Zprávy dne

Strana 12230

Dokáže Česko konkurovat světu? Ptejte se Jiřího Grunda, předsedy Asociace exportérů

3.6.2012 21:28Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jak se tuzemští vývozci vyrovnávají s krizí v Evropě a co si myslí o nové exportní strategii vlády? Na otázky čtenářů bude v pondělí od 13:00 odpovídat šéf Asociace exportérů Jiří F. Grund.

Realitka Prolux poškodila klienty, rozhodla inspekce. Dala jí pětimilionovou pokutu

3.6.2012 19:46Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Makléři Prolux Consulting tajili klientům podstatnou věc: když nemovitost prodají přes jinou realitní kancelář, stejně zaplatí provizi. Podle České obchodní inspekce tak poškodili práva spotřebitelů. Firma se proti pětimilionové pokutě odvolala.

ČOI uložila realitní kanceláři Prolux pětimilionovou pokutu

3.6.2012 19:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká obchodní inspekce uložila nejvyšší možnou pokutu pět milionů korun realitní kanceláři Prolux Consulting za porušování práv spotřebitelů. Uvedla to dnes Česká televize. Postih není pravomocný; firma se proti němu odvolala.

Euro: Agenturám vadí podmínky MPSV pro shánění míst nezaměstnaným

3.6.2012 19:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Personální agentury mají výhrady k podmínkám, které jim chce stanovit ministerstvo práce a sociálních věcí pro shánění míst pro nezaměstnané. Kriteria jsou prý obtížně splnitelná v případě zaměstnávání osob, které jsou bez práce déle než rok. Předmětem kritiky byla i podmínka sehnat třem pětinám uchazečů zaměstnání na dobu neurčitou. Informuje o tom nejnovější vydání týdeníku Euro, které vyjde v pondělí.

Soros: Krize eura by mohla zničit celou EU

3.6.2012 18:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Trento - Krize eura by mohla zničit celou Evropskou unii a uvrhnout region do ztracené dekády, podobně jako se to stalo Latinské Americe v 80. letech minulého století. Uvedl to o víkendu na hospodářské konferenci v italském Trentu americký miliardář George Soros. Současnou krizi v eurozóně Soros považuje za dluhovou úzce spojenou s bankovní krizí a na její vyřešení již podle něj zbývají jen tři měsíce.

EKONOM: Nový Rapid představíme v září, říká muž, který prodá 150 škodovek denně

3.6.2012 18:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Obchod se škodovkami už nebude řízen z Boleslavi, ale z Prahy, říká Petr Pečenka, šéf prodeje Škoda Auto. Rozhovor s týdeníkem Ekonom je první, který ve své nové funkci poskytl.

Zkrachovalá CK Asteri Tour vybrala na zálohách za neuskutečněné zájezdy přes půl milionu korun

3.6.2012 17:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Liberecká zkrachovalá cestovní kancelář Asteri Tour vybrala na zálohách za neuskutečněné zájezdy přes půl milionu korun. Agentura Mediafax to v neděli zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Německo má na záchranu eura tři měsíce, řekl miliardář Soros. EU přirovnal k bublině

3.6.2012 16:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Řecká krize vyvrcholí na podzim, odhaduje slavný investor George Soros. Pokud Německo nepřijme zodpovědnost, hrozí Evropské unii ztracená dekáda, jako se to stalo v roce 1980 Latinské Americe.

Audit španělských bank provede velká čtyřka

3.6.2012 15:46Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Španělsko vybralo "velkou čtyřku" účetních firem, a to KPMG, PwC, Deloitte a Ernst&Young, které mají provést komplexní audit problémových španělských bank. Uvedla to agentura Reuters s odkazem na zdroj se znalostí rozhodnutí.

Krizová mapa Řecka: Jak obchodovat během krize, díl první

3.6.2012 15:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Řecká krize nabírá na obrátkách. Vývoj v zemi se promítne do dalšího vývoje EU a akciových trhů. Proto jsme v Saxo Bank sestavili čtyři scénáře, které se snaží odhadnout budoucí situaci.

Točené limonády získávají zpět dřívější popularitu

3.6.2012 14:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Obliba točených limonád v Česku v posledních letech roste. Zatímco prodeje balených nealkoholických nápojů a piva v době ekonomické krize spíše klesají, někteří výrobci točených limonád hlásí za poslední rok nárůst produkce…

LEO Express: Tendry na regionální tratě jsou pro nás dostatečně zajímavé

3.6.2012 14:37Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pro společnost LEO Expres jsou tendry na obsluhu regionálních železničních tratí dostatečně zajímavé na to, aby se jich účastnila. V nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce to sdělil majitel firmy Leoš Novotný.
Neděle 29. září 2024 Praha 03:36,New York21:36