Zprávy dne

Strana 12122

Ministři financí eurozóny budou jednat o Řecku i Španělsku

21.6.2012 04:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lucemburk/Brusel - V Lucemburku se dnes scházejí ministři financí členských zemí eurozóny, kterou stále sužuje dluhová krize a hospodářské problémy. Jde o první schůzku od parlamentních voleb v Řecku, v nichž se rozhodovalo i o tom, zda Řecko v eurozóně zůstane.

EKONOM: Tatra vyrábí méně než loni, ale vedení hlásí nové kontrakty

21.6.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Generální ředitel kopřivnické automobilky odhaduje, že letos továrna dodá celkem tisíc vozidel. Hospodaření by se také mělo překlopit do zisku, po vykázané ztrátě 80 milionů korun v roce 2010.

České dráhy znovu otáčejí. Moderní soupravy Railjet koupí, aby neztratily i Vídeň

20.6.2012 21:09Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ještě na jaře České dráhy tvrdily, že na nové soupravy Railjet od Siemensu nejsou peníze. Bez moderních souprav za 2,5 milairdy korun by ale Česká dráhy po Hamburku, kam bude jezdit Jančurův RegioJet, ztratily i spojení s Vídní.

Samaras poletí za Merkelovou, požádá o úlevy pro Řecko

20.6.2012 21:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
První zahraniční cesta nového premiéra Řecka Antonise Samarase patrně povede do Berlína. Pozvala ho tam kancléřka Angela Merkelová, píše ve středu agentura AFP.

Americká centrální banka prodloužila platnost stimulačních opatření

20.6.2012 19:19Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americká centrální banka (Fed) prodloužila platnost dosavadních stimulačních opatření na podporu ekonomiky až do konce roku. Informovaly o tom agentury AFP a Reuters.

Fed nebude znovu tisknout další peníze, americké akcie padají

20.6.2012 18:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Americká centrální banka Fed po dvou dvoudennícm zasedání oznámila, že prodlužuje akci "twist", která pomáhá refinancovat hypotéky a podniky. Očekáváné třetí tisknutí peněz (kvantitativní uvolňování), však provádět nyní nebude.

Fed znovu podpoří ekonomiku, prodlužuje operaci twist

20.6.2012 18:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Americká centrální banka (Fed) znovu podpoří ekonomiku. Její měnový výbor po dvoudenním jednání rozhodl, že o šest měsíců až do konce letošního roku prodlouží takzvanou operaci twist. Jejím smyslem je srazit úroky na vzdálenějším konci výnosové křivky, a tím usnadnit refinancování hypoték a financování podniků.

Evropské akcie posílily díky bankovním titulům opět na měsíční maximum

20.6.2012 18:26Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy ve středeční seanci zpevnily na měsíční maximum. Hlavním tahounem byly podle agentury Reuters akcie bankovních titulů, které byly podpořeny především očekáváním nové stimulační podpory od centrálních bank.

Česko má pod zemí ložiska zlata a wolframu za stovky miliard. Stát uvažuje o těžbě

20.6.2012 18:14Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Česko má zásoby zlata v hodnotě 250 miliard korun. Dosud prozkoumaná ložiska wolframu mají hodnotu 60 miliard korun. Po obou kovech je přitom velká poptávka. Ministerstvo průmyslu zvažuje otevření zlatých dolů.

Jsou hypotéky od malých bank výhodné nebo rizikové? Ptejte se odborníka

20.6.2012 18:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Máme se bát dlouhodobých úvěrů u nových - malých bank? Jaká rizika to přináší? Odpovídat v on-line rozhovoru na IHNED.cz bude ve čtvrtek od 11:00 Libor Ostatek, ředitel společnosti Golem Finance, která spolupracuje se všemi bankami na českém trhu.

Většina španělských regionů může být pro zemi brzy větším problémem než banky

20.6.2012 17:52Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Zadlužené španělské regiony si zatím "užívaly dovolenou" a dařilo se jim unikat předním stránkám novin, většina regionů se ale může brzy stát ještě větším problémem pro zemi než bankovní sektor. Informovala o tom ve středu agentura Reuters.

Dolar před rozhodnutím Fedu klesá vůči euru

20.6.2012 17:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Dolar dnes druhou seanci za sebou oslabuje vůči euru kvůli spekulacím, že centrální banka USA (Fed) přijme další opatření na podporu růstu největší světové ekonomiky. Euru pomohly rovněž zprávy z Řecka o sestavování nové vlády a naděje, že politici eurozóny podniknou rychlé kroky ke snížení nákladů na úvěry Španělska a Itálie.
Úterý 01. října 2024 Praha 13:37,New York07:37