Zprávy dne

Strana 12249

Západoevropské akcie zpevňují, podle analytiků možná ne na dlouho

31.5.2012 10:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Akcie na burzách v západní Evropě zahájily dnešní obchodování mírným růstem, který je ale podle analytiků zřejmě jen reakcí na vysoké ztráty z předchozích dnů, a nemusí tedy trvat dlouho. Záležet bude především na tom, jak se bude dál vyvíjet krize ve španělském bankovním sektoru.

Stavební obr Metrostav čelí insolvenčnímu řízení

31.5.2012 10:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Městský soud v Praze dnes vyhlásil insolvenční řízení s přední tuzemskou stavební firmou Metrostav. Návrh podala společnost Alu Progres, které Metrostav údajně dluží za stavební dodávky již více než tři měsíce po lhůtě splatnosti 1,4 milionu korun. ČTK to zjistila z insolvenčního rejstříku. Vyjádření Metrostavu ČTK shání.

ČNB: Dluhy domácností v dubnu vzrostly na 1,123 bilionu Kč

31.5.2012 10:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Dluhy českých domácností u bank a finančních institucí se v dubnu zvýšily o 1,2 miliardy korun na 1,123 bilionu korun. Meziročně byly vyšší o více než 56 miliard korun, vyplývá z dnešních údajů České národní banky.

Podnikatelům vadí mnoho státních kontrol zaměstnávání

31.5.2012 10:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Podnikatelům vadí velké množství kontrol související s politikou státu postihovat nelegální zaměstnávání na živnostenský list a takzvaný švarcsystém. Podle prezidenta Hospodářské komory Petra Kužela se stát zaměřil na firmy, které jsou poctivé. Podnikatelé podle něj také potřebují pružnější zákoník práce. Kužel to dnes řekl ČTK na sněmu Hospodářské komory v Brně.

ČEZ potvrdil, že zvažuje prodej elektráren Počerady a Chvaletice

31.5.2012 09:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Energetická společnost ČEZ dnes oficiálně oznámila, že uvažuje o prodeji elektráren Počerady a Chvaletice. Zájem o ně již dříve projevily společnosti Czech Coal a EPH. Bezprostředním důvodem zamýšleného prodeje je nejistota dodávek uhlí od roku 2013 kvůli dosud neskončeným jednáním s dodavatelem paliva, společností Czech Coal, uvedl mluvčí firmy Ladislav Kříž. Do obou elektráren je třeba investovat, aby splnily nové emisní limity platné od roku 2016.

Japonské akcie oslabily, Nikkei zaznamenal nejhorší měsíc za poslední dva roky

31.5.2012 09:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Japonské akcie ve čtvrteční seanci ztrácely, index Nikkei umazal 1,05 procenta. Hlavní index tak v květnu vykázal nejhorší měsíc za poslední dva roky, informovala agentura Reuters.

ČEZ zvažuje prodej elektráren Počerady a Chvaletice

31.5.2012 09:46Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Energetická společnost ČEZ zvažuje prodej elektráren Počerady a Chvaletice, obě elektrárny totiž nejsou modernizované a jejich budoucí provoz je podmíněný investicemi do snížení emisí tak, aby splnily nové emisní limity platné od roku 2016. Společnost o tomto záměru informovala ve čtvrtek.

Italští majitelé chtějí vyvážet moravský parmazán na Dálný východ

31.5.2012 09:35Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejstarší italská mlékařsko-sýrařská firma Brazzale vyrábí na Moravě tradiční parmazán. Sýr Gran Moravia se vyváží do 50 zemí, v plánu je i export na Dálný východ. Jak se rodinnému podniku podařilo získat takový úspěch? Na otázky odpovídal šéf Roberto Brazzale.

Odcházející náměstek Tlapa: Ministra Kuba může ohrozit konkurenceschopnost Česka

31.5.2012 09:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Náměstek ministra průmyslu a obchodu Martin Tlapa k poslednímu červnu po osmi letech v rezortu končí. Neshodl se s ministrem Kubou na prioritách ministerstva. "S panem ministrem se lišíme zejména v tom, jaká by měla být role agentury CzechTrade," říká v rozhovoru pro IHNED.cz Tlapa.

EKONOM: Ministerstvo chce posílat půl miliardy korun do vesmíru

31.5.2012 09:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Projekty Evropské kosmické agentury představují podle ministerstva dopravy hlavní příležitosti pro české firmy, jak se angažovat ve vesmírném byznysu. Roční příspěvky na její aktivity chce proto zvýšit o více než třetinu.

Irové rozhodují v referendu o rozpočtové smlouvě

31.5.2012 09:14Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Irové ve čtvrtek v referendu hlasují o smlouvě o rozpočtové odpovědnosti (evropském fiskálním paktu). Informuje o tom portál deníku Irish Times.

Soud zahájil insolvenční řízení se stavební firmou Metrostav

31.5.2012 09:12Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Městský soud v Praze ve čtvrtek zahájil insolvenční řízení se stavební firmou Metrostav, která má dlužit dvěma dodavatelům prací miliony korun. Agentura Mediafax to zjistila z insolvenčního rejstříku.
Sobota 28. září 2024 Praha 15:29,New York09:29