Zprávy dne

Strana 12025

Samsung vyhrál v Londýně spor s Applem o design svých tabletů

9.7.2012 17:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Jihokorejská společnost Samsung Electronics dnes vyhrála u britského soudu jeden z řady sporů s americkým technologickým kolosem Apple o své počítačové tablety Galaxy. Tablety Samsungu podle londýnského soudce neporušují práva Applu na design jeho tabletů iPad, protože "nejsou tak senzační".

Prodeji nových bytů se prozatím daří lépe než loni, pražští developeři jich udali už 1600

9.7.2012 17:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pražští developeři prodali v letošním roce už 1600 bytů v projektech s 50 a více byty, v prvním čtvrtletí letošního roku udali 753 bytů, v druhém kvartálu prodej zrychlil na 847 bytů. V pondělí o tom prostřednictvím výsledků Analýzy pražského rezidenčního trhu informovala společnost Ekospol.

Na dividendy lákají hlavně telefonní operátoři. Telefónica O2 není výjimkou

9.7.2012 16:47Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kdo hledá jistotu v nejisté době, může investovat do akcií firem, které vyplácejí atraktivní dividendy. Výkyvy trhů ho totiž nemusejí tolik zajímat. Dividendovým výnosem lákají hlavně telefonní operátoři a některé australské banky. Na pražské burze je letos ještě možné vydělat například na dividendě Telefóniky O2 CR.

V červnu vyhlášeno 311 bankrotů firem, o 19 více než v květnu

9.7.2012 16:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Počet vyhlášených firemních bankrotů se v červnu zvýšil proti květnu o 19 případů na 311. Přes 40 procent všech červnových bankrotů právnických osob se týkalo firem v obchodu a pohostinství a třetina pak odvětví poskytujících služby. Vyplývá to z analýzy společnosti CCB - Czech Credit Bureau.

Komentář k devizovému trhu: Euro k dolaru na nových minimech

9.7.2012 16:38Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Euro se v nočním obchodování dostalo na letošní nejnižší hodnoty, v Asii se pár propadl až na 1,2250. Dnešní konec obchodování byl pod 1,23 dolarů za euro. Problémy eurozóny s dluhem se stále promítají do španělských desetiletých…

Snahy bank manipulovat s úrokovými sazbami mají být trestné

9.7.2012 16:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Kvůli kauze, kdy se několik velkých bank snažilo manipulovat s úrokovými sazbami, se v Evropské unii mají v této oblasti zavést přísnější regulační opatření. Informovalo o tom pondělní vydání listu Financial Times.

Šéf ECB vyzval vlády k udržení reforem, naznačil snížení úroků

9.7.2012 16:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Šéf Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi dnes vyzval vlády eurozóny, aby pokračovaly v reformách na podporu ekonomického růstu a v ozdravování veřejných financí. Ve vystoupení v Evropském parlamentu také naznačil, že jeho instituce by mohla v závislosti na ekonomickém vývoji přikročit k dalšímu snížení úrokových sazeb poté, co je ve čtvrtek srazila na rekordní minimum.

Přívalové deště způsobily klientům pojišťovny stovky škod za desítky milionů korun

9.7.2012 16:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Přívalové deště doprovázené bouřkami, vichřicí a krupobitím způsobily klientům Generali stovky škod za desítky milionů korun, celkem by se podle odhadů likvidátorů Generali mohlo jednat až o 1000 škod za 40 milionů korun. V pondělí o tom informoval mluvčí pojišťovny Jiří Cívka.

Prodloužení solární daně zlikviduje stovky podnikatelů v ČR, tvrdí CZEPHO

9.7.2012 15:50Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Případné prodloužení takzvané solární daně zapříčiní likvidaci stovek podnikatelů v České republice. V pondělí to uvedla Česká fotovoltaická průmyslová asociace (CZEPHO) s tím, že takový krok by se blížil řízenému převzetí fotovoltaického sektoru státem.

Agrofert miliardáře Babiše nezíská pekárny United Bakeries

9.7.2012 15:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Společnost Agrofert podnikatele Andreje Babiše nepřevezme pekárny United Bakeries. Majitelé největšího pekárenského uskupení na českém a slovenském trhu odstoupili od smlouvy, protože Agrofert do konce června neuhradil kupní cenu, uvedl dnes server E15.

Česko už tolik neláká. Příliv zahraničních investic propadl o více než čtvrtinu

9.7.2012 15:44Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Příliv přímých zahraničních investic zaznamenal v loňském roce výrazný pokles. Investoři jednak pro své peníze nacházely jiné trhy, druhým důvodem pak bylo nutné pokrytí potřeb svých zahraničních společností.

Škodou Rapid odjedou první zákazníci v Česku začátkem října

9.7.2012 15:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Vídeň/Bratislava - Nová Škoda Rapid se v Česku začne prodávat na začátku října. V polovině října pak automobilka zahájí prodej v Německu a na přelomu letošního a příštího roku budou následovat další evropské země. Uvedli to zástupci společnosti při dnešním představení vozu novinářům.
Čtvrtek 03. října 2024 Praha 19:18,New York13:18