Zprávy dne

Strana 12232

Soros: Německo má tři měsíce na zastavení krize eura

3.6.2012 11:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle známého amerického miliardáře George Sorose má Německo pravděpodobně tři měsíce čas na to, aby nalezlo cestu ven z dluhové krize eurozóny, pak už bude příliš pozdě. Uvedla to agentura Reuters.

Indická ekonomika prudce brzdí, ve čtvrtletí rostla nejpomaleji za 8 let

3.6.2012 10:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vysoká inflace a deficit obchodní bilance brání indické centrální bance podpořit růst. Ten zpomaluje kvůli poklesu investic, který zase zapříčinil oslabení tamní měny rupie. Její kurz je proti dolaru na historicky nejvyšších úrovních.

EKONOM: Konkurence se utrhla ze řetězu, tvrdí ředitel realitní firmy CPI

3.6.2012 09:20Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"Cihly, beton, železo, sklo - to pro nás není hodnota nemovitosti. Skutečnou hodnotou je nájemník," říká v rozhovoru pro týdeník Ekonom Zdeněk Havelka, generální ředitel a šéf představenstva společnosti Czech Property Investments, která spravuje aktiva v hodnotě 57 miliard korun.

Google pomůže čínským uživatelům s cenzurou

3.6.2012 07:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Google nabízí čínským uživatelům nový způsob, jak při vyhledávání na internetu obejít cenzuru tamního režimu. Informuje o tom webový portál stanice BBC.

Designéři botasek: Není to jen retrovlna. Když se něco vyrábí 50 let, něco na tom je

2.6.2012 19:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Sportovní botasky se před třemi lety dočkaly velkého návratu. Díky dvěma pražským výtvarníkům dostaly novou přitažlivou podobu a staly se vyhledávaným zbožím. "Chtěli jsme ukázat, v čem spolupráce s grafikem může firmě prospět," říká jeden z autorů.

Představenstvo odvolalo šéfa pojišťovny Generali, chce zlepšit hospodaření skupiny

2.6.2012 18:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Dlouhodobá nespokojenost představenstva stála místo šéfa třetí největší pojišťovací skupiny v Evropě. Giovanniho Perissinotta v čele Generali nahradí Mario Greco. Krok má zlepšit hospodaření skupiny.

Automobilka VW zřídila v představenstvu post pro Čínu

2.6.2012 16:08Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německá automobilka Volkswagen (VW) zřídila v představenstvu nový post pro Čínu. V sobotu o tom informovala agentura Reuters.

Španělský premiér navrhuje vytvoření nového fiskálního úřadu v eurozóně

2.6.2012 14:57Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Španělský premiér Mariano Rajoy navrhl vytvoření nového fiskálního úřadu v eurozóně, který by kontroloval a harmonizoval národní rozpočty a spravoval evropské dluhy. V sobotu o tom informovala agentura Reuters.

VW zřídila post v představenstvu pro Čínu, změny hlásí i Škoda

2.6.2012 14:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Stuttgart - Největší evropská automobilka Volkswagen (VW) zřídila v představenstvu koncernu nový post pro Čínu, kterou podnik považuje za nejvýznamnější samostatný trh. Čínské záležitosti bude mít na starosti Jochem Heizmann, oznámil dnes šéf VW Martin Winterkorn. Očekávaná rozsáhlá reorganizace se týká i mladoboleslavské Škody, dosavadního šéfa vývoje Eckharda Scholze nahradil Frank Welsch.

Vyplácí se Britům monarchie? Odborníci ocenili královskou značku na 44 miliard liber

2.6.2012 14:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Z čistě marketingového hlediska je království pro ekonomiku země přínosem, tvrdí britská studie. Funguje jako reklama, která pomáhá prodávat britské zboží i přilákat turisty. Jen víkendové oslavy královniných šedesáti let na trůnu mají vydělat miliardu.

Květnový prodej aut v USA zklamal, poptávka zpomaluje

2.6.2012 13:34Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V květnu se v USA prodalo v celoročním přepočtu 13,8 milionu vozů, analytici čekali prodej až 14,5 milionu vozů. Informovala o tom agentura Reuters.

Španělé by se bez eura obešli. Tady je šest důvodů, proč by měli opustit eurozónu

2.6.2012 13:05Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Budoucnost Španělska v eurozóně je ohrožena. Podívejte se na důvody, proč by měl podle britského ekonoma Madrid euro opustit. "Proč by se vázali na krachující projekt, když mají ve světě tolik možností?" ptá se Matthew Lynn.
Neděle 29. září 2024 Praha 01:20,New York19:20