Zprávy dne

Strana 12138

Nejistota na trzích řeckými volbami nekončí, PX -0,08 %

18.6.2012 19:20Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pozitivní nálada po řeckých volbách trhům dlouho nevydržela a pražská burza nebyla výjimkou. Index PX sice v úvodu posílil o 1 %, zavřel však den s 0,08% ztrátou. Vítězstvím řeckých stran, jež jsou ochotny více komunikovat s Troikou, totiž…

Americké akcie klesají, řecké volby investory nepřesvědčily

18.6.2012 18:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie zahájily týden poklesem, v němž se odrážely přetrvávající obavy z dluhové krize v eurozóně. Investory nepřesvědčil ani výsledek parlamentních voleb v Řecku, díky němuž po většinu dne zpevňovaly burzy v Evropě. Trh si hlavně všímal dalšího růstu výnosů španělských dluhopisů.

Maďarsko údajně dosáhlo kompromisu s Bruselem ohledně zákona o centrální bance

18.6.2012 18:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Maďarsko v pondělí oznámilo, že dosáhlo kompromisu s Bruselem ohledně sporného zákona o centrální bance, což by mohlo odblokovat úvěrové rozhovory a chránit zranitelný forint před prohlubující se dluhovou krizí eurozóny. Informovaly o tom agentury AFP a Reuters.

Řecká euforie burzám v EU nevydržela, akcie výrazně oslabily

18.6.2012 18:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie dnes smazaly všechny zisky, které po euforii z výsledku parlamentních voleb v Řecku nabraly v ranních hodinách. Na trh dorazila opět nervozita z toho, jak se Španělsko s Itálií vypořádají s růstem nákladů na obsluhu dluhu v situaci, kdy jim klesá hrubý domácí produkt. Investoři si také uvědomili, že výsledek voleb v Řecku neznamená konec dluhové krize.

G20 se zaváže k podpoře růstu, uvádí se v návrhu dokumentu

18.6.2012 18:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Lídři skupiny nejvyspělejších zemí světa G20 se zaváží k přijetí veškerých nezbytných opatření k posílení hospodářského růstu a vytváření pracovních míst. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters s odvoláním na návrh komuniké.

Koruna zahájila týden poklesem na 25,58 CZK/EUR

18.6.2012 18:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká měna pondělní obchodování zakončila na úrovni 25,58 CZK/EUR, což znamená oproti pátečnímu závěru pokles o 0,61 procenta. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Světové ceny ropy vrací ranní zisky, euforii z řeckých voleb zastínily obavy ohledně Španělska

18.6.2012 18:19Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Světové ceny ropy v úvodu tohoto týdne oslabují, a to i přes slibný úvod. Hlavním důvodem je podle agentury Bloomberg zvýšení obav ohledně problémů španělských bank, které zastínila i pozitivní výsledky nedělních parlamentních voleb v Řecku.

Evropské akcie výrazné ranní zisky neudržely, zakončily smíšeně

18.6.2012 18:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy v úvodní seanci tohoto týdne neudržely výrazné ranní zisky a zakončily smíšeně. Hlavním důvodem jsou podle agentury Reuters zvýšené obavy ohledně rostoucích výpůjčních nákladů Španělska a Itálie.

Vláda bude jednat o státním rozpočtu na rok 2013, doprava má přijít o 7,6 miliardy korun

18.6.2012 18:00Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Přípravu státního rozpočtu na příští rok s plánovaným 100miliardovým schodkem v úterý projedná kabinet Petra Nečase (ODS), zařadil si ji dodatečně. Podle návrhu ministerstva financí čeká největší škrt rezort dopravy, který má oproti letošku snížit svoje výdaje o více než sedm miliard korun.

Merkelová Řecku nehodlá poskytnout více času na reformy

18.6.2012 17:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Los Cabos (Mexiko) - Německá kancléřka Angela Merkelová nehodlá dát Řecku více času na splnění dohodnutých reforem a naopak po Aténách požaduje, aby postupovaly přesně podle plánu, s kterým souhlasily a díky němuž získaly i mnohamiliardovou finanční pomoc. Merkelová to řekla po příletu na summit klíčových světových ekonomik G20 v mexickém letovisku Los Cabos na pobřeží Tichého oceánu. Kurz eura se po kancléřčiných slovech vydal dolů.

G20: Eurozóna podpoří integritu a stabilitu v regionu

18.6.2012 17:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Los Cabos (Mexiko) - Členské země eurozóny jsou připraveny učinit všechna opatření, která jsou nezbytná pro zachování integrity a stability v regionu. Podle zdrojů agentury Reuters se to uvádí v návrhu komuniké, které bude zveřejněno po summitu klíčových zemí G20. Eurozóna ale prý také dostane za úkol najít způsob, jak prolomit "uzavřený obvod zpětných vazeb" mezi státy a bankami.

Cameron apeluje na centrální banky kvůli ochraně před dopady dluhové krize

18.6.2012 16:57Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Britský premiér David Cameron apeluje na světové centrální banky, aby chránily globální ekonomiku před dopady dluhové krize eurozóny, zároveň požaduje po největších zemích eurozóny, aby se více snažily vyřešit dluhovou krizi měnového bloku. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.
Úterý 01. října 2024 Praha 03:37,New York21:37