Zprávy dne

Strana 11990

Španělský boj s dluhem: Do tří let uspoříme 56 miliard eur, oznámila tamní vláda

15.7.2012 17:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Španělští politici představili program "krizových úspor". země získá 34,4 miliardy eur ze zvýšení daní, zbytek mají zajistit výdajové škrty. Součet ale nedává předpokládaných 65 miliard eur, což je částka, kterou vláda schválila v pátek.

Španělsko nastínilo podrobnosti plánovaných úspor

15.7.2012 17:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Španělská vláda zveřejnila podrobnosti k programu úspor, který jí má pomoci snížit do roku 2014 deficit státního rozpočtu pod tři procenta hrubého domácího produktu. Plán předpokládá, že země do roku 2015 sníží deficit o 56,4 miliardy eur, vedle toho ale bude muset zvýšit i některé daně, patrně z energií. Podrobnosti se objevily na webu tamního ministerstva hospodářství.

Vstupenky na Styl a Kabo jsou nově k mání i přes web výstaviště

15.7.2012 17:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Vstupenky na srpnové veletrhy módy Styl a Kabo si návštěvníci mohou nově zakoupit i přes webovou prezentaci výstaviště. Informoval o tom marketingový manažer akce Jaromír Krejčí.

Itálie vypadne z eurozóny ještě před Řeckem. Vyplatí se jí to, spočítali v Bank of America

15.7.2012 16:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Itálie a Irsko mají větší motivaci opustit eurozónu než Řecko, přičemž Německo nemá tak silné páky na to, aby návratu periferních ekonomik k národním měnám zabránilo, tvrdí zpráva analytiků Bank of America.

Eurozóna bude dluhovou krizi řešit dlouho, dva roky jí nestačí, tvrdí šéf EIB

15.7.2012 16:11Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Evropa neumí jednat rychle a efektivně, říká šéf Evropské investiční banky. Jeho slova by mohl už v pondělí potvrdit Mezinárodní měnový fond zveřejněním své aktualizované prognózy. Kvůli špatným číslům z vyspělých i rozvíjejících se zemí svou předpověď totiž zřejmě zhorší.

Češi využívají internetové bankovnictví víc než Evropa i svět

15.7.2012 16:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Internetové bankovnictví pro ovládání svého bankovního účtu využívají přes tři čtvrtiny Čechů, což je nad evropským i celosvětovým průměrem. Vyplývá to z průzkumu, který provedla společnost Ernst & Young mezi více než 28.000 klienty bank z 35 zemí světa. Celosvětově využívá internetové bankovnictví 47 procent klientů, v EU je to 55 procent.

EIB: Eurozóna svou dluhovou krizi nevyřeší ani za dva roky

15.7.2012 15:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Eurozóna svou dluhovou krizi nedokáže vyřešit ani za další dva roky, mohla by za tu dobu ale zlepšit alespoň politický rámec, který by řešení krize usnadnil. Německému týdeníku Focus to řekl šéf Evropské investiční banky (EIB) Werner Hoyer. Právě na EIB přitom teď eurozóna spoléhá, neboť zvýšením základního jmění banky se má zvýšit i její úvěrová kapacita.

S kočkami a psy neobchodujeme, říká majitel kožešnického podniku Kara

15.7.2012 15:38Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Legendární značku kožešin Kara Trutnov vlastní od roku 2003 podnikatel Zdeněk Rinth, který začínal v podniku před téměř čtyřiceti lety jako praktikant. Proč už dnes zákazníci nechtějí klasické kožichy a co se všechno dá z kůže poznat?

Poplatek za těžbu uhlí se zvedne

15.7.2012 15:08Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Poplatek důlním společnostem z vytěženého nerostu se nejspíš zvýší, změnu přinese velká novela horního zákona. V nedělním pořadu Otázky Václava Moravce to uvedl Martin Kuba (ODS), ministr průmyslu a obchodu.

Podle ministra Kuby stop dostavby Temelína nehrozí

15.7.2012 14:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Zastavení dostavby dvou bloků Jaderné elektrárny Temelín nehrozí. V nedělním pořadu Otázky Václava Moravce to uvedl Martin Kuba (ODS), ministr průmyslu a obchodu.

Banky vydaly klientům skoro půl milionu bezkontaktních karet

15.7.2012 14:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Češi v obchodech stále častěji platí bezkontaktními kartami. Banky jich už vydaly klientům skoro půl milionu. Vyplývá to z informací, které ČTK získala od finančních ústavů. Jako první začala tyto karty nabízet loni v červnu Citibank, v říjnu ji následovala Česká spořitelna. Letos v červnu nabídla karty vybavené technologií bezkontaktního placení Fio banka.

Novela obchodního zákoníku chce zlepšit platební morálku firem

15.7.2012 14:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Novela obchodního zákoníku, kterou vláda projedná ve středu, chce zlepšit platební morálku firem. Nově určuje maximální dobu splatnosti na 60 dnů a stanoví sazbu z úroku z prodlení na minimálně osm procentních bodů nad sazbou centrální banky. Vyplývá to z předkládací zprávy ministerstva spravedlnosti. Podle podnikatelů je především nově stanovená sazba z úroků zásadní změnou, která omezí spekulace s pozdními platbami.
Pátek 04. října 2024 Praha 13:25,New York07:25