Zprávy dne

Strana 12116

Velkou část Kladna postihl výpadek elektrického proudu

21.6.2012 18:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Kladno - Velkou část Kladna dnes odpoledne kvůli poruše trafostanice postihl výpadek elektrického proudu. Příčiny poruchy energetici zjišťují a závadu odstraňují. Podle středočeského mluvčího ČEZ Jana Beneše by mohly být dodávky elektrické energie obnoveny kolem 20:00.

Řecku hrozí vyřazení z kategorie vyspělých trhů

21.6.2012 18:20Zdroj: E15Detail zprávy
Řecko se stalo první zemí, které hrozí, že bude vyřazeno z prestižní kategorie vyspělých akciových trhů a spadne zpět mezi takzvané "emerging markets", tedy rozvíjející se trhy. Oznámila to konzultační společnost MSCI, která sestavuje akciové indexy a která patří ke špičce v oboru. Podnik ale uvedl, že přeřazení Řecka není bezprostřední a patrně nenastane dřív než v roce 2014.

Španělské banky mohou potřebovat až 62 miliard eur, zjistil audit

21.6.2012 18:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Španělské banky by mohly potřebovat finanční injekci v rozmezí 51 až 62 miliard eur (v přepočtu asi 1,3 až 1,6 bilionu Kč). Zjistil to nezávislý audit, který provedly konzultační společnosti Roland Berger a Oliver Wyman. Vypočtená částka je výrazně nižší, než se čekalo. Země eurozóny Španělsku nedávno slíbily, že na pomoc španělským bankám lze uvolnit až 100 miliard eur.

Slovenské obchody nabízejí méně než polovinu domácích potravin

21.6.2012 18:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Bratislava - Slovenští potravináři si stěžují na vysoký podíl zahraničních výrobků na pultech obchodů. Zastoupené domácí produkce potravin v prodejnách na Slovensku za poslední rok znovu kleslo a dostalo se pod hranici 50 procent. Vyplývá to z průzkumu agentury GfK pro Potravinářskou komoru Slovenska.

Kongresmani chtějí kvůli Facebooku změnit vstup na burzu. Chtějí ochránit drobné investory

21.6.2012 18:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Demokratičtí i republikánští členové Kongresu žádají, aby firmy o sobě více informovaly či aby se změnilo určování počáteční ceny akcie. Vstup Facebooku na burzu je předmětem vyšetřování, údajně měly být zatajovány informace či se měly dostat jen k vybraným klientům.

Čermák: ŘSD se spíše stane státním podnikem než akciovkou

21.6.2012 17:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Příspěvková organizace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) by se měla spíše transformovat na státní podnik než na akciovou společnost. Druhá možnost je sice výhodnější, ale trvala by déle. Na konferenci o budoucnosti dopravní infrastruktury…

Czech Sport Aircraft uvádí na evropský trh nové cvičné letadlo

21.6.2012 16:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Kunovice (Uherskohradišťsko) - Společnost Czech Sport Aircraft (CSA), český výrobce lehkých sportovních letadel z Kunovic na Slovácku, dnes představila nový dvojmístný cvičný motorový letoun PS-28 Cruiser. Firma získala v dubnu oprávnění vydané Evropskou agenturou EASA, které umožňuje uvedení letadla na evropský trh. První stroje si tak v těchto dnech již z Kunovic odvážejí zákazníci. CSA hodlá nový letoun v budoucnu nabízet i v Asii, Jižní Americe a Rusku.

Banky vydělají na propadu akcií Facebooku stovky milionů dolarů

21.6.2012 16:35Zdroj: E15Detail zprávy
Banky v konsorciu, které uvedlo na burzu akcie americké sociální sítě Facebook, vydělají díky jejich pádu až stovky milionů dolarů. Jen samotná Morgan Stanley na levně nakoupených akcích vydělala přes 60 milionů dolarů, píše německý Manager Magazin.

Řecku jako první zemi hrozí vyřazení k kategorie vyspělých trhů

21.6.2012 16:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Řecko se stalo první zemí, které hrozí, že bude vyřazeno z prestižní kategorie vyspělých akciových trhů a spadne zpět mezi takzvané "emerging markets", tedy rozvíjející se trhy. Oznámila to konzultační společnost MSCI, která sestavuje akciové indexy a která patří ke špičce v oboru. Podnik ale uvedl, že přeřazení Řecka není bezprostřední a patrně nenastane dřív než v roce 2014.

Dolar posílil díky obavám o světovou ekonomiku

21.6.2012 16:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Dolar během dnešního obchodování posílil vůči euru i japonskému jenu. Nová opatření americké centrální banky (Fed) na podporu ekonomiky byla méně agresivní, než se očekávalo. To zvýšilo obavy ohledně vývoje světového hospodářství a podpořilo averzi investorů vůči rizikovějším aktivům.

Zásoby plynu rostly pomaleji, než se čekalo. Komodita reaguje růstem.

21.6.2012 16:13Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Týdenní zásoby zemního plynu EIA vzrostly k 21. červnu o 62 mld. kubických stop.brbrpPo předchozím růstu o 67 mld. kubických stop se očekával nárůst o 64 mld. kubických stop.ppKontrakt na zemní plyn (NGN2, QGN2) připisuje 3,14 % na 2,596...

Moody´s chce být hvězdou dnešního dne. Hodná snížit ratingy největším bankám světa

21.6.2012 16:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Goldman Sachs, Morgan Stanley, HSBC, Deutsche Bank, Barclays, Société Générale, BNP Paribas, Royal Bank of Scotland - banky, kterým má agentura Moody´s dle britských médií už dnes snížit rating.
Úterý 01. října 2024 Praha 17:29,New York11:29