Zprávy dne

Strana 12165

KIT digital jedná o svém prodeji, akcie prudce zpevnily

13.6.2012 18:27Zdroj: E15Detail zprávy
polečnost KIT digital, která se zabývá poskytováním služeb v oblasti internetového videa, začala s více zájemci jednat o svém prodeji. Firma v oznámení pro americkou komisi pro cenné papíry (SEC) uvedla, že podrobnosti zveřejní později. Management už letos v březnu zvolil zvláštní výbor, aby posoudil nevyžádané nabídky.

Pražská burza uprostřed týdne mírně umazala ztráty, PX přidal 0,36 procenta

13.6.2012 18:19Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pražská burza v závěru středečního obchodování umazala část ztrát z předchozích dnů, když její index PX posílil o 0,36 procenta na závěrečnou hodnotu 873,5 bodu. Burzu táhla vzhůru hlavně Komerční banka (+ 2,7 %, 3384 Kč).

Senát na návrh ČSSD opět odmítl vládě plány na snižování deficitu

13.6.2012 18:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Senát opětovně odmítl na návrh opoziční ČSSD vládní plány na snížení schodku veřejných financí v rámci aktualizovaného konvergenčního programu. Povedou prý jen ke stagnaci ekonomiky a propadu životní úrovně. Evropská komise program hodnotila pozitivně, oponovali zástupci ODS.

MMF: Ruské ekonomice hrozí přehřátí

13.6.2012 18:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Moskva - Ruská ekonomika je blízko přehřátí, země by měla zmírnit státní výdaje a snažit se zvýšit úrokové sazby, aby přehřátí ekonomiky zabránila. Uvedl to ve své zprávě Mezinárodní měnový fond. Současně pochválil uvolnění obchodování s rublem, které pomohlo zemi lépe odolat globální ekonomické krizi.

Přehledně: Španělské banky se v krizi spojují. Jen jednička trhu zůstává bez fúze

13.6.2012 18:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Největším problémem Španělska jsou v současnosti banky. Třetina z nich je ohrožena a potřebuje finanční pomoc, tvrdí MMF. HN Byznys přináší infografiku, jak se vyvíjel bankovní sektor a které finanční ústavy skupovaly své konkurenty nebo se s nimi spojovaly.

Šéf Pozemkového fondu Radim Zika dnes rezignoval na funkci

13.6.2012 17:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr zemědělství Petr Bendl dnes přijal rezignaci Radima Ziky na funkci ředitele Pozemkového fondu ČR z osobních důvodů. ČTK to sdělilo ministerstvo zemědělství s tím, že Bendl na dnešním jednání vlády o této rezignaci informoval premiéra. Pozemkový fond bude prozatím řídit první náměstek Petr Šťovíček. Média nedávno upozornila na několik sporných rozhodnutí vedení fondu.

Komerční banka ve středu zájmu, KITD jako na houpačce

13.6.2012 17:42Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza si poprvé po třech dnech připsala zisky, když index PX posílil o 0,36 %, i tak však zavřel na denních minimech, když pozitivní nálada z trhů postupně vymizela. Erste Group otvírala na 360 Kč, bankovní sektor podpořily zejména…

Šéf banky JPMorgan se omluvil za vysokou ztrátu

13.6.2012 17:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington/New York - Ředitel americké investiční banky JPMorgan Chase & Co Jamie Dimon stanul před bankovním výborem Senátu, aby před zákonodárci vysvětlil okolnosti vysoké ztráty, kterou banka utrpěla. V úvodu jeho vystoupení ale musela zasahovat ochranka, protože sálem se začal šířit křik protestujících. Dimon se za ztrátu omluvil, řekl ale, že takovým situacím žádná regulace zabránit nemůže.

Evropská měna posiluje k dolaru i jenu

13.6.2012 17:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes posiluje vůči dolaru, protože investoři omezují některé své sázky na pokles měny. Na trhu však přetrvávají obavy o další vývoj ve Španělsku a Itálii a nejistota před nedělními volbami v Řecku, které zpomalují růst eura.

Stát jde proti rozhodnutí soudu. Nerealizované kurzové zisky se dál daní

13.6.2012 17:05Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejvyšší správní soud, který je nejvyšší instancí v daňových sporech, v dubnu průlomově rozhodl, že firma může zdanit kurzové rozdíly až v případě, kdy jsou doprovázeny nějakým reálným finančním tokem. Tento verdikt však byl v rozporu s dosavadním zákonem. Jak se tedy k situaci postavil stát?

Jak dobře řídit firmu? Přijmout odlišnosti a nebýt gauner, radí byznysmeni

13.6.2012 16:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"Dobrý lídr nemusí být současně dobrý manažer. Dobrý lídr ale musí umět poznat, kdo to dobrý manažer je a najmout ho," řekl na středeční pražské konferenci Leadership for Life úspěšný americký podnikatel a odborník na firemní leadersip Ricardo Levy.

Největší zájem o nové koncové domény má Severní Amerika a Evropa

13.6.2012 16:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Nejvíce žádostí o nové koncové domény internetových adres podaly firmy a organizace se Severní Ameriky a Evropy. Internetové sdružení pro přidělování jmen a čísel (ICANN) obdrželo do konce května, což byl konečný termín pro podání žádostí, 1930 žádostí o registraci 1410 různých internetových koncovek. Poskytnutí nových koncovek je vůbec největším rozšířením doménového prostoru v historii.
Pondělí 30. září 2024 Praha 13:39,New York07:39