Zprávy dne

Strana 12099

Valná hromada ČEZ bude schvalovat dividendu a dozorčí radu

25.6.2012 16:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Akcionáři energetické společnosti ČEZ budou v úterý rozhodovat o výplatě dividendy z loňského zisku 40,8 miliardy korun, o personálních změnách v dozorčí radě a o dodávkách hnědého uhlí pro elektrárny. Představenstvo ČEZ navrhuje…

ČTÚ prošetřuje servisní poplatky spojené s televizní službou Skylink a CSlink

25.6.2012 16:21Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v součinnosti s dalšími orgány státní správy přezkoumává zavedení servisních poplatků za satelitní televizní služby Skylink a CSlink u dosud bezplatného balíčku volných televizních programů. ČTÚ o tom informoval v pondělí.

Výzkum je alfou i omegou pro export, tvrdí ředitel Siemensu

25.6.2012 16:12Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Vláda by měla systematicky podporovat Akademii věd (AV), výzkum a školství, jeho zachování je základem českého exportu, řekl v pondělí generální ředitel elektrotechnické společnosti Siemens Eduard Palíšek. V úterý přitom bude kabinet premiéra Petra Nečase (ODS) rozhodovat o snížení rozpočtu AV.

Řidiči autobusů stále častěji nedodržují povinné přestávky

25.6.2012 16:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Stále více řidičů autobusů a nákladních vozidel nedodržuje povinné přestávky. Vyplývá to z výsledků kontroly silniční dopravy za rok 2011, které na svých internetových stránkách zveřejnilo ministerstvo dopravy. Nedodržení stanovené…

Brzdou řešení krize eurozóny není Německo, ale Francie, tvrdí Wall Street Journal

25.6.2012 16:04Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Francouzi se nedokáží vzdát suverenity a brání tak stabilizaci eurozóny, myslí si komentátor amerického deníku. Krizi podle něj může vyřešit pouze Evropská centrální banka, zásadní dohodu ale nelze od bruselského summitu čekat.

Agentura Fitch snížila rating Kypru na BB+

25.6.2012 16:03Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ratingová agentura Fitch snížila úvěrové hodnocení Kypru z dosavadních BBB- na BB+. Informovala o tom v pondělí agentura AFP s tím, že za snížením hodnocení stojí hlavně obavy z expozice kyperských bank vůči toxickým řeckým pohledávkám.

Horší očekávání firem nevěští akciím úspěšné druhé pololetí

25.6.2012 15:53Zdroj: E15Detail zprávy
Série varování před horšími než očekávanými hospodářskými výsledky amerických firem z akciového indexu S&P 500, které jsou vnímány jako barometr stavu ekonomiky, zhoršuje výhled pro akciové trhy na druhou polovinu letošního roku. Oslabující obchodní aktivita po celém světě tak již zapříčinila, že na neuspokojivé hospodářské výsledky připravuje své investory nyní nejvíce amerických firem za posledních deset let.

Prodej řezaného tabáku roste na úkor cigaret

25.6.2012 15:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Prodej řezaného tabáku v Česku roste zatímco trh s cigaretami loni stagnoval a letos v prvním čtvrtletí klesal, vyplývá z informací, které ČTK poskytly přední tabákové koncerny. Hlavním důvodem tohoto vývoje je podle výrobců tabákových produktů nižší cena doma ručně balených cigaret oproti hotovým. Dříve tradiční domácí značky kuřiva jsou navíc z trhu vytlačovány levnými značkami, které jsou převážně z dovozu.

Kyperské dluhopisy považuje za brak i agentura Fitch. Čeká problémy kvůli bankám

25.6.2012 15:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kyperské banky budou potřebovat další peníze na záchranu svých bank, které jsou provázány s bankovním sektorem v Řecku. Třetí velké ratingová agentura Fitch proto zařadila rating státních dluhopisů do spekulativního pásma.

V Temelíně nastartovali reaktor druhého bloku elektrárny

25.6.2012 15:19Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V neděli ráno nastartoval provozní personál reaktor druhého bloku Jaderné elektrárny Temelín. Následně začaly fyzikální testy, kterými se ověřují parametry paliva v aktivní zóně reaktoru, řekl v pondělí agentuře Mediafax mluvčí elektrárny Marek Sviták.

Porucha kabelu zastavila a omezila provoz vlaků z Plzně do Chebu

25.6.2012 15:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Porucha na optickém řídicím kabelu zkomplikovala dnes dopravu na železniční trati z Plzně do Chebu. Poškozením kabelu vypadlo celé automatické dálkové řízení dopravy na trati. Aby se mohly vlaky zase rozjet, museli se na stanice a dopravny…

Německo na summitu EU žádné rozhodnutí k Řecku nečeká

25.6.2012 15:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německo nepředpokládá, že na summitu Evropské unie v Bruselu koncem tohoto týdne padne nějaké rozhodnutí k Řecku. Řekl to mluvčí německé vlády Steffen Seibert. Berlín tudíž snižuje naděje Atén, které doufají ve zmírnění některých podmínek dohodnutých výměnou za pomoc od zahraničních věřitelů. Kancléřka Angela Merkelová mezitím uvedla, že se obává, aby se summit nezaměřil na příliš jednoduchá řešení.
Středa 02. října 2024 Praha 02:40,New York20:40