Zprávy dne

Strana 12090

Nečas má mandát pro summit EU, o bankovní unii má jednat opatrně

26.6.2012 16:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vláda dnes odsouhlasila mandát premiéra Petra Nečase (ODS) pro blížící se summit Evropské unie. Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) je česká vláda připravena se podílet 76 miliony euro na chystaném navýšení kapitálu Evropské investiční banky (EIB) o deset miliard euro. ČR chce také velmi obezřetně vyjednávat o podobě diskutované bankovní unie. Kalousek dnes zopakoval, že by za určité situace mohla znamenat konec volného bankovního trhu EU.

Euro se propadlo na dvoutýdenní minima

26.6.2012 16:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes oslabilo na dvoutýdenní minima vůči americkému dolaru i japonskému jenu. Klesají naděje, že nadcházející summit Evropské unie přinese pokrok v řešení dluhové krize.

Příští rok má deficit klesnout na 100 miliard. Nyní začne boj ministerstev o peníze

26.6.2012 16:05Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Na vládě se projednával přípravný návrh státního rozpočtu. Do konce srpna má ministr financí Kalousek zpracovat finální podobu rozpočtu, o kterém se bude rozhodovat na konci září. Do té doby budou jednotlivé resorty hledat další úspory.

Další recese by pro Američany kvůli malým úsporám byla ničivá

26.6.2012 15:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Případná další recese by na Američany mohla mít ničivý dopad, zhruba polovina z nich totiž nemá dostatečné úspory pro případ nouze. Zjistil to průzkum pro americký finanční server Bankrate.com. Čtvrtina obyvatel Spojených států podle něj nemá vůbec žádné úspory a v případě nenadálých potíží se může ocitnout v bezvýchodné situaci. Další čtvrtina Američanů pak má úspory jenom na tři měsíce, což je podle odborníků nedostatečné.

Německé akcie na kladné nule

26.6.2012 15:43Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Německé akcie dnešní obchodování zakončily blízko své startovní čáry, když připsaly 0,06 % na 6136,19 b. Na trhu tak nakonec mírně převládla pozitivní data o spotřebitelské důvěře, která přebila obavy o hospodářský pokles Eurozóny.brbrpZ indexových...

SP ČR: Exportéři chtějí nejvíce na východ

26.6.2012 15:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Tuzemští exportéři se v letošním roce stále více zaměřují na tradiční trhy ve východní Evropě. Mezi firmami zcela dominuje Ruská federace, stejně jako bylo v předchozích letech. V úterý o tom informoval Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR).

Itálie napumpuje dvě miliardy eur do nejstarší banky světa

26.6.2012 15:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Italská vláda napumpuje na dvě miliardy eur do nejstarší banky, kterou je Banca Monte dei Paschi di Siena. Informovala o tom v úterý agentura AFP s tím, že banka peníze použije na zvýšení vlastního kapitálu.

Italská vláda poskytne pomoc domácí bance Monte dei Paschi

26.6.2012 15:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Řím - Třetí největší italská banka Monte dei Paschi, která se potýká s nedostatkem kapitálu, získá státní pomoc v objemu až dvou miliard eur (zhruba 52 miliard Kč). Rozhodla o tom dnes italská vláda. Opatření musí ještě schválit Evropská komise.

McAfee: Nový software loni umožnil on-line ukrást 78 milionů USD

26.6.2012 14:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
San Francisco - Kvůli relativně novému softwaru pro krádež peněz přes internetové bankovnictví jen loni zmizelo v přepočtu asi 78 milionů dolarů (zhruba 1,6 miliardy Kč). Zjistil to průzkum, který si nechal udělat výrobce antivirových programů McAfee. Software automaticky nainstaluje škodlivý kód, díky němuž se celá operace provede sama. Krádeže tohoto druhu se objevily už na třech kontinentech.

Dozorčí rada ČEZ má tři nové členy, Roman ve funkci zůstal

26.6.2012 14:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Novými členy dozorčí rady společnosti ČEZ se dnes stali Jiří Volf, Robert Vacek a Milan Bajgar. Rozhodla o tom valná hromada firmy. Noví členové v dozorčí radě nahradí Liběnu Dobrovolnou a Jána Dzvoníka, kteří byli po roce ve funkcích odvoláni.

Jaderná elektrárna Dukovany dokončila projekt, díky kterému zvýšila svůj výkon o 240 MW

26.6.2012 14:32Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Jaderná elektrárna Dukovany završila projekt EDU+, kterým v průběhu několika předchozích let zvýšila svůj výkon o 240 MW na současných 2000 MW. V úterý o tom informovala skupina ČEZ, podle které tak k osmi původním turbínám přibyla jedna virtuální, Kateřina 240 MW.

Vláda schválila přípravu prvního dálničního PPP projektu

26.6.2012 14:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vláda dnes schválila návrh ministerstva dopravy na zadání prvního dálničního projektu financovaného ze soukromých peněz. ČTK to řekl mluvčí ministerstva Martin Novák. Úřad nyní začne pracovat na dokumentaci k výběru zhotovitele. Ten by podle odhadu ministerstva dopravy mohl být znám do konce roku.
Středa 02. října 2024 Praha 08:33,New York02:33