Zprávy dne

Strana 11923

Ministr financí Geithner USA je pod tlakem. Laxně reagoval na podvody se sazbami LIBOR

25.7.2012 22:56Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Tehdejší šéf newyorského Fedu a nynější ministr financí USA Timothy Geithner se dozvěděl o podvodech se sazbami LIBOR na jaře 2008. V současnosti však čelí výčitkám ze strany zákonodárců, že jeho reakce byla nedostatečná.

Kalouskovi se vymstil jeho vlastní daňový trik. Stát může přijít až o 1,5 miliardy

25.7.2012 21:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Původně měla tahle finta pomoci při prodeji státních dluhopisů lidem. Teď připraví státní kasu na daních o přibližně 855 milionů ročně - podle konzervativního odhadu vycházejícího z údajů za první pololetí. Až se sečtou údaje za celý rok, může to být okolo 1,5 miliardy korun.

Geithner se kvůli sazbám Libor ocitl pod palbou zákonodárců

25.7.2012 21:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americký ministr financí Timothy Geithner se dnes ocitl pod palbou zákonodárců za to, jak chabě reagoval na informace, které měl už před více než čtyřmi lety o manipulacích světových bank s mezibankovními úrokovými sazbami Libor. Geithner se v prvním slyšení na toto téma v Kongresu hájil tím, že prý hned zpočátku na manipulace se sazbami upozorňoval příslušné regulační orgány.

Ministerstvo dopravy odškodní města za fronty na registrech

25.7.2012 19:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo dopravy odškodní města a obce s rozšířenou působností, kterým způsobily komplikace fronty žadatelů na registrech vozidel. Po dnešním setkání s předsedou Svazu měst a obcí (SMO) Danem Jiránkem to řekl ministr dopravy Pavel Dobeš. Úřad podle něj vypracuje metodiku, podle které se bude odškodnění pro jednotlivá města vyčíslovat.

Teď ještě ne. Avast na poslední chvíli odložil uvedení akcií na americký trh

25.7.2012 19:43Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Český výrobce antivirových programů odložil vstup na trh Nasdaq. S akciemi Avastu se přitom mělo začít obchodovat již ve čtvrtek. Firma to zdůvodnila nepříznivou situací na technologickém trhu. Ta souvisí i se zklamáním kolem akcií Facebooku.

Ropní magnáti z Angoly skupují portugalské firmy. Češi se ale africké země bojí

25.7.2012 19:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Angolská ekonomika je jednou z nejrychleji rostoucích na světě. Angolané nakupují firmy v Portugalsku, Portugalci tam jezdí za prací. I když v africké zemi má Česká republika dobré renomé ze 70. a 80. let, tuzemské firmy se do Angoly nehrnou.

Avast odložil plánovaný vstup svých akcií na americký trh

25.7.2012 19:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český výrobce antivirových programů Avast Software odložil plánovaný vstup akcií na americký trh Nasdaq. Podle dnešního sdělení upisovatelských bank se k tomu firma rozhodla kvůli obnovení nepříznivé situace na trhu. Avast měl v úmyslu získat primární nabídkou pro svůj další rozvoj až 99 milionů dolarů (2,1 miliardy Kč).

Sen o solární budoucnosti se rozpadá. Německé firmy krachují, čínským klesá zisk

25.7.2012 19:17Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Z Německa pochází až polovina světového výkonu solární energetiky. Podíl Německa na výrobě solárních panelů se přitom propadl na pouhých sedm procent. Pracovní místa se přesouvají do Asie, Evropa na solární boom doplatí dražší elektřinou.

Evropské akcie uzavřely smíšeně

25.7.2012 18:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy ve středeční seanci uzavřely se smíšenými výsledky. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Euro po komentáři člena ECB posiluje

25.7.2012 18:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes roste vůči většině hlavních měn a oživila z dvouletého minima k dolaru. Euro podpořil komentář člena Evropské centrální banky o možné bankovní licenci pro záchranný fond ESM.

Za chybný údaj v registru může řidičům hrozit pokuta až 5 mil. Kč

25.7.2012 18:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pokud se údaje v registru aut neshodují se skutečností, může řidičům podle zákona hrozit pokuta až pět milionů Kč. V blokovém řízení na místě může policie za některé přestupky uložit nejvýše 5000 Kč. Většinu přestupků řeší v prvním stupni obecní úřady. Podle ministerstva dopravy nový registr obsahuje až milion chybných údajů.

Kalouskova daňová finta udělá z dluhopisů Tipsportu výnosnější investici

25.7.2012 17:39Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Sázková společnost Tipsport chystá po koupi Chance další velké akvizice. Více než 6 miliard korun na ně chce získat emisí vlastních dluhopisů s kuponem 12 procent. Poměrně vysoký výnos jsme rozebrali s hlavním stratégem ČP Invest Michalem Valentíkem.
Neděle 06. října 2024 Praha 00:44,New York18:44