Zprávy dne

Strana 12064

France zvažuje vybírat televizní poplatek i z počítačů

1.7.2012 13:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Francouzská socialistická vláda uvažuje o rozšíření televizního poplatku i na počítačové monitory. Sdělila to o víkendu francouzská ministryně kultury Aurélie Filipettiová. Paříž tím chce zvýšit příjmy veřejnoprávního vysílání bez tlaku na státní rozpočet, jehož deficit potřebuje snižovat.

Česko zřejmě nedosáhne v roce 2016 vyrovnaného rozpočtu, řekl Nečas

1.7.2012 13:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česko zřejmě nedosáhne v roce 2016 plánovaného vyrovnaného rozpočtu veřejných financí. Splnění konsolidačního programu vlády brání nižší ekonomický růst. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to dnes řekl premiér Petr Nečas (ODS). Nadále ale podle něj platí, že v příštím roce musí vláda dostat deficit veřejných financí pod tři procenta hrubého domácího produktu.

Třetina studentů ekonomických škol předpovídá zánik EU do deseti let

1.7.2012 13:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Studenti ekonomických vysokých škol vidí budoucnost Evropské unie skepticky – téměř třetina z nich jí předpovídá zánik do deseti let. Vyplývá to z průzkumu společnosti KPMG Česká republika zveřejněného v neděli.

Evropa zavádí jednotný patent, pomůže menším firmám. Ušetří až čtyři pětiny nákladů

1.7.2012 12:49Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Patent automaticky platný pro 25 zemí EU má přinést nižší náklady při ochraně vynálezů,především zjednodušit administrativu. Jeho dojednání trvalo téměř 40 let.

Kanadský Bombardier má zakázku na osm letadel za 507 milionů dolarů

1.7.2012 12:31Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Kanadský výrobce Bombardier uvedl, že získal zakázku na osm obchodních letadel celkem za 507 milionů dolarů (10,1 miliardy korun). Informovala o tom agentura Reuters.

Írán chce mimořádnou schůzku OPEC kvůli poklesu cen pod 100 dolarů

1.7.2012 12:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Teherán - Íránský ministr ropného průmyslu Rostam Kásemí vyzval Organizaci zemí vyvážejících ropu (OPEC), aby kvůli poklesu cen pod 100 dolarů za barel svolala mimořádné ministerské zasedání. Na ropné embargo Evropské unie, které dnes vstupuje v platnost, je Írán dobře připraven, řekl šéf íránské centrální banky.

ČEZ obdrží nabídky na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín

1.7.2012 10:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Výběrové řízení na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín se blíží do finále, účastníci tendru v pondělí předloží provozovateli elektrárny ČEZ své nabídky. Kromě nabízené technologie a ceny bude pečlivě posuzována také možná účast českých firem na dostavbě. Vítěz výběrového řízení by měl být vybrán v létě příštího roku.

Slevín.cz: Češi letos na slevových portálech utratí tři mld. Kč

1.7.2012 10:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Češi letos na slevových portálech utratí rekordní tři miliardy korun. V rozhovoru pro ČTK to odhadl jednatel slevového agregátoru Slevín.cz Michal Menšík. Loňské útraty na tuzemských slevových webech odborníci odhadli na dvě miliardy korun. První slevové servery začaly v Česku fungovat předloni na jaře a do konce roku 2010 utržily několik stovek milionů korun.

Kypr přebírá předsednictví Evropské unie

1.7.2012 09:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Kypr, ostrov ve Středozemním moři, v neděli od Dánska přebírá předsednictví Evropské unie. Do nové role se dostává v době, kdy usiluje o finanční pomoc z evropských fondů, informuje server Famagusta Gazette.

Podnikatelé jezdí bankrotovat do Velké Británie. Lákají je shovívavé zákony

1.7.2012 09:14Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Slavní Irové, ale francouzští podnikatelé před bankrotem stěhují své firmy do Velké Británie. Zatímco zde trvá bankrot firmy jeden rok, v sousedním Irsku může trvat až 12 let. Irské banky z toho radost nemají.

Výrobci mají nově za povinnost štítkovat pneumatiky

1.7.2012 08:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pro výrobce pneumatik platí od neděle 1. července 2012 nová povinnost značit vyrobené pneumatiky informačními štítky. Ty budou sledovat hodnocení tří důležitých parametrů pneumatik, které mají pomoci nakupujícím při výběru.

Malé firmy se bojí kvůli krizi půjčovat. Investují proto hlavně z úspor

30.6.2012 19:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Podniky v době krize zásadně změnily přístup k investování. Nenechají se nalákat ani na levnější úvěry, ukázal průzkum. Většina menších podniků hodlá investovat. Jen 36 procent podnikatelů ale plánuje vzít si investiční úvěr.
Středa 02. října 2024 Praha 20:21,New York14:21