Zprávy dne

Strana 12189

Španělsko, Itálie, Portugalsko - jih Evropy láká Čechy k nákupu levných nemovitostí

10.6.2012 10:23Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cena některých nemovitostí na jihu Evropy se blíží svému minimu. Díky hospodářské krizi jsou ke koupi domy ve Španělsku za více než polovinu původních cen. Níže se podle odborníků na realitní trh cena pravděpodobně už nikdy nedostane.

Španělsko volá o pomoc. Trápí ho realitní krize, nezaměstnanost a nízká poptávka

10.6.2012 09:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Španělsko se po Řecku, Irsku a Portugalsku stane čtvrtou a největší zemí eurozóny, která je nucena požádat o finanční pomoc. Eurozóna v prohlášení uvedla, že je připravena Madridu poskytnout až 100 miliard eur (2,53 bilionu korun).

Světový podnikatel je z Afriky, jeho mikropůjčky slaví úspěch. Šéf Kofoly neuspěl

10.6.2012 09:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Podnikatelem světa se v sobotu večer v monackém Monte Carlu stal šéf keňské banky Equity Dr. James Mwangi. Ve dvanáctém ročníku soutěže Ernst & Young Světový podnikatel roku porazil konkurenty z 51 zemí. Keňa byla přitom mezi šesti státy, které se soutěže zúčastnily poprvé.

Řešením krize není společný rozpočet. Ten eurozóně v současnosti nepomůže

10.6.2012 08:56Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Poslední krize byla mnohem asymetričtější než ty předchozí. A není pochyb o tom, že výhody mechanismu, který by umožnil sdílení rizik, jsou nyní vyšší než kdy předtím. Jak velké riziko by ale společný rozpočet představoval?

V Královéhradeckém kraji kvůli drahé naftě skončí některé vlaky

10.6.2012 05:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Hradec Králové - V Královéhradeckém kraji dnes na železnici začal platit nový jízdní řád, který zrušil či omezil 32 spojů. České dráhy a hradecké hejtmanství redukci spojů zdůvodnily zdražením pohonných hmot a energií a nezvýšením příspěvku státu na dopravní obslužnost o inflaci. Rozsah železniční dopravy v kraji se sníží asi o půl procenta. Dosud vlaky objednané hradeckým krajem měly ročně najet 5,4 milionu kilometrů.

Neznámý vydražil oběd s Buffettem za rekordních 3,5 mil. USD

10.6.2012 05:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
San Francisco - Cena za oběd s americkým investorem Warrenem Buffettem v charitativní aukci překonala nový rekord. Zájemce, který si podle organizátorů přeje zůstat v anonymitě, vydražil soukromý oběd za téměř 3,5 milionu USD (70,9 milionu Kč). Veškerý výtěžek aukce získá nadace Glide Foundation, která poskytuje sociální služby chudým a bezdomovcům v San Francisku.

G7 přivítala pomoc eurozóny pro španělské banky

10.6.2012 03:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Skupina zemí nejvyspělejších ekonomik světa G7 přivítala plán eurozóny pomoci při rekapitalizaci španělských bank. Plán představuje významný krok směrem k většímu fiskálnímu sjednocení regionu, uvádí se v prohlášení zveřejněném americkým ministerstvem financí.

Moravští vinaři vezou z kanadského Québecu dvanáct medailí

9.6.2012 20:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Dvanáct medailí, z toho šest zlatých, vezou moravští vinaři ze soutěže Sélections Mondiales des Vins Canada. Akce, která skončila 4. června v kanadském Québeku, je podle Vinařského fondu největší mezinárodní vinařskou soutěží na severoamerickém kontinentu. Ocenění výrazně usnadňuje úspěšným vínům vstup na kanadský trh. Vinařský fond to dnes uvedl v tiskové zprávě.

Španělsko formálně požádá o evropskou finanční pomoc pro své banky

9.6.2012 20:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Španělsko formálně požádá Brusel o mezinárodní finanční pomoc pro své banky. Španělský ministr hospodářství Luis De Guindos to oznámil na sobotní tiskové konferenci.

Eurozóna zvažuje až 100 miliard eur na záchranu Španělska, to o ni údajně požádá

9.6.2012 19:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Eurozóna zvažuje až 100 miliard eur na záchranu Španělska. Informovala o tom v sobotu agentura AFP s odvoláním vysoce postavený zdroj z Evropské unie.

Americké úřady uzavřely další čtyři banky, letos už jich skončilo 28

9.6.2012 19:13Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké regulační úřady nechaly v pátek zavřít další čtyři finanční ústavy, letos už jich tak skončilo 28. Vyplývá to z webových stránek Federální společnosti pro pojištění vkladů (FDIC).

Průmyslová produkce v Číně v květnu zklamala meziročním růstem o 9,6 procenta

9.6.2012 18:57Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Průmyslová výroba v Číně v květnu vzrostla meziročně o 9,6 procenta a zklamala tak trhy. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.
Pondělí 30. září 2024 Praha 01:25,New York19:25