Zprávy dne

Strana 12215

Univerzita obrany spustila aerodynamický tunel. Chystají se do něho i lyžaři

5.6.2012 19:49Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Univerzita obrany v Brně ve spolupráci se společností Energoklastr spustila do zkušebního provozu nízkorychlostní cirkulační aerodynamický tunel. Jde o největším zařízením svého druhu, které využívají vysoké školy ve střední Evropě. Kromě modelů nových letounů a bezpilotních leteckých strojů se v tunelu budou testovat i pomůcky pro vysokorychlostní sporty; cyklistiku, rychlobruslení či lyžování.

EKONOM vyzpovídal 19 českých manažerů: Co si myslí o situaci v Řecku?

5.6.2012 19:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Českým firmám se daří do Řecka vyvážet bezpečnostní alarmy (Řekové v krizi více kradou) nebo zapalovací svíčky do motorů na plyn (Řekové jsou spořivější). I takové jsou závěry ankety, při které týdeník Ekonom oslovil 19 českých podnikatelů a manažerů. Přinášíme výběr z jejich odpovědí.

Česko kývlo na nový záchranný fond eurozóny. K ničemu nás to nezavazuje, tvrdí Nečas

5.6.2012 19:21Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Poslanci souhlasili se vznikem nového záchranného fondu eurozóny. Má uklidnit trhy. Podle ministra zahraničí Karla Schwarzenberga se Česko jeho součástí nestane automaticky, až přijme euro. Muselo by do něj přistoupit zvláštní smlouvou. Pak by ručilo až 310 miliardami korun.

Evropské akcie zpevnily, trhy očekávají podporu od centrálních bank

5.6.2012 19:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy v úterní seanci posilovaly. Hlavním důvodem je podle agentury Reuters naděje trhů na to, že globální centrální banky podniknou podpůrnou akci na podporu hospodářského oživení.

Poslanci stvrdili konec monopolu České pošty na dopisy a pohledy

5.6.2012 18:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Poslanci dnes přehlasovali senátní veto a prosadili novelu poštovního zákona, která má od příštího roku připravit Českou poštu o její poslední monopol na doručování pohlednic a obyčejných zásilek. Novelu nyní dostane k podpisu prezident. Senát ji zamítl, protože někteří levicoví senátoři se obávali, že přinese rušení poboček na venkově.

Akcie v EU mírně zpevnily, trh spoléhá na centrální banky

5.6.2012 18:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Akcie na hlavních burzách v západní Evropě dnes mírně zpevnily. Investoři nakupovali hlavně akcie, které v minulých dnech nejvíce oslabily, a posuzovali, jak moc je pravděpodobné, že na podporu finančních trhů a ekonomiky vystoupí přední centrální banky světa. Jednali i ministři G7, na ničem konkrétním se ale nedohodli.

Sněmovna schválila vznik nového záchranného fondu eurozóny

5.6.2012 18:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sněmovna po řadě odkladů dnes schválila budoucí vytvoření nového záchranného fondu eurozóny - Evropského stabilizačního mechanismu (ESM). Fond by měl za daných podmínek pomoci zemi platící eurem překlenout problémy s financováním, které by mohly ohrozit stabilitu eurozóny. Opozicí ovládaný Senát už vládní návrh, který doplňuje lisabonskou smlouvu, podpořil před půldruhým měsícem. K přijetí byla třeba ústavní většina zákonodárců.

Koruna posílila na 25,63 CZK/EUR

5.6.2012 18:21Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká měna úterní obchodování zakončila na úrovni 25,63 CZK/EUR, což v porovnání s pondělním závěrem (25,73) znamená růst o 0,35 procenta. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Výstavba nových bytů: složitější předpisy, které dodržuje málokdo

5.6.2012 18:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V posledních 20 letech prošlo stavebnictví obrovským boomem a vývojem technologií. Proto vznikají nové bezpečnostní a požární předpisy, které jsou čím dál tím složitější, a málokdo se v nich vyzná. Výsledkem bývají stavby, které nesplňují platné vyhlášky.

Skupina Natland, vlastník slavistického stadionu v Edenu, ovládla investiční fondy Avant

5.6.2012 18:03Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Koupě investičních fondů Avant je pro skupinu Natland důležitá kvůli společným investicím i přístupu ke klientele fondu. Městská část Praha 10 v úterý oznámila, že kvůli investicím do dluhopisů E Side Property a Key Investments podává trestní oznámení. E Side Property vlastní právě Natland.

České podnikatelky porovnají v soutěži své úspěchy

5.6.2012 17:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
České podnikatelky porovnají své úspěchy dosažené v posledních čtyřech letech, začíná soutěž Ocenění českých podnikatelek - OCP. Pořadatelé o tom informovali v úterý.

Světové ceny ropy hledají směr

5.6.2012 17:53Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Světové ceny ropy v úterý hledají směr. Zatímco podle burzovního vývoje americká lehká ropa WTI mírně roste, severomořský Brent nepatrně ztrácí.
Neděle 29. září 2024 Praha 09:35,New York03:35