Zprávy dne

Strana 12147

Pilsen Steel nechal doma zaměstnance, zůstal bez zdrojů

16.6.2012 11:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Plzeňská firma Pilsen Steel nechala doma v pátek tisícovku zaměstnanců, protože zůstala odříznuta od některých základních technologických zdrojů. Kvůli dluhům je bez dodávek vody a stlačeného vzduchu, jasno není ani v případě elektřiny. Kdy lidé nastoupí zpět do práce, se zatím neví. Doma jsou za plný plat. Odstávku se 60 procent mzdy odmítly odbory. Napsalo to dnešní Právo.

EKONOM: Nemyslete, že každému Číňanovi prodáte pero a budete miliardář, říká právník

16.6.2012 11:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cash and carry byznysu se v Číně nedařilo. Číňané spíše využívají kreditní karty a dávají přednost dodávkám až do domu, říká v rozhovoru pro týdeník Ekonom čínský právník Howard Wu, partner největší světové advokátní kanceláře Baker & McKenzie.

Americké úřady uzavřely další tři banky, letos už jich skončilo 31

16.6.2012 11:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké regulační úřady nechaly zavřít další tři finanční ústavy, letos už jich tak skončilo 31. Na svých internetových stránkách o tom v noci na sobotu informovala Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC).

ČSOB Pojišťovna: Ženy za volantem způsobí stejně nehod jako muži

16.6.2012 10:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Stereotypy mluví o tom, že ženy za volantem jsou nebezpečnější řidičky a způsobí více nehod. Statistiky ČSOB Pojišťovny však tyto mýty vyvrací.

Profil českého milionáře: Miluje Porsche, Ferrari je pro něj na úrovni škodovky

16.6.2012 09:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jeden milion korun "investují" čeští boháči nejraději do sebe a do své rodiny. Pokud mají ale milionů padesát, jsou pro ně "sázkou na jistotu" nemovitosti. Na základě průzkumu J&T Wealth Report 2012 jsme sestavili unikátní profil "typického českého milionáře".

Barum omezil výrobu, lidé budou déle doma

16.6.2012 09:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Otrokovice - Otrokovická firma Barum Continental, která zaměstnává 4000 lidí, omezuje výrobu. Lidé v Barumu nechodí o víkendu do práce a v létě se zřejmě výroba zastaví na delší dobu. Jde přitom o největšího zaměstnavatele v kraji. Naopak druhý velký výrobce pneumatik, společnost Mitas, pokles výroby nepředpokládá. Informuje o tom dnes zlínské vydání Mladé fronty Dnes.

Facebook z něj udělal milionáře, teď jeho technický šéf odchází založit vlastní firmu

16.6.2012 08:31Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nechat svým zaměstnancům vydělat miliony dolarů může pro firmu znamenat i to, že o nejlepší pracovníky obratem přijde. První taková vlaštovka teď vylétá z Facebooku. Po nedávném vstupu na burzu společnost opouští první člen vedení.

Z Facebooku odchází první významný manažer po vstupu firmy na trh

16.6.2012 03:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Technický ředitel společnosti Facebook Bret Taylor firmu "někdy toto léto" opustí a založí vlastní společnost. Informovala o tom v pátek agentura Reuters, podle níž jde o první odchod vysokého manažera společnosti od 18. května, kdy Facebook provozující stejnojmennou sociální síť vstoupil na burzu. Někteří investoři již dříve spekulovali, že firma bude mít po vstupu na burzu problémy s tím, aby si udržela klíčové zaměstnance.

Microsoft by prý v pondělí mohl představit vlastní tablet

16.6.2012 00:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
San Francisco (USA) - Americká společnost Microsoft by mohla v pondělí představit vlastní tablet s operačním systémem Windows. Napsala to v pátek agentura AFP, podle které firma pozvala novináře na pondělní setkání v Los Angeles, kde prý učiní "významné prohlášení". Podrobnosti k tématu schůzky ale údajně nesdělila.

Akcie v USA díky připravenosti centrálních bank výrazně stouply

15.6.2012 22:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akciové trhy zakončily dnes přes obavy z výsledku nedělních řeckých voleb vzestupem o zhruba jedno procento a zřetelný růst zaznamenaly i za celý týden. Investory povzbudily signály o ochotě světových centrálních bank zasáhnout příští týden proti případným otřesům na trzích v reakci na výsledky hlasování v Řecku.

Rosněfť a Exxon budou společně těžit nekonvenční zdroje ropy

15.6.2012 21:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tuapse (Rusko) - Největší ruská ropná společnost Rosněfť a americký gigant Exxon Mobil pokročily ve vzájemné alianci uzavřením smlouvy o spolupráci v těžbě nekonvenčních zdrojů ropy na Sibiři. Šéf Rosněfti Igor Sečin spolu s šéfem…

USA: Akciové indexy uzavírají na pozitivní vlně

15.6.2012 20:05Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Akciové trhy v zámoří dle očekávání v závěru akcelerovaly růst:brbrpDJIA 12767b. (+0.9%)ppS&P500 1 343b. (+1%)ppNasdaq: 2873b. (+1.3%)ppbrDavid LamačbrFio banka, a.s.brp
Pondělí 30. září 2024 Praha 23:32,New York17:32