Zprávy dne

Strana 11948

Mediální magnát Murdoch odstoupil z několika firem skupiny News Corporation

22.7.2012 09:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Mediální magnát Rupert Murdoch odstoupil z vedení správních rad několika amerických a britských firem, které patří do jeho skupiny News Corporation. Nebude už například sedět ve vedení rad, které dohlížejí na britské listy Sun, The Times a Sunday Times.

Češi šetří na baleném nealku, pijí vodu z kohoutku

22.7.2012 09:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Češi v posledních letech kupují stále méně nealkoholických nápojů. Loni jejich spotřeba meziročně klesla o dvě procenta na 25,07 milionu hektolitrů, vyplývá z čísel, které ČTK poskytl Svaz výrobců nealkoholických nápojů. Od roku…

EIB poskytne řeckým firmám úvěry za 1,4 miliardy eur

22.7.2012 07:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Evropská investiční banka (EIB) v následujících třech letech poskytne řeckým firmám úvěry za 1,44 miliardy eur (asi 36,8 miliardy Kč). Oznámilo to řecké ministerstvo financí. Peníze budou určeny hlavně menším podnikům, které mají největší problémy, když si potřebují zajistit financování na běžnou činnost.

Masakr v Denveru zřejmě sníží tržby filmu Temný rytíř povstal

22.7.2012 04:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Los Angeles - Nový film o Batmanovi s názvem Temný rytíř povstal, jehož premiéru v pátek poznamenal masakr na předměstí Denveru, by za celý víkend mohl vydělat kolem 173 milionů dolarů (asi 3,6 miliardy Kč). Tvrdí to lidé z odvětví, na které se odvolává agentura Reuters. Hollywoodská studia avizovala, že kvůli masakru víkendová čísla o tržbách nezveřejní.

Murdoch odstoupil z několika firem své skupiny News Corporation

22.7.2012 00:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Mediální magnát Rupert Murdoch (81) odstoupil z vedení správních rad několika amerických a britských firem, které patří do jeho skupiny News Corporation. Nebude už například sedět ve vedení rad, které dohlížejí na britské listy Sun, The Times a Sunday Times. Řekla to mluvčí společnosti News International Daisy Dunlopová, která tak potvrdila informace z interního dokumentu.

EKONOM: Česko je zatím bezpečný přístav, tvrdí šéfanalytik Erste Group

21.7.2012 20:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Země střední Evropy zatím procházejí krizí relativně dobře, protože výrazně snížily svoje vnější zadlužení a hlavně deficit běžného účtu, uvedl v rozhovoru pro týdeník Ekonom šéfanalytik Erste Group pro střední a východní Evropu Juraj Kotian.

EIB poskytne řeckým firmám úvěry za 1,44 miliardy eur

21.7.2012 17:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská investiční banka (EIB) poskytne řeckým firmám, které byly zasaženy dluhovou krizí, úvěry v celkové výši 1,44 miliardy eur. Informovaly o tom v sobotu agentury AFP a Reuters.

Euro není v nebezpečí, tvrdí Draghi

21.7.2012 17:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Šéf Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi uvedl, že euro není v nebezpečí, a to i přes horší scénáře některých analytiků varující před rozpadem měnového bloku. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na sobotní vydání francouzského listu Le Monde.

TEST: Známá loga bez názvu. Vyzkoušejte si svou paměť a poznejte, komu patří

21.7.2012 16:34Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Firemní logo představuje pro řadu společností možná víc, než jejich jméno. Přesto řada z nich zůstává věrná kombinaci značky a názvu. Vyzkoušejte si proto kvíz IHNED.cz a uhodněte, kterým velkým podnikům symboly patří. Rozluštění najdete v neděli dopoledne.

Westerwelle: Jednání o změnách podmínek záchranného programu pro Řecko jsou vyloučena

21.7.2012 16:26Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německý ministr zahraničí Guido Westerwelle vyloučil jakákoli opětovná jednání o řeckém úsporném programu. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na sobotní vydání německého listu Bild.

Nasdaq nabízí klientům za problémy s debutem akcií Facebooku odškodnění 62 milionů dolarů

21.7.2012 15:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Provozovatel akciového trhu Nasdaq uvedl, že nabídne odškodnění 62 milionů dolarů klientům, kteří byli poškozeni nesprávnou květnovou manipulací trhu při debutu akcií sociální sítě Facebook. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

Zlaté olympijské medaile jsou vyrobené ze stříbra. Prodají je Češi jako Pollert?

21.7.2012 14:34Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Roztavená bronzová medaile by se na komoditních trzích prodala za stovku. Důležitá je ale symbolická hodnota medailí pro fanoušky, kteří jsou za ni ochotni zaplatit několikanásobky její skutečné ceny.
Sobota 05. října 2024 Praha 09:27,New York03:27