Zprávy dne

Strana 12035

Facebook a Yahoo podle zdrojů vyřešily spor o patenty

6.7.2012 20:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
San Francisco/New York - Americké internetové společnosti Facebook a Yahoo vyřešily patentové spory a dohodly se na širokém partnerství v oblasti on-line reklamy. Tvrdí to technologický server AllThingsDigital, který je zpravidla velmi dobře informován. Dohoda se údajně obejde bez finančního plnění.

Řekové budou privatizovat podniky a nemovitosti. Chtějí prodat letiště i železnice

6.7.2012 19:21Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vláda nového řeckého premiéra Antonise Samarase začíná bojovat proti hospodářskému propadu země. Chystá se zavést rozsáhlé reformy i privatizaci. Ta se dotkne podniků, nemovitostí, energetického průmyslu i železnic.

Dluhy platit nebudeme, radši opustíme euro, tvrdí Finové

6.7.2012 18:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Evropská unie se dělí mezi ty, kterým se i v době krize daří velmi dobře, zatímco jiné státy trápí vysoká míra zadlužení. Finové nechtějí doplácet na chudší státy eurozóny, nevylučují ani to, že by už neplatili společnou evropskou měnou.

Řecko zahájí rozsáhlou privatizaci státních podniků a nemovitostí

6.7.2012 18:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecký premiér Antonis Samaras dnes ohlásil rozsáhlou privatizaci podniků a nemovitostí. Rozsah prodeje státního majetku půjde nad rámec dohod s eurozónou o finanční pomoci, která zaštiťuje zemi před bankrotem. Privatizace a s tím spojená tržní liberalizace se dotkne všech struktur ekonomiky, včetně energetického průmyslu, námořního infrastruktury a železnic.

Euro spadlo na dvouleté minimum vůči americkému dolaru

6.7.2012 18:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Euro se v pátek propadlo na své dvouleté minimum vůči americkému dolaru. Informovala o tom agentura Reuters.

Evropské akcie vykázaly největší jednodenní pokles od 25. června

6.7.2012 18:33Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy v páteční seanci ztrácely, přičemž zaznamenaly nejhlubší jednodenní pokles za poslední téměř dva týdny. Hlavním důvodem je podle agentury Reuters to, že přetrvávající obavy o vývoj ekonomiky eurozóny a USA vedly investory k prodeji akcií.

Japonsku docházejí peníze. Třetí světové ekonomice hrozí rozpočtový kolaps

6.7.2012 18:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pokud japonským parlamentem neprojde zákon, který umožňuje vládě prodávat dluhopisy, rozpočet země zkolabuje. Japonsko by v tom případě muselo zastavit veškeré státní výdaje - mzdy, důchody nebo podpory v nezaměstnanosti nevyjímaje.

Světové ceny ropy v závěru týdne klesají, ovlivňují je americká makrodata

6.7.2012 18:03Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Světové ceny ropy v pátek ztrácejí. Hlavním důvodem jsou podle agentury Bloomberg především horší aktuální údaje z amerického trhu práce.

ČR může dál dávat povolenky zdarma, ovšem s podmínkami

6.7.2012 17:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Bulharsko, Rumunsko a Česká republika mohou od příštího roku nadále poskytovat svým elektrárenským společnostem emisní povolenky zdarma. Rozhodla o tom Evropská komise, která ale souhlas podmiňuje tím, že podniky budou ekvivalent hodnoty povolenek investovat do modernizace.

Japonská vláda má problém, koncem října může být bez finančních prostředků

6.7.2012 17:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Japonské vládě mohou na konci října dojít peníze, pokud tamní parlament neschválí návrh zákona týkající se financování deficitu. Informovala o tom v pátek agentura Reuters.

Britský protikorupční úřad zahájil vyšetřování banky Barclays

6.7.2012 16:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Britský protikorupční úřad SFO (Serious Fraud Office) oficiálně zahájil trestní vyšetřování banky Barclays. Ta už nedávno připustila manipulaci s klíčovou tržní úrokovou sazbou, za což jí úřady ve Velké Británii a Spojených státech minulý týden vyměřily pokutu 435 milionů dolarů (zhruba 8,8 miliardy Kč).

Urpilainenová: Finsko raději opustí eurozónu, než aby platilo za ostatní

6.7.2012 16:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Finsko podle tamní ministryně financí Jutty Urpilainenové raději opustí eurozónu, pokud by mělo platit dluhy problémových zemí. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na páteční vydání listu Helsingin Sanomat.
Čtvrtek 03. října 2024 Praha 13:25,New York07:25