Zprávy dne

Strana 12107

EKONOM: Loterijní byznys se po pádu Sazky otřepal, ale zisky jako "za Hušáka" už nebudou

24.6.2012 12:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vítězové loňské bitvy o Sazku, miliardáři Kellner a Komárek, firmě vrátili prestiž, návratnost jejich investice ale bude velmi pomalá. Tržby Sazky ze Sportky a Šance jsou dnes zhruba deset procent pod rokem 2010, návrat "zlatých časů" roku 2006 už nikdo nečeká.

Ford nabídne Mondeo s nafukovacími pásy

24.6.2012 11:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Automobilka Ford uvede příští rok na evropský trh model Mondeo, který bude poprvé vybavený nafukovacími bezpečnostními pásy. Ty mají proti konvenčním pásům zmírnit poranění hlavy, krku a hrudníku osob na zadních sedadlech, kde často cestují děti nebo senioři. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

ČNB sníží základní úrokovou sazbu o 0,25 procentního bodu, odhadují analytici

24.6.2012 11:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká národní banka (ČNB) sníží základní dvoutýdenní repo sazbu na rekordně nízkou úroveň 0,5 procenta, domnívají se analytici oslovení agenturou Mediafax. ČNB bude o nastavení měnové politiky rozhodovat na čtvrtečním jednání, kterého se zúčastní všech sedm členů bankovní rady.

Spotřebitelské ceny v ČR se během loňského roku pohybovaly kolem 77 procent průměru EU

24.6.2012 11:12Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Spotřebitelské ceny v České republice se v loňském roce pohybovaly na úrovni 77 procent průměru Evropské unie. Informoval o tom Eurostat, z jehož informací vyplývá, že spotřebitelské ceny v ČR byly loni osmé nejnižší v EU.

Vláda asi odmítne návrh ČSSD na snížení spodní sazby DPH

24.6.2012 10:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vláda pravděpodobně odmítne senátní návrh ČSSD na snížení daně z přidané hodnoty (DPH) na loňskou úroveň. Příjmy státu by to podle propočtů ministerstva financí na vládním webu snížilo o 4,7 miliardy korun. Kabinet má o návrhu rozhodnout příští týden.

Dvě třetiny Čechů jsou v kontaktu s prací i o dovolené

24.6.2012 09:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Celkem dvě třetiny Čechů zůstávají v kontaktu s prací i během letní dovolené. Na 11 procent zaměstnanců si nevybírá ani jeden týden volna v celku. Nejběžnější délkou dovolené zůstávají dva týdny, které volí 49 procent lidí. Vyplývá to z šetření, které uspořádal portál Jobs.cz mezi 1335 svými uživateli.

EKONOM: Mocného šéfa americké firmy oslabily soukromé kšefty

24.6.2012 09:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Byznysové zájmy šéfa Chesapeake Energy, druhého největšího amerického producenta zemního plynu, se střetly se zájmy podniku, který vede. Ukázalo se, že firmou pronajímaná letka vozí na náklady podniku rodinu Aubreyho McClendona na dovolenou.

Petr Robejšek: Merkelová je slabá vůdkyně. Škodí to Německu i Evropě

24.6.2012 09:09Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"Německu dochází dech a tamní politici to nechtějí respektovat," odpověděl na jeden z mnoha dotazů čtenářů serveru IHNED.cz politolog a ekonom žijící v Německu Petr Robejšek. Angela Merkelová pak podle něj není silnou vůdkyní největší evropské mocnosti.

Těžební firmy v Mexickém zálivu kvůli bouři omezují těžbu

24.6.2012 07:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Houston - Těžební firmy v Mexickém zálivu se chystají na příchod tropické bouře Debby. Uzavřena musela být i největší ropná plošina Thunder Horse, která je podle objemu těžby největší plošinou na světě schopnou dobývat ropu i ve velmi hlubokých vodách. Debby je první pojmenovanou tropickou bouří letošní sezony hurikánů v oblasti západního Atlantiku, která v Mexickém zálivu ohrožuje těžbu.

Kalouskovy dluhopisy v číslech: Češi si je koupili za 15 miliard, další kolo bude na podzim

23.6.2012 18:27Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Největší zájem byl o 1,5leté diskontované dluhopisy, na kterých si stát půjčil 7,3 miliardy korun a za to zaplatí 200 milionů. Většina nakupujících byli lidé nad 50 let. Do dluhopisů investovaly i obce.

Horní komora německého parlamentu chce miliardy eur výměnou za schválení ESM

23.6.2012 18:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Horní komora německého parlamentu požaduje příslib finančních úlev v hodnotě několika miliard eur pro 16 německých spolkových zemí před tím, než pomůže kancléřce Angele Merkelové schválit Evropský stabilizační mechanismu (ESM). V sobotu o tom informovala agentura Reuters.

Řecko nastínilo své plány na zmírnění následků protikrizových opatření

23.6.2012 16:52Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecko představilo své plány na zmírnění protikrizových opatření, podle informací agentury Reuters chystá snižování daní, speciální pomoc pro chudé a nezaměstnané, zastavení propouštění ve veřejném sektoru a pozvolnější snižování schodku veřejných financí. Agentura o tom informovala v sobotu.
Úterý 01. října 2024 Praha 21:20,New York15:20