Zprávy dne

Strana 12007

Fed zatím s další pomocí ekonomice počká, vývoj ale sleduje

11.7.2012 20:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Americká centrální banka (Fed) zatím s další pomocí ekonomice vyčká, vývoj ale pozorně sleduje a pokud se ekonomické ukazatele zhorší, patrně zasáhne. Ukazuje to zápis z minulého zasedání měnového výboru, na němž se mimo jiné rozhodlo, že Fed prodlouží takzvanou operaci twist. Finanční trhy očekávaly silnější sdělení, akcie i ropa se po zveřejnění zápisu proto vydaly dolů.

Polský orel na pumpách řidiče nelákal. Značka Benzina proto zatím zůstává

11.7.2012 20:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Benzina ukončila u svých sedmi pump test značek Orlen a Star mateřského koncernu PKN Orlen. Zkušební provoz nepřinesl větší zájem řidičů ani lepší prodejní výsledky. Důležitější než logo jsou ale ceny, shodují se odborníci.

Řecko letos zprivatizuje jen loterijní společnost a dům v Aténách

11.7.2012 19:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecko v letošním roce zprivatizuje pouze státní loterijní společnost a jednu budovu v Aténách. Získá tak mnohem méně peněz, než plánované více než tři miliardy eur (přes 76 miliard Kč). V rozhovoru s agenturou Reuters to řekl šéf privatizační agentury Kostas Mitropulos.

Španělé si utahují opasky: Stoupnou daně, státní zaměstnanci nedostanou 13. platy

11.7.2012 18:46Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejtvrdší škrty v dějinách demokracie. Tak označil španělský tisk opatření, kterými chce vláda získat 65 miliard eur. Navzdory předvolebním slibům vzroste i DPH. Sníží se také příspěvky v nezaměstnanosti. Úspory jsou jednou z podmínek EU pro pomoc španělským bankám.

Evropské akcie mírně oslabily

11.7.2012 18:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy ve středeční seanci nepatrně ztrácely. Hlavním důvodem jsou podle agentury Reuters horší zprávy o prodejích automobilů a očekávání zveřejnění zápisu z posledního jednání americké centrální banky Fed.

Avastu se daří. Český výrobce antivirů loni utržil přes 1,5 miliardy korun

11.7.2012 17:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zisk Avastu před zdaněním stoupl loni o 72 procent a předehnal i Seznam.cz. Tržby dodavatele antivirových programů stouply více než o polovinu na 1,55 miliardy korun. Firma má v současnosti přes 160 milionů registrovaných uživatelů.

ČR se stala členem konstituence zemí střední a východní Evropy v rámci MMF

11.7.2012 17:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká republika se na základě ve středu podepsané dohody stala členem nově vzniklé konstituence zemí střední a východní Evropy v rámci Mezinárodního měnového fondu (MMF). Informovala o tom Česká národní banka (ČNB).

Euro kvůli přetrvávající nervozitě z dluhové krize klesá

11.7.2012 17:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes pokračuje v poklesu vůči dolaru. Mezi investory roste nervozita z toho, že německý ústavní soud nepřijme rychle rozhodnutí o záchranném fondu eurozóny a není jisté, jak se politici eurozóny s touto skutečností vyrovnají. Investoři také upravují své pozice před zveřejněním zápisu z posledního zasedání měnového výboru centrální banky USA (Fed).

ILO: Eurozóna může mít za čtyři roky až 22 milionů nezaměstnaných

11.7.2012 17:40Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Eurozóně hrozí, že během příštích čtyř let ztratí dalších 4,5 milionu pracovních míst, pokud členské státy nezmění svou politiku a nezačnou více pomáhat malým a středním firmám a mladým lidem, kteří jsou bez práce. Uvedla to ve středu na svých webových stránkách Mezinárodní organizace práce (ILO).

EKONOM: Místo úřadů práce budou obživu nezaměstnaným hledat soukromé agentury

11.7.2012 17:35Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nezaměstnané čeká změna. Místo úřadu práce by měli docházet do pracovní agentury, která jim bude volná místa hledat. Ministerstvo práce chtělo vypsat výběrové řízení na agentury již během června, kvůli dalším posudkům se ale zpozdí.

České dráhy a 18 autobusových dopravců zvýhodní studenty vlastnící průkaz ISIC i v létě

11.7.2012 17:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
České dráhy (ČD) spolu s 18 autobusovými dopravci poskytnou v létě studentům možnost ušetřit až tisíce korun s mezinárodním studentským dokladem ISIC. Ve středu o tom informovala společnost ISIC ČR s tím, že zvýhodněné jízdné se v Česku týká až 250 tisíců studentů.

Z mobilu snadno zaplatíte z gauče či autobusu, říká šéf Mopet.cz Tomáš Salomon

11.7.2012 17:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Mobilním telefonem můžete zaplatit u parkovacího automatu, po převzetí zboží z e-shopu, nebo řemeslníkovi, když nemáte zrovna doma hotovost, popisuje brzkou budoucnost jeden ze tvůrců platebního systému Mobito. Ten má začít fungovat v srpnu.
Pátek 04. října 2024 Praha 03:23,New York21:23