Zprávy dne

Strana 12252

Americké akcie ztratily

31.5.2012 05:57Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie zaznamenaly během středečního obchodování pokles. Informuje o tom v noci na čtvrtek agentura Reuters.

Dnes končí prodej jarní emise spořicích státních dluhopisů

31.5.2012 04:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Drobní investoři si dnes naposledy mohou v rámci jarní emise objednat spořicí státní dluhopisy. Od 10. května, kdy začal jejich prodej, eviduje ministerstvo financí objednávky dluhopisů pro občany za více než 14 miliard korun. Plány úřadu počítají s prodejem dluhopisů za deset až 20 miliard korun. Zájemci musí následně cenné papíry uhradit nejpozději do 7. června.

Česko v žebříčku konkurenceschopnosti IMD kleslo na 33. místo za Kazachstán

31.5.2012 01:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká republika se v letošním žebříčku konkurenceschopnosti švýcarského institutu International Institute for Management Development (IMD) propadla o tři místa. Posunula se za Kazachstán na 33. pozici z 59 států. O první místo se stejně jako loni dělí USA s Hongkongem. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny (HN).

LN: AXA Bank začne v Česku poskytovat hypotéky

31.5.2012 01:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - AXA Bank začne v Česku nabízet hypoteční úvěry. Od června bude v testovacím programu poskytovat hypotéky nejprve svým zaměstnancům a jejich rodinným příslušníkům a přátelům a za několik měsíců všem zájemcům. Dnešním Lidovým novinám (LN) to řekl šéf skupiny AXA Group pro střední a východní Evropu Jacques de Vaucleroy.

Praze hrozí, že nedostane dotaci na stavbu metra A do Motola

30.5.2012 22:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pražskému dopravnímu podniku hrozí, že nedostane sedmimiliardovou dotaci na výstavbu metra A do Motola. Nesplňuje totiž podmínku, že do zprovoznění nového úseku bude v provozu autobusový terminál a záchytné parkoviště P+R na Dlouhé…

Kudy má Evropa hledat cestu z krize? Ptejte se ekonoma Miroslava Zámečníka

30.5.2012 21:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Mělo by Řecko odejít z eurozóny? Bude muset EU tisknout eurobondy, aby bylo na záchranu španělských bank? A co může dělat Česko? Miroslav Zámečník, člen Národní ekonomické rady vlády, bude na otázky čtenářů odpovídat v pátek od 10 hodin.

Největší světová exportní pojišťovna přestala krýt vývoz do Řecka

30.5.2012 20:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Největší světový pojistitel exportních úvěrů Euler Hermes přestal pojišťovat vývozy do Řecka. Společnost uvedla, že důvodem jejího kroku jsou rostoucí rizika toho, že v případě odchodu vysoce zadlužené země z eurozóny nebude export do Řecka uhrazen.

ECB: Žádný z osmi čekatelů na euro neplní kritéria

30.5.2012 19:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Žádná z osmi zemí Evropské unie, které by měly v budoucnu přijmout euro, neplní stanovená maastrichtská kritéria určující například maximální inflaci či rozpočtový deficit. Konstatovala to v dnešní zprávě Evropská centrální banka.

Brusel navrhuje bankovní unii, eurobondy a jednotné pojištění vkladů. Euro posílilo

30.5.2012 19:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Peníze ze záchranného fondu by neměly jít vládám, ale přímo bankám, navrhuje Evropská komise. Ta se přimlouvá za vznik bankovní unie a vydání společných evropských dluhopisů. Je potřeba rozetnout začarovaný kruh slabých bank a zadlužených zemí, zní z Bruselu.

Evropská komise zváží prodloužení času pro Španělsko na splnění dohodnutých cílů, tvrdí Rehn

30.5.2012 18:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská komise (EK) může podle eurokomisaře pro hospodářské a měnové záležitosti Olliho Rehna dát Španělsku o rok více času na splnění dohodnutých cílů rozpočtového deficitu. Informovala o tom ve středu agentura AFP.

Evropské akcie oslabily kvůli obavám ohledně Španělska a Řecka

30.5.2012 18:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy ve středeční seanci ztrácely. Hlavním důvodem jsou podle agentury Reuters obavy ohledně problémů Španělska a jeho bankovního sektoru a obnovený strach investorů kvůli možnému odchodu Řecka z eurozóny.

Jak české firmy a jejich produkty dobývají vesmírný byznys? Ptejte se on-line

30.5.2012 18:21Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ptejte se Petra Bareše, prezidenta konsorcia Czech Space Alliance, jež nyní sdružuje 17 firem, které se zabývají kosmickým průmyslem.
Sobota 28. září 2024 Praha 13:17,New York07:17