Zprávy dne

Strana 12187

Španělsko by mohlo formálně požádat o pomoc pro své banky na příštím jednání eurozóny

10.6.2012 19:34Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Španělsko by podle eurokomisaře pro hospodářské a měnové záležitosti Olli Rehna mohlo formálně požádat Brusel o finanční pomoc pro svůj bankovní sektor na příštím zasedání lídrů eurozóny. Informovala o tom v neděli agentura AFP.

EKONOM: Obchody s dietickou výživou fungují nejlépe bývalým učitelkám

10.6.2012 19:31Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Začínal jako prodejce aut, dnes má Jan Gonda pod palcem 56 poboček Naturhouse, která se řadí mezi top 100 světových franšíz. "Nejlépe franšízy Naturhouse šlapou bývalým učitelkám, nejhorší výsledky naopak mají manželky úspěšných podnikatelů," říká Gonda.

EKONOM: Franšízy vydělávají na krizi. Loni se počet poboček zvýšil o čtvrtinu

10.6.2012 19:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Rozvoj franšízingu láme rekordy. Podnikatelé v době ekonomické stagnace dávají přednost vyzkoušeným značkám. Loni se zvýšil počet franšízových poboček v Česku o 26 procent. Celkem jich bylo 4366 a zastupovaly 168 značek.

Zdá se, že to nejhorší je už za námi, říká lotyšský premiér

10.6.2012 19:28Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Dvaačtyřicetiletý fyzik Valdis Dombrovskis provedl Lotyšsko v křesle premiéra nejhorším obdobím od obnovení nezávislosti. "Úspory a růst nejsou až takový protimluv, jak se někdy říká," řekl v telefonickém rozhovoru pro HN.

Finsko bude od Španělska požadovat záruky, pokud půjde pomoc z EFSF

10.6.2012 19:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pokud bude španělskému bankovnímu sektoru poskytnuta pomoc prostřednictvím dočasného záchranného fondu eurozóny, tzv. Evropského fondu finanční stability (EFSF), Finsko bude podle tamní ministryně financí Jutty Urpilainenové žádat o záruky. Informovala o tom agentura Reuters.

Vatikán odmítá dohady, že v jeho bance mají účty vlivné osobnosti

10.6.2012 19:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Řím/Vatikán - Vatikán se ohradil proti tvrzení některých médií, podle nichž mají ve vatikánské bance číslované účty některé vlivné osobnosti včetně politiků. Nejasnosti ale panují i kolem nedávného odchodu prezidenta vatikánské banky Gottiho Tedeschiho, který byl odvolán údajně kvůli tomu, že bránil snahám o větší transparentnost ústavu.

Společnost Volkswagen chce do roku 2018 téměř zdvojnásobit produkci v Číně

10.6.2012 18:32Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Volkswagen (VW) plánuje podle nového člena představenstva VW Jochema Heizmanna v příštích několika letech téměř zdvojnásobit svou produkci v Číně. Informovala o tom v neděli agentura Reuters s odvoláním na německý týdeník Focus.

Čínský vývoz v květnu stoupl meziročně o 15,3 procenta

10.6.2012 18:24Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Export Číny v květnu výrazně vzrostl, když se zvýšil meziročně o 15,3 procenta. Informovala o tom v neděli agentura Reuters.

Analytici: Pomocí Španělsku si Evropa kupuje čas na záchranu eura

10.6.2012 17:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid/Washington - Záměrem poskytnout španělským bankám na rekapitalizaci až 100 miliard eur (asi 2,5 bilionu Kč) si Evropa kupuje čas na záchranu eura. Myslí si to analytici, kteří hodnotili sobotní oznámení Španělska požádat eurozónu o pomoc. Finančním trhům by se podle nich mělo alespoň přechodně ulevit, i když bez konkrétních podmínek je na podrobné hodnocení zatím brzy.

Dědek: Na vytvoření evropské bankovní unie je nejtěžší politická shoda

10.6.2012 16:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejtěžším krokem ohledně případného vzniku evropské bankovní unie je otázka politické shody na vytvoření jednotného mechanismu financování na evropské úrovni. V nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce (OVM) to řekl národní koordinátor pro zavedení eura v ČR Oldřich Dědek.

Rösler: Španělské rozhodnutí požádat o pomoc eurozónu je správný a nezbytný krok

10.6.2012 16:14Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německý vicekancléř a ministr hospodářství Philipp Rösler v neděli uvedl, že španělská žádost o pomoc pro churavějící banky od partnerů z eurozóny je "správný a nezbytný" krok, který pomůže uklidnit finanční trhy. Informovala o tom agentura AFP.

Akcie letos nevydělávají, záležet bude na vývoji krize v eurozóně

10.6.2012 15:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York/Praha - Akcie na světových trzích v letošním roce podle souhrnných indexů nevydělávají, i když začátek roku se vyvíjel slibně. O téměř všechny zisky akcie přišly v reakci na vývoj dluhové krize v eurozóně a po známkách postupného ochlazování čínské ekonomiky. Vývoj dluhové krize bude podle analytiků pro akciové trhy rozhodující asi i po zbytek roku.
Pondělí 30. září 2024 Praha 01:27,New York19:27