Zprávy dne

Strana 11959

Španělský parlament schválil nová úsporná opatření, Španělé demonstrovali proti škrtům

19.7.2012 16:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Španělský parlament dnes schválil nejnovější vládní balík úsporných opatření. Ten má do konce roku 2014 snížit rozpočtový deficit až o 65 miliard eur (1,65 bilionu Kč). Zahrnuje například výrazné zvýšení daně z přidané hodnoty a snížení podpory v nezaměstnanosti.

Operátor Verizon uveřejnil výsledky v souladu s odhady, investory ovšem mírně zklamaly

19.7.2012 16:42Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Verizon Communications (VZ), druhý největší americký telekomunikační operátor, dnes uveřejnil hospodářské výsledky za druhý kvartál, ve kterém zaznamenal 19% nárůst ziskubrbrpČistý zisk rostl na 4,29 mld. USD z loňských 3,6 mld. USD. V přepočtu...

EKONOM: Nejhorší to bylo za Řebíčka, vzpomíná exšéf české pobočky Mott MacDonald

19.7.2012 16:35Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jako penzista si do Prahy jen "odskočil" z Janských Lázní, kde poprvé ve svém životě podstupuje balneoterapii. Ani jízda po mladoboleslavské dálnici však Jiřího Petráka, bývalého šéfa tuzemské pobočky projekční firmy Mott MacDonald, nenechala klidným.

Cigaretový trh v ČR klesl v druhém čtvrtletí letošního roku o 4,2 procenta

19.7.2012 16:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Trh s cigaretami v České republice klesl ve druhém kvartálu letošního roku o 4,2 procenta na 5,3 miliardy jednotek. Ve čtvrtek o tom na svých webových stránkách informovala tabáková skupina Philip Morris International (PMI) s tím, že její dodávky na český trh klesly o 9,8 procenta.

Vláda podpořila poslanecký návrh na podporu exportu

19.7.2012 16:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vláda dnes podpořila jednu z poslaneckých novel, jejichž cílem je pomoci vývozu českých firem do zahraničí, a tím zajistit více pracovních míst. Kabinet souhlasil s novelou, která umožňuje poskytovat zvýhodněné úvěry vývozcům i prostřednictvím komerčních bank. Ke druhému návrhu, který rozšiřuje možnost odpočtu pohledávky z úvěru či bankovní záruky z daňového základu, ministři zaujali neutrální stanovisko. O předlohách nyní rozhodne parlament.

Euro kleslo kvůli obavám ohledně Španělska

19.7.2012 16:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes oslabilo kvůli obavám investorů ohledně stavu španělského bankovního sektoru a veřejných financí. Vůči australskému dolaru se propadlo až na nové rekordní minimum.

Stát získá prodejem emisních povolenek desítky miliard. Půjdou nejen na zateplování

19.7.2012 16:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Stát získá prodejem emisních povolenek v příštích sedmi letech mezi 90 až 190 miliardami korun, podle toho, jak poroste jejich cena. Podle Bruselu musí minimálně polovina výnosů z povolenek směřovat do ekologických opatření.

HDP Česka se letos propadne o 0,5 procenta, uvádí červencová predikce rezortu financí

19.7.2012 16:13Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Propad českého hospodářství bude v letošním roce zřejmě půl procentního bodu místo dříve avizovaného růstu o 0,2 procenta. Ve čtvrtek to po jednání vlády na základě červencové makroekonomické predikce ministerstva financí uvedl premiér Petr Nečas (ODS).

Mobilem zaplatíte u pumpy nebo na farmářských trzích, říká šéf Mastercard

19.7.2012 16:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Hloupé telefony nemají budoucnost a při platbě mobilem u pokladny vás vyhodí, myslí si ředitel MasterCard Miroslav Lukeš. Budoucnost placení u pokladen vidí v bezkontaktních kartách, z mobilu budou v počátku lidé nejvíc kupovat lístky a platit složenky.

Vláda nesouhlasí s návrhem VV na snížení daně z nafty o dvě Kč/l

19.7.2012 15:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vláda nesouhlasí s návrhem bývalé koaliční strany Věci veřejné (VV) na snížení spotřební daně z nafty o dvě koruny za litr. Postoj vlády není pro návrh rozhodující, protože konečné slovo mají vždy poslanci.

Komárkova firma se chystá na geotermální vrty v Německu. Investuje tam půl miliardy

19.7.2012 15:56Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Společnost MND ze skupiny KKCG bude společně s německou firmou hledat zdroje podzemního tepla. Do budoucna plánuje vstup na další trhy, jako je například Rakousko nebo Nizozemí. Firmy věří, že geotermální energie bude do budoucna tvořit významný podíl v energetickém mixu Evropy.

Na Twitteru má účet Hitler i Goebbels, Němcům se to nelíbí

19.7.2012 15:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Na Twitteru přibývají účty se jmény nacistických pohlavárů. To se příliš nelíbí německým uživatelům této internetové sociální sítě a snaží se účty falešných Adolfů Hitlerů, Josephů Goebbelsů či Rudolfů Hessů nechat zrušit. Zatím však ne příliš úspěšně, napsal německý týdeník Der Zeit.
Sobota 05. října 2024 Praha 03:21,New York21:21