Zprávy dne

Strana 12066

Britská BP stojí o ruský plyn. Gazprom uvažuje o prodloužení Nord Streamu

30.6.2012 09:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ruský státní vývozce plynu Gazprom možná prodlouží baltský plynovod Nord Stream až do Británie. Zájem o tento projekt projevila britská společnost BP, sdělil v pátek šéf Gazpromu Alexeej Miller v ruské televizi.

Evropský summit si koupil čas a prodloužil dluhovou agónii, tvrdí investiční stratég

30.6.2012 09:07Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Evropa dále utrácí peníze, které nemá. Záchranný fond není bezedný pohádkový měšec. Dokud to politici nepochopí, mohou dělat cokoli, ale základní problém nevyřeší. Nicméně přestat utrácet by zřejmě bylo až příliš jednoduché.

EKONOM: Nikdy nevím, kolik film vydělá. A ten risk mě baví, tvrdí producent Bouček

30.6.2012 08:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Rozhovor s nejúspěšnějším českým filmovým producentem Jaroslavem Boučkem o dvaadvaceti Českých lvech, dvou vítězstvích ve Velké pardubické a antikorupčních bojovnících.

Americké akcie díky summitu EU prudce vzrostly

29.6.2012 22:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie dnes díky výsledkům summitu Evropské unie prudce posílily a uzavřely hodně špatné druhé čtvrtletí s optimismem. Investory zaskočilo, že šéfové eurozóny se dohodli na směřování k bankovní unii a na přímé pomoci bankám ze záchranných fondů. Na devizovém trhu euro díky summitu zažilo nejsilnější růst vůči dolaru za osm měsíců.

Německý parlament schválil rozpočtovou smlouvu a záchranný fond eurozóny

29.6.2012 22:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Spolkový sněm, dolní komora německého parlamentu, schválil v pátek večer smlouvu o rozpočtové odpovědnosti. Informuje o tom agentura Reuters.

Německý parlament schválil rozpočtovou smlouvu

29.6.2012 22:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Spolkový sněm, dolní komora německého parlamentu, schválil v pátek večer smlouvu o rozpočtové odpovědnosti. Informuje o tom agentura Reuters.

Německý Spolkový sněm schválil fiskální pakt EU i ESM

29.6.2012 21:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Dolní komora německého parlamentu dnes večer potřebnou dvoutřetinovou většinou schválila fiskální pakt EU. Vyslovila se také pro vznik stálého záchranného fondu eurozóny, tzv. Evropského stabilizačního mechanismu (ESM). Informovala o tom agentura DPA.

Zachrání euro červené a modré dluhopisy? Kývnout by na ně mohli i Němci

29.6.2012 20:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Německo klasické společné eurobondy odmítá. Je tu ale verze eurodluhopisů, která by fungovat mohla a na kterou by mohli přistoupit. Dluh do výše 60 % HDP jednotlivých zemí by získal garance ze strany celé eurozóny, za zbytek by země ručily samy.

MMF: Devizové rezervy centrálních bank vzrostly na nový rekord

29.6.2012 20:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Devizové rezervy centrálních bank po celém světě se v prvním čtvrtletí letošního roku zvýšily na nový rekord. Podíl dolarů v rezervách zůstává stabilní, podíl eur se však mírně snížil. Vyplývá to ze zprávy, kterou dnes zveřejnil Mezinárodní měnový fond.

Konec na denních maximech

29.6.2012 20:12Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
pAmerické indexy postupně rozšiřovaly své již tak od openu silné zisky a zakončily den na denních maximech. Klasický index Dow Jones zavřel silnější o 2,2% a připsal si tak nejrůstovější měsíc od loňského října. I přes tento růst v posledním měsíci...

Trhy po evropském summitu vylétly vzhůru

29.6.2012 19:51Zdroj: E15Detail zprávy
Euro posílilo téměř o dvě procenta, ropa podražila a nahoru se vydaly i světové akcie. Taková je reakce trhů na dnes skončivší summit Evropské unie, na němž byla dohodnuta pomoc pro regionální banky a přijata opatření, která mají snížit náklady na správu španělského a italského dluhu.

Evropské akcie v reakci na dohody eurosummitu posílily na sedmitýdenní maxima

29.6.2012 19:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy v páteční seanci přidaly a uzavřely na nejvyšší úrovni za posledních sedm týdnů. Hlavním důvodem jsou podle agentury Reuters opatření přijatá evropskými lídry, která mají vyřešit dluhovou krizi eurozóny.
Středa 02. října 2024 Praha 20:21,New York14:21