Zprávy dne

Strana 12031

Na aerosalonu ve Farnborough se čeká boj mezi Airbusem a Boeingem

9.7.2012 04:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Farnborough (Británie) - Na letišti ve Farnborough blízko Londýna začíná aerosalon, na kterém se letos očekává tvrdý boj mezi evropským výrobcem letadel Airbus a jeho americkým rivalem Boeing. Ten už dal najevo, že bude usilovat o návrat na první příčku, kam se v posledních letech propracoval právě Airbus.

ČSÚ zveřejní květnové výsledky průmyslu, stavebnictví a obchodu

9.7.2012 04:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český statistický úřad dnes zveřejní květnové výsledky průmyslu, stavebnictví a zahraničního obchodu. Dubnové statistické údaje ukázaly českou ekonomiku v poměrně dobrém světle. Průmyslová výroba zrychlila meziroční růst na 2,2 procenta po březnovém zvýšení o desetinu procenta, stavební výroba výrazně zpomalila meziroční pokles a zahraniční obchod skončil přebytkem 22 miliard korun.

Trh se pročistil. Bankrotů amerických bank je nejméně od začátku finanční krize

8.7.2012 21:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Krach Lehman Brothers v roce 2008 spustil vlnu bankrotů velkých i malých bank. Na druhou stranu ale přispěl k pročištění trhu. Finanční domy v USA jsou nyní stabilnější a počet jejich krachů se dostal na hodnoty z období před pěti lety.

Bankrotů amerických bank je nejméně od začátku finanční krize

8.7.2012 19:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Bankrotů amerických bank v poslední době citelně ubylo a je jich nejméně od roku 2007. Tedy od doby, než začala globální finanční krize. Podle expertů je to hlavně odrazem lepšího stavu tamní ekonomiky. Banky jsou celkově stabilnější a vytvářejí i vyšší zisky, než měly v minulých letech.

Španělsko je na cestě ke spáse, uvedl Schäuble

8.7.2012 18:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Španělsko je podle německého ministra financí Wolfganga Schäubla na dobré cestě k překonání recese a obnovení důvěry investorů. Informovala o tom v neděli agentura Reuters s odvoláním na španělský list El Pais.

Boeing se chce ve výrobě letadel znovu dostat před rivala Airbus

8.7.2012 18:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn/Chicago - Americký výrobce letecké techniky Boeing chce být znovu největším výrobcem letadel na světě. Britskému listu The Independent to řekl šéf Boeingu Jim McNerney. Experti nejsou zajedno v tom, zda má Boeing proti Airbusu šanci uspět, očekávají ale, že obě firmy svedou na nadcházejícím aerosalonu ve Farnborough možná největší bitvu za posledních deset let.

Až polovina Němců by se vzdala suverenity výměnou za stabilitu

8.7.2012 17:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Téměř polovina Němců je ochotna vzdát se části národní suverenity a předat ji centralizovanému úřadu v Bruselu, pokud by to znamenalo, že v Evropské unii zavládne větší finanční stabilita. Ukazují to výsledky průzkumu veřejného mínění, který pro časopis Focus provedl institut Emnid. Své názory v průzkumu 4. a 5. července prezentovalo zhruba 1000 Němců.

Moscovici: Španělské banky musí být rekapitalizovány rychle

8.7.2012 17:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Francouzský ministr financí Pierre Moscovici prohlásil v neděli, že španělské banky potřebují co nejrychleji přímou rekapitalizaci. Informovala o tom agentura Reuters.

Merkelová a Hollande kují pikle. Chtějí ovládnout skupinu ministrů eurozóny

8.7.2012 17:32Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Současnému předsedovi Eurogroup Jean-Claude Junckerovi skončí mandát s tímto měsícem, možná mu ale bude prodloužen. Německo a Francie se podle deníku Der Spiegel domlouvají na kompromisním "rotujícím" předsednictví.

Skandál kolem manipulace se sazbou LIBOR se šíří do Švýcarska a Německa

8.7.2012 16:13Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Stín podezření nově padl na švýcarskou banku UBS a německý finanční ústav Deutsche Bank. V samotné Velké Británii, kde skandál s manipulací mezibankovní sazby Libor vyplul na povrch, začíná být celá kauza silně politizována.

Skandál kolem manipulace se sazbou Libor se patrně rozrůstá

8.7.2012 15:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Skandál kolem manipulace s klíčovou mezibankovní úrokovou sazbou Libor se patrně rozrůstá. Britský ekonomický list Financial Times (FT) totiž otiskl kopii dokumentu, který naznačuje spojitost mezi britskou vládou a švýcarskou bankou UBS. Ta prý v roce 2008 tehdejší labouristické vládě radila, jak sazbu Libor účinněji a rychleji snížit. Labouristé ale takové náznaky odmítají.

Monti: Evropská integrace by neměla být založena jen na zemích eurozóny

8.7.2012 15:40Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Italský premiér Mario Monti v neděli zdůraznil, že evropská integrace by neměla být založena pouze na zemích s jednotnou evropskou měnou, ale měla by zahrnovat i další členy Evropské unie, jako jsou Británie a Polsko. Informovala o tom agentura Reuters.
Čtvrtek 03. října 2024 Praha 15:28,New York09:28