Zprávy dne

Strana 11905

Indická ekonomika prudce brzdí a je na rozcestí. Na tahu jsou politici i bankéři

29.7.2012 18:38Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Indie vykázala v prvním čtvrtletí roku 2012 nejslabší růst HDP za posledních devět let, tj. dokonce slabší než v průběhu velké finanční krize. Pro tento vývoj existují dva legitimní důvody. Neschopnost vlády udělat potřebné strukturální změny a extrémně tvrdá monetární politika indické centrální banky.

Studie: Prudké zhoršování ratingů zvýšilo zadluženost v eurozóně

29.7.2012 17:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Curych - Prudké snižování úvěrového hodnocení evropských zemí ratingovými agenturami po příchodu dluhové krize vedlo k růstu zadluženosti eurozóny. Vyplývá to podle agentury Reuters ze studie ekonomů univerzity v St. Gallenu.

Merkelová a Monti se zavázali udělat vše pro záchranu eurozóny

29.7.2012 17:16Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německá kancléřka Angela Merkelová a italský premiér Mario Monti se dohodli, že udělají vše pro záchranu eurozóny. Ve svém nedělním prohlášení to vzkázala německá vláda, informovala agentura Reuters.

Merkelová a Monti jsou odhodláni učinit vše pro záchranu eura

29.7.2012 15:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německá kancléřka Angela Merkelová a italský premiér Mario Monti se dohodli, že učiní vše pro ochranu eurozóny a rychle zavedou opatření, na nichž se v červnu shodli evropští představitelé. Uvedla to dnes německá vláda.

Realitní obchod roku za miliardy. Mrakodrap na Pankráci City Tower změnil majitele

29.7.2012 15:27Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejvyšší kancelářskou budovu v Praze prodala společnost Marpona firmě ze skupiny Proxy-Finance finančníků Petera Vajdy a Václava Foglara, bývalí akcionáři zkrachovalé IPB. Do skupiny patří například makléřská společnost BH Securities.

Řečtí politici se prý dohodli na většině požadovaných úspor

29.7.2012 15:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řečtí politici se již dohodli na většině úsporných opatření požadovaných věřiteli. Nyní se zaměří na snižování mezd a důchodů, aby našli zbývající úspory v objemu 1,5 miliardy eur (38 miliard Kč). Agentuře Reuters to dnes řekl zdroj blízký jednání.

Mrakodrap na Pankráci změnil majitele, může to být obchod roku

29.7.2012 14:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Nejvyšší kancelářská budova v Česku, City Tower v Praze na Pankráci, má nového majitele. Společnost Marpona prodala nemovitost firmě Consideratio, která patří přes společnost Fintop do holdingu Proxy-Finance. ČTK informaci o obchodu potvrdil zástupce skupiny Stanislav Zeman. Hodnotu transakce společnost nesdělila. Realitní poradenská firma DTZ však odhaduje, že by to mohl být realitní obchod roku.

Hackeři předvedli aplikaci pro Android, která dokáže ukrást data z bezkontaktních kreditek

29.7.2012 14:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Počítačoví piráti na své hackerské konferenci Defcon v Las Vegas předvedli speciální software pro operační systém mobilních telefonů Android nazvaný NFCProxy, který dokáže ukrást data z kreditních karet a poté je rychle zneužít. Informoval o tom server Forbes.com.

Apple jednal o koupi podílu v síti Twitter

29.7.2012 13:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
San Francisco - Americký technologický gigant Apple v posledních měsících jednal o koupi podílu v internetové sociální síti Twitter. Informoval o tom list New York Times s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Petrof stál před krachem a kvůli krizi musel propouštět. Teď začal vydělávat miliony

29.7.2012 13:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Průběh finanční krize potvrdil podle prezidentky a většinové majitelky firmy Petrof Zuzany Ceralové-Petrofové správnost orientace na východní trhy. Zejména na Rusko, postsovětské republiky, Austrálii nebo Japonsko.

EKONOM: Byznysmen Richard Branson míří čím dál výše

29.7.2012 13:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Extravagantní podnikatel Richard Branson chce do vesmíru vynášet už nejen turisty, ale také satelity. Jedna cesta do vesmíru s Bransonovou lodí SpaceShipTwo vyjde zájemce na přibližně 200 tisíc amerických dolarů.

Podíl privátních značek v českých obchodech pomalu roste

29.7.2012 12:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Podíl výrobků prodávaných pod privátní značkou obchodníků v ČR pomalu roste. Podle údajů Asociace výrobců pod privátní značkou (PLMA) se v České republice loni zvýšil z 25 na 27 procent. V nejprodávanější kategorii potravin…
Neděle 06. října 2024 Praha 10:23,New York04:23