Zprávy dne

Strana 12033

Zkrachovala třetí CK za týden. Klienti Majestic Travel se nemohou dostat k zavazadlům

7.7.2012 20:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Od začátku roku zkrachovala už pátá cestovní kancelář. O úpadku boskovické Majestic Travel, která má v Chorvatsku 40 klientů, informovala televize Nova. Turistům se podařilo zajistit ubytování, posádka autobusu jim ale odmítá vydat zavazadla.

Cestovní kancelář Majestic Travel zkrachovala

7.7.2012 20:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Boskovická cestovní kancelář Majestic Travel vyhlásila úpadek. V Chorvatsku zůstalo bez zavazadel a ubytování asi 40 klientů této kanceláře. Uvedla to v sobotu televize Nova. Od začátku roku zkrachovalo už několik cestovních kanceláří, tento týden například liberecká BG Travel.

Zkrachovala cestovní agentura Majestic travel z Boskovic, v Chorvatsku zůstalo 40 Čechů

7.7.2012 19:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na jihu Chorvatska zůstala v sobotu po příjezdu bez ubytování skupina 40 Čechů, která tam jela na dovolenou s cestovní agenturou Majestic travel z Boskovic. Když přijel autobus do letoviska Podača, zjistilo se, že Češi nemají zaplacené ubytování, informovala TV Nova.

WSJ: Facebook se chystá spustit vlastní burzu volných pracovních míst

7.7.2012 18:45Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Internetový trh s hledáním volných míst a kvalifikovaných zaměstnanců dosahuje zhruba 4,3 miliardy dolarů ročně, což je asi 86 miliard korun. Řada firem již Facebook k hledání zaměstnanců používá. Přesto se údajně Facebook chystá rozjet vlastní burzu.

Řecko se letos propadne do hlubší než očekávané recese, varoval Venizelos věřitele

7.7.2012 18:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecko se v letošním roce podle tamního bývalého ministra financí Evangelose Venizelose propadne do ještě hlubší recese, když jeho ekonomika klesne o více než pět procent, s nimiž počítá oficiální prognóza. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

ECB bude moci fungovat jako evropský bankovní dohled až v roce 2013, tvrdí Asmussen

7.7.2012 18:13Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská centrální banka (ECB) bude moci podle člena Výkonné rady Evropské centrální banky (ECB) Jörga Asmussena plně fungovat jako jednotný evropský bankovní dohled až od příštího roku. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na sobotní vydání italského listu La Stampa.

EKONOM mapuje rodinné firmy: Podzimkovi sbírali manažerské zkušenosti u skautů

7.7.2012 17:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Rodinná společnost Podzimek a synové je s největší pravděpodobností nejstarší stavební firmou v Česku. Podniká již 116 let. Dnes má celá skupina firem roční obrat více než půl miliardy korun.

Španělsko představí další úsporná opatření, uvedl Rajoy

7.7.2012 17:24Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Španělský premiér Mariano Rajoy uvedl, že v příštích dnech oznámí další kroky ke snížení schodku veřejných financí. Informovaly o tom v sobotu agentury AFP a Reuters.

Tlapa: Problém české konkurenceschopnosti je v neochotě byznysu spojit se s vysokými školami

7.7.2012 16:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Česká republika musí přehrát ostatní země v tom, co umí dělat odlišně a lépe. Brzdou v tomto směru ale může být slabá podpora tvořivosti na školách. V rozhovoru pro IHNED.cz to řekl odcházející náměstek ministra průmyslu a obchodu Martin Tlapa.

WSJ: Facebook spustí burzu volných pracovních míst

7.7.2012 16:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Internetová společnost Facebook spustí na vlastní sociální síti burzu volných pracovních míst. Informoval o tom dnes deník The Wall Street Journal s odkazem na důvěryhodné zdroje. Nová funkce nejoblíbenější sociální sítě světa by mohla vážně ohrozit servery zaměřené čistě na hledání zaměstnání.

Škody způsobené bouřkami dosahují podle pojišťoven desítek milionů korun

7.7.2012 16:11Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Bouřky a přívalové deště způsobily zatím podle pojišťoven škody v řádech desítek milionů korun. Vyplývá to ze sobotního zjištění agentury Mediafax v rámci ankety mezi některými pojišťovnami.

Španělsko přijme další úsporná opatření, mimo jiné zvýší DPH

7.7.2012 15:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Navacerrada - Španělská vláda přijme v nejbližších dnech další úsporná opatření. Na konferenci nedaleko Madridu to dnes podle agentury Reuters řekl španělský premiér Mariano Rajoy. Eurozónu zároveň vyzval, aby co nejrychleji uvedla v život dohodu o pomoci španělským bankám.
Čtvrtek 03. října 2024 Praha 13:12,New York07:12