Zprávy dne

Strana 12034

Americké úřady uzavřely další banku, letos už jich skončilo 32

7.7.2012 14:52Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké regulační úřady nechaly v pátek zavřít další finanční ústav, letos už jich tak skončilo 32. Vyplývá to z webových stránek Federální společnosti pro pojištění vkladů (FDIC).

Dotace na bydlení končí, fond už nemá peníze. Stát chce ale nabízet půjčky s nízkým úrokem

7.7.2012 12:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Dotace skončily. Státní fond rozvoje bydlení už nebude peníze rozdávat, nemá totiž z čeho. Místo toho chce fond především z evropských peněz a z výnosů za prodej emisních povolenek nabízet na modernizaci bydlení nízkoúročené úvěry.

Americké akcie opět oslabovaly, srazila je data z trhu práce

7.7.2012 10:55Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie v pátek uzavřely týdenní obchodování na burze dalším výrazným poklesem. Jedním z důvodů oslabování jsou obavy ze stagnace ekonomiky, informovala v noci na sobotu agentura Reuters.

Evropská komise České republice povolila poskytovat od roku 2013 emisní povolenky zdarma

7.7.2012 10:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská komise (EK) rozhodla, že Česká republika, Bulharsko a Rumunsko mohou od roku 2013 nadále poskytovat elektrárenským společnostem zdarma emisní povolenky. Informovala o tom agentura Reuters.

Vyplatí se investovat do olympiády? Na britské tituly nespoléhejte, lepší jsou akcie sponzorů

7.7.2012 10:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Olympiáda představuje šanci pro sportovce, ale i pro investory. Vydělat lze na akciích maloobchodních řetězců, cestovních a sázkových kanceláří, výrobců potravin a nápojů. Sázka na "olympijský efekt" u britských akcií je ale kvůli situaci na trzích nejistá.

Japonci znovu vaří pivo z českého sladu. Na ječmen se jezdí dívat čtyřikrát do roka

7.7.2012 08:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pivovar Sapporo Breweries bude v Japonsku vařit speciální české pivo. Sedm let jezdili japonští experti do sladovny pivovaru Bernard u Brna, než se dohodli na odběru stovek tun sladu. Co všechno kontrolují?

EKONOM: Nápadem roku je systém, který odhalí anonymní návštěvníky webů

7.7.2012 08:10Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Druhé místo v soutěži Nápad roku 2012 letos získal projekt Tomáše Bergera Leady.cz. Vymyslel systém, který dokáže identifikovat dobrou polovinu dosud anonymních návštěvníků internetových stránek firem, jež ho užívají. Mediálním partnerem soutěže je týdeník Ekonom.

Americké akcie opět oslabovaly

7.7.2012 06:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie v pátek uzavřely týdenní obchodování na burze dalším výrazným poklesem. Jedním z důvodů oslabování jsou obavy ze stagnace ekonomiky, informovala v noci na sobotu agentura Reuters.

Česká firma AWT má zájem o koupi nákladní divize bulharské železnice

6.7.2012 23:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká firma Advanced World Transport (AWT) projevila zájem o koupi nákladní divize bulharské státní železnice, kterou se vláda rozhodla privatizovat. Informuje o tom v pátek agentura AFP.

Americké akcie oslabily, euro k dolaru je na dvouletém minimu

6.7.2012 22:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie zakončily týden poklesem, který byl z větší části reakcí na horší statistiku z tamního trhu práce. Potvrdilo se tak, že největší ekonomika světa ztrácí tempo a možná se dočká i třetí vlny takzvaného kvantitativního uvolňování. Na devizových trzích znovu oslabovalo euro, které se vůči dolaru dostalo na nové minimum za poslední dva roky.

Výpadek radarového systému ochromil leteckou dopravu nad Německem

6.7.2012 20:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mnichov/Praha - Výpadek radarového systému dnes ochromil leteckou dopravu nad Německem. Problémy byly v Bavorsku či Sasku. V Mnichově bylo podle agentury DPA zrušeno přes 100 letů. Technické potíže v řízení letového provozu nad Německem se odrazily i na zpoždění několika spojů směřujících do České republiky.

EKONOM: Pro majitelky rodinného Ryoru se firma stala drogou

6.7.2012 20:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zakladatelka firmy Ryor si vychovávala nástupce už od plenek. Dcera v podniku doslova vyrůstala. Společnost vyrábí více než 200 druhů kosmetických přípravků na bázi přírodních látek a má pětiprocentní podíl na českém trhu kosmetických přípravků.
Čtvrtek 03. října 2024 Praha 13:22,New York07:22