Zprávy dne

Strana 11966

Očekávané události

19.7.2012 05:55Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
h3Eurozónah3p10:00 Běžný účet (bez sezónního očištění) (květen): odhady: --, předchozí: 1.6 mld.br10:00 Běžný účet (sezónně očištěno) (květen): odhady: --, předchozí: 4.6 mld.ph3USAh3p14:30 Nové žádosti o podporu v nezaměstnanosti...

MfD: Koh-i-noor kupuje tuzemského prodejce propan-butanu Vitogaz

19.7.2012 01:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Českobudějovický holding Koh-i-noor podle dnešní Mladé fronty Dnes kupuje od francouzské energetické skupiny Rubis největšího tuzemského obchodníka se zkapalněnými plyny LPG, firmu Vitogaz ČR. Cena transakce nebyla zveřejněna, vzhledem k výsledkům Vitogazu ji lze odhadnout na stovky milionů korun, píše MfD.

Česko si půjčuje rekordně levně. Na úrocích ze státního dluhu může ušetřit miliardy

18.7.2012 21:47Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Výnos pro vlastníky desetiletých státních dluhopisů se propadl na 2,33 %. Loni byl dokonce téměř dvojnásobný. Znamená to, že se Česko stalo pro zahraniční investory velmi lákavou dluhopisovou destinací.

Centrální banky se budou zabývat osudem sazby Libor

18.7.2012 21:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Ottawa - Centrální banky a regulační orgány v září projednají osud klíčové mezibankovní sazby Libor, kolem které se rozpoutal skandál kvůli její manipulaci. Guvernér kanadské centrální banky Mark Carney řekl, že v úvahu připadá změna struktury výpočtu sazby, v krajním případě ale i radikální řešení. To předpokládá, že se Libor přestane úplně používat a nahradí se jinou sazbou.

Americká ekonomika opět zpomalila, firmy se bojí nabírat, tvrdí Béžová kniha Fedu

18.7.2012 20:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Hospodářství USA roste v posledních dvou měsících pouze slabě, uvádí zpráva centrální banky. Na zpomalení ukazuje i vývoj maloobchodních tržeb. Šéf Fedu Ben Bernanke bránil v Kongresu politiku centrální banky. Zásahy politiků do rozhodování označil za "noční můru".

Americke indexy končí v blízkosti denních maxim

18.7.2012 20:16Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
pAmerické akcie přes mírné zaváhání v závěrečné části dne udržely své zisky a zakončily den v blízkosti denního maxima. Index Dow Jones posílil o 0,81%, technologický Nasdaq přidal 1,12%. Kromě finančního sektoru, který brzdila výkonnost Bank of America...

Bernanke: Fed pomohl ekonomice dostat se z hluboké recese

18.7.2012 20:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Dosavadní kroky americké centrální banky (Fed) pomohly tamní ekonomice dostat se z hluboké recese. Členům kongresového výboru to dnes řekl šéf Fedu Ben Bernanke. Hospodářské oživení je sice slabé, možnosti Fedu jsou ale podle Bernankeho jen omezené. Bernanke také ostře kritizoval návrh republikánských poslanců, aby měl Kongres možnost přezkoumávat měnová rozhodnutí Fedu.

I pro české olympioniky se šije v Číně. V USA asijské oblečení vyvolalo aféru

18.7.2012 19:09Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nedávno uveřejněná informace, že americké olympijské stejnokroje pocházejí z čínských továren, vyvolala v USA bouřlivé reakce u veřejnosti i mezi politiky napříč stranami. I čeští sportovci na sobě budou mít oděvy, které se šily v Asii.

CVVM: Tři pětiny pracujících vyjadřují spokojenost se svým zaměstnáním

18.7.2012 18:33Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Zhruba tři pětiny pracujících (61 %) vyjadřují spokojenost se svým zaměstnáním, i když pouze menší část (16 %) se cítí být "velmi spokojena". Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) zveřejněného ve středu.

Euro oslabilo kvůli obavám z dluhové krize

18.7.2012 18:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes na devizových trzích oslabilo kvůli přetrvávajícím obavám investorů ohledně dluhové krize v eurozóně. K těm přispěly některé výroky německé kancléřky Angely Merkelové.

Německo vyšetřuje zakladatele zkrachovalého řetězce Schlecker

18.7.2012 18:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Stuttgart - Německá prokuratura zahájila vyšetřování zakladatele řetězce drogerií Schlecker a dalších 13 osob kvůli krachu podniku. Podezřívá je například ze zpronevěry. Informovala o tom dnes agentura DPA. Upozornila, že vyšetřování může vyústit v podání žaloby.

Geithner: Na možnou manipulaci se sazbou Libor jsem upozorňoval

18.7.2012 18:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americký ministr financí Timothy Geithner obhajuje svůj postoj ze začátku finanční krize, kdy poprvé zaznamenal, že globální banky mohou manipulovat s klíčovou sazbou Libor. Geithner, který byl v té době prezidentem Federální rezervní banky (Fed) v New Yorku, tehdy upozornil úřady v Británii a zároveň navrhl šest způsobů, jak proces stanovování sazby změnit.
Sobota 05. října 2024 Praha 01:17,New York19:17