikáty ČR - specialisté nekotují...

J&T získala evropskou designovou cenu za časopis pro klienty

28.5.2012 12:04Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Časopis Magnus vydávaný J&T Bankou Praha získal ocenění v mezinárodní designové soutěži. Opulentní dvousetstránkový půlročník dostal zlatou medaili na European Design Awards, které se o víkendu udělovaly v Helsinkách. Něco, co zpočátku vypadalo jako šílený nápad, se bance začíná vyplácet.

Itálii se stále nedaří bojovat s daňovými úniky. Sklidí kritiku Bruselu

28.5.2012 12:04Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Hodnocení Evropské komise bude ve středu kritizovat Španělsko a Itálii za slabý pokrok v reformách, píší Financial Times. Hodnocení je důležité, protože nová pravidla EU dávají Bruselu právo pokutovat země, která neplní doporučení.

Reuters: Madrid informoval ECB o plánu rekapitalizace bank

28.5.2012 12:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Španělská vláda informovala Evropskou centrální banku (ECB) o plánu rekapitalizovat domácí banky pomocí emise státních dluhopisů. Agentuře Reuters to sdělil zdroj z vlády, podle něhož ECB nemá proti tomuto postupu námitky.

Další obvinění pro Deutsche Bank

28.5.2012 11:53Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Německá Deutsche Bank (DB) byla obviněna z prodeje nevýhodného zajišťovacího produktu.brbrpŽalující stranou je indická společnost Unitech, která si stěžuje, že jí Deutsche Bank prodala úrokový swap, který nebyl vhodný pro řešení jejích potřeb...

Průzkum: Střední podniky v ČR chtějí letos investovat 14 mld. eur

28.5.2012 11:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Malé a střední podniky v ČR plánují letos investovat do rozvoje svého podnikání 14,1 miliardy eur (zhruba 357 miliard Kč), což je o dvě procenta více než loni. Více než polovinu chtějí investovat na modernizaci a rozšiřování výrobních kapacit. Vyplývá to z průzkumu Barometr kapitálových investic evropských malých a středních podniků realizovaného GE Capital EMEA, mateřskou společností GE Money Bank.

Španělsko by mohlo rekapitalizovat problémovou Bankii přes státní dluhopisy

28.5.2012 11:48Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Španělsko může kapitalizovat problémový finanční ústav Bankia prostřednictvím státních dluhopisů, za které by španělská vláda dostala akcie banky. Informovala o tom v noci na pondělí agentura Reuters s odvoláním na tamní vládní zdroj.

Pražská burza stagnuje, Orco "vylétlo" o 30 procent

28.5.2012 11:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pražská burza neudržela ranní zisky a stagnuje. Hlavní index PX byl v 11:00 níže o 0,06 procenta na 869,1 bodu. Dolů ho táhly akcie energetické skupiny ČEZ a Komerční banky, Erste Bank naopak posílila. Cenné papíry developera Orco si připisovaly přes 30 procent, proto s nimi bylo dočasně pozastaveno obchodování, vyplývá z průběžných výsledků burzy.

V českém průmyslu je všechno NANO, píší NYT. Pochvalují si prestiž malé země

28.5.2012 11:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nátěr na stěny, který umí čistit vzduch. Vlákno, jež může nahradit lékařskou kapačku. Zázraky moderní vědy dokáží vyrobit i české firmy. A to díky nanotechnologiím - modernímu oboru, který využívá fyzikálních vlastností mikroskopických částeček asi 800krát tenčích než lidský vlas.

JPMorgan posiluje své čínské zastoupení

28.5.2012 11:17Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Bankovní skupina JPMorgan (JPM) posílila svou čínskou divizi o téměř 400 mil.USD v rámci svého plánu na rozšíření zastoupení na tamním trhu.brbrpNásleduje tak své konkurenty, mezi které patří například HSBC, kteří již přesunuli, nebo hodlají přesunout...
Sobota 28. září 2024 Praha 05:21,New York23:21