Zprávy dne

Strana 12231

Přesuny peněz, úpravy smluv. Velké firmy se chystají na možný odchod Řeků z eurozóny

3.6.2012 14:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Výměna eur za jiné měny, požadování plateb předem nebo zkracování splatnosti faktur - to jsou mimo jiné opatření, kterými se nadnárodní firmy snaží minimalizovat riziko ztrát, pokud Řecko opustí euro.

Nadnárodní firmy se připravují na možný odchod Řecka z eurozóny

3.6.2012 14:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Nadnárodní firmy působící v Řecku se chystají na možný odchod země z eurozóny. Většina manažerů a analytiků se přitom podle deníku The Wall Street Journal shoduje na jedné věci - dopad takového kroku je nepředvídatelný. Společnosti se připravují na různé scénáře: od ochromení přeshraničních plateb, přes občanský kolaps Řecka po širší rozpad společné evropské měny.

Počet operačních programů se musí výrazně snížit, tvrdí Dobeš

3.6.2012 14:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle ministra dopravy Pavla Dobeše (LIDEM) se počet operačních programů musí výrazně snížit. Dobeš to uvedl v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

V květnu vyhlášeno 1524 osobních bankrotů, opět nejvíc v historii

3.6.2012 14:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - V ČR bylo v květnu vyhlášeno 1524 osobních bankrotů, což je o 154 bankrotů více než v předchozím měsíci. Je to zároveň opět nejvyšší počet od ledna 2008, tedy od doby, kdy je podle insolvenčního zákona možné osobní bankrot vyhlásit. Vyplývá to z analýzy, kterou ČTK poskytla firma CCB - Czech Credit Bureau.

Pohonné hmoty jsou nejlevnější na Ukrajině a v Rusku

3.6.2012 14:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České fotbalové fanoušky v příštích týdnech potěší ceny pohonných hmot v pořadatelských zemích evropského šampionátu. Na Ukrajině patří ceny benzinu a nafty k nelevnějším v Evropě a také v Polsku jsou pohonné hmoty levnější než v České republice. Naopak výrazně si řidiči připlatí při cestách například do Skandinávie, pohonné hmoty jsou také poměrně drahé v oblíbené letní destinaci Itálii. Vyplývá to z údajů německého autoklubu ADAC.

Hašek: Riziko, že ČR může přijít o velké finanční prostředky z evropských fondů, je vážné

3.6.2012 13:58Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle předsedy Asociace krajů ČR a hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD) je riziko, že Česká republika může přijít o velké finanční prostředky z evropských fondů, vážné. Hašek to uvedl v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Airbus zvětší sedadla, aby oslovil obézní pasažéry. Hubeným je naopak zmenší

3.6.2012 13:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Větší prostor na sezení v letadle už není jen součástí marketingu aerolinek. Nově se má stát také předmětem konkurenčního boje výrobců letadel. Airbus plánuje zvětšit sedadla, za která by pak aerolinky mohly účtovat příplatek.

Dobeš: Počet evropských dotací by se měl snížit

3.6.2012 13:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Počet operačních programů na čerpání evropských dotací by se ze současných 24 měl snížit na pět až sedm. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to dnes řekl ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM). Systém dotací z EU by se podle něj měl zároveň také zjednodušit.

EKONOM: Řekové chtějí euro, ale teskní po drachmě, se kterou jim prý bylo lépe

3.6.2012 13:10Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Na euru trvají jen ti, kteří mají peníze, soudí řada Řeků. Ostatní podle průzkumů tvrdí, že euro Řecko zkazilo a vše v zemi zdražilo.

ÚOHS pokutoval ČD Cargo, výše sankce je 50 tisíc korun

3.6.2012 12:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutoval společnost ČD Cargo, výše sankce je 50 tisíc korun. Agentura Mediafax to v neděli zjistila z webové prezentace úřadu.

Soud ustanovil firmě ECM China Investments odděleného insolvenčního správce

3.6.2012 12:14Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Městský soud v Praze ustanovil dceřiné firmě developera ECM Real Estate Investments, společnosti ECM China Investments, odděleného insolvenčního správce. Agentura Mediafax to v neděli zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Google chystá změnu: Nechá si od obchodníků platit za odkazy na jejich zboží

3.6.2012 11:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Google oznámil, že změní sekci s porovnáváním zboží. Podle viceprezidenta produktového managementu Sameera Samata přechází firma na "čistě obchodní model", ve kterém budou muset obchodníci za umístění zboží do vyhledávání platit. Vyhledávač si tak přilepší až o 270 milionů dolarů ročně.
Neděle 29. září 2024 Praha 01:19,New York19:19