Zprávy dne

Strana 12032

Monti: Evropská integrace by se měla týkat všech, nejen eurozóny

8.7.2012 14:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Aix-en-Provence (Francie) - Do procesu evropské integrace je třeba zapojit všechny členské země Evropské unie, tedy i státy, které stojí mimo eurozónu. Na konferenci v jihoafrancouzském letovisku Aix-en-Provence to dnes řekl italský premiér Mario Monti. Jako příklad uvedl Velkou Británii a Polsko, což jsou dva významné trhy, které stojí mimo eurozónu.

Škody klientů pojišťoven z bouřek se blíží stovce milionů Kč

8.7.2012 14:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Škody klientů pojišťoven z intenzivních bouřek, které od počátku července zasáhly téměř celou zemi, se blíží stovce milionů Kč. Jde zejména o vichřicí poškozené střechy, lokální záplavy, která vytopily sklepy či přízemí rodinných domů či pojistné události následkem spadlých stromů. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími pojišťovnami, podle kterých počet a objem škod výrazně poroste v dalších dnech.

Státy se zadlužují především kvůli dluhům evropských bank, tvrdí Zaorálek

8.7.2012 14:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dluhová krize eurozóny je podle místopředsedy ČSSD a Poslanecké sněmovny Lubomíra Zaorálka především o velkých dluzích bank, až druhotně vzniká zadlužení států. Zaorálek to uvedl v nedělním diskusním pořadu České televize - Otázky Václava Moravce (OVM).

Podílové fondy letos vydělávají, hlavně ty akciové a dluhopisové

8.7.2012 14:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - V prvním pololetí roku naprostá většina domácích podílových fondů vydělala. Ziskové byly zejména akciové fondy, které jsou v průměru v plusu o více než pět procent. Téměř stejně vysoké jsou letos i výnosy dluhopisových fondů. Průměrná výkonnost peněžních fondů je nad jedním procentem. ČTK to zjistila z databáze serveru Penízenavíc.cz k 30. červnu 2012.

Řecko je v hlubší recesi, na úspory bude prý potřebovat více času

8.7.2012 14:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecká ekonomika je letos v hlubší recesi, než se původně předpokládalo, a na zavedení dohodnutých úsporných opatření bude tedy potřebovat více času. Po jednání s věřiteli Řecka to řekl lídr tamních socialistů Evangelos Venizelos, který je hlavním představitelem tamní koaliční vlády. Řecko bude na zavedení úspor podle Venizelose možná potřebovat až tři roky navíc.

Německý regulátor vyšetřuje Deutsche Bank kvůli kauze manipulace se sazbou Libor

8.7.2012 13:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Globální vyšetřování manipulace s úrokovou sazbou Libor se rozšířilo i do Německa, kde tamní německý úřad pro dohled nad bankovním trhem BaFin začal vyšetřovat finanční ústav Deutsche Bank. Informovala o tom v neděli agentura Reuters s odvoláním na dva zdroje obeznámené se záležitostí.

EKONOM: Měla by vzniknout státní banka? Ve světě fungují, v Česku se o ní jen uvažuje

8.7.2012 13:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V sousedním Německu vládnou zemské banky, ve státních rukách je i největší banka v Polsku či v Japonsku. V Německu mezi 10 největších finančních ústavů patří hned čtveřice zemských bank. U nás je "česká banka" zatím pouze ve stádiu úvah a přemítání.

Coca-Cola už nechce být neekologická. Bude se prý prodávat v rozložitelných sáčcích

8.7.2012 10:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Společnost Coca-Cola Co již několik let čelí tlaku kvůli tomu, aby nápoje stáčela do ekologičtějších obalů. Firma v poslední době používá "rostlinnou lahev", která je nejméně z 30 procent vyrobena z cukrové třtiny. Chystá ale další novinku.

Sturnaras slíbil pokračování v reformách a zahájení velké privatizace

8.7.2012 10:32Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nový řecký ministr financí Jannis Sturnaras slíbil provedení reforem a zahájení privatizace požadované v rámci podmínek druhého záchranného programu pro tuto jihoevropskou zemi. Informovala o tom v noci na neděli agentura Reuters.

Většina klientů zkrachovalé CK Globaltour je již v tuzemsku

8.7.2012 09:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Na 151 klientů zkrachovalé CK Globaltour přiletělo dnes v 08:00 z Turecka do Prahy, v sobotu se vrátilo 40 lidí. Zbývajících několik klientů se vrátí příští týden. ČTK to řekl ředitel úseku neživotního pojištění České podnikatelské pojišťovny Václav Hönig.

Zpět do dob před dvěma lety: Solární panely na střechách se už brzy vyplatí i bez dotací

8.7.2012 09:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vyrábět elektřinu jde výhodněji díky levným panelům dováženým z Číny. Malé střešní elektrárny by proto brzy nemusely být vůbec dotovány. Levná asijská konkurence ale české i evropské výrobce posílá na pokraj bankrotu.

Řecký ministr financí slíbil, že bude pokračovat v reformách

8.7.2012 08:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Nový řecký ministr financí Jannis Sturnaras ve svém prvním vystoupení v parlamentu slíbil, že bude pokračovat v reformách a odstartuje velkou privatizaci státních firem. Obojí je podmínkou, aby Řecko, kterému během několika týdnů podle agentury Reuters dojdou peníze, získalo další mezinárodní pomoc.
Čtvrtek 03. října 2024 Praha 15:17,New York09:17