Zprávy dne

Strana 11883

Fed nové kroky nepřijal, konstatoval zpomalení ekonomiky USA

1.8.2012 20:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Americká centrální banka (Fed) na závěr svého dvoudenního zasedání podle očekávání žádná nová opatření na podporu domácího hospodářského růstu nepřijala, signalizovala ale připravenost poskytnout ekonomice v případě zhoršení situace další podporu. Fed konstatoval, že ekonomická aktivita ztratila sílu, a vyjádřil zklamání nad pomalým klesáním vysoké nezaměstnanosti.

FED poslal trhy do mírného záporu

1.8.2012 20:04Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
pAmerické indexy své mírné zisky z první poloviny obchodního dne neudržely. FED zopakoval svoji rétoriku ohledně připravenosti na další podporu ekonomiky, bližších specifikací se však investoři nedočkali. FED si však nechal výrazně pootevřené dveře...

Jednání ČNB: Další změna sazeb není na pořadu dne, čekejte horší ekonomický výhled

1.8.2012 19:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Od srpnového zasedání bankovní rady České národní banky nelze další změnu úrokových sazeb očekávat. Je však velmi pravděpodobné, že sazby na rekordně nízkých úrovních vydrží poměrně dlouho.

Kvůli registru vozidel skončil na MD druhý vedoucí úředník

1.8.2012 19:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Na ministerstvu dopravy skončila kvůli problémům registru aut vedoucí oddělení správy registru vozidel Eva Zlámalová. ČTK to potvrdil mluvčí MD Zdeněk Neusar. Odbor při problémech s registrem špatně komunikoval, napsaly Novinky.cz.

ČSA nabídnou letenky přes chytré mobily. Na Androidu hned, pro iPhone koncem roku

1.8.2012 19:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nově budou moci uživatelé chytrých telefonů nakupovat letenky, kontrolovat rezervace či sledovat informace o příletech a odletech pohodlně ze svých smartphonů. Umožní jim to nový mobilní web a aplikace, které tento týden spouští České aerolinie.

Řecké strany se dohodly na novém úsporném balíku

1.8.2012 19:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecké koaliční strany se dnes dohodly na novém úsporném balíku v rozsahu 11,5 miliardy eur (291 miliard Kč), který požadují zahraniční věřitelé za poskytnutí další části finanční pomoci. Oznámil to dnes řecký ministr financí Jannis Sturnaras poté, co od svých námitek proti plánu upustil šéf socialistů.

dTest: AAA Auto porušuje zákon při nabídce výhodného úvěru na auto

1.8.2012 18:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Společnost AAA Auto podle spotřebitelského časopisu dTest používá při nabízení výhodného financování koupě ojetých vozů nezákonné praktiky. Své poznatky chce proto předat České obchodní inspekci, která může udělit pokutu až ve výši pěti milionů korun, sdělil dnes ČTK poradce dTestu Miloš Borovička. Podle AAA Auto není výsledek prezentovaný v časopisu dTest objektivní a je tendenční.

EKONOM: Registr vozidel škodí dovozcům, ti se bojí červencových čísel

1.8.2012 18:12Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nefunkční registr aut se zřejmě negativně promítne i do výkazů, které Česko posílá do Evropské asociace automobilových výrobců. Tento ukazatel ale bedlivě sledují mnozí finančníci či analytici. Mezi hospodářskou kondicí země a vývojem automobilového trhu je totiž úzká korelace.

První deník určený jen pro iPad má potíže. Murdochův The Daily propustí třetinu lidí

1.8.2012 18:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Deník mediálního magnáta Ruperta Murdocha určený jen pro tablety nesplnil očekávání. Propustí třetinu ze 170 zaměstnanců a čekají ho změny. Titul se propadl do roční ztráty kolem 30 milionů dolarů. Aby se dostal do černých čísel, potřeboval by pětkrát víc platících čtenářů.

EKONOM: Majitel světově úspěšného Y Softu založil fond venture kapitálu

1.8.2012 18:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Firma Václava Muchny měla výnos 11 milionů eur. Do fondu venture kapitálu, který financuje rozjezd nových společností (takzvaných start-upů) hodlá odvádět deset až dvacet procent zisku firmy. "Pomáhat začínajícím podnikatelům mě neskutečně baví," řekl Muchna týdeníku Ekonom.

Euro a další měny před rozhodnutími Fedu a ECB beze změny

1.8.2012 17:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Kurzy eura a dalších hlavních světových měn zůstávaly dnes beze změny. Devizový trh čeká na rozhodnutí centrálních bank Spojených států a eurozóny.

České aerolinie představily změny pro zimní sezonu

1.8.2012 17:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
České aerolinie (ČSA) v zimní sezoně posílí linky do Budapešti, Bruselu, Düsseldorfu, Kodaně, Milána či Ruské federace. Agentuře Mediafax to ve středu sdělila mluvčí Českých aerolinií Hana Hejsková.
Neděle 06. října 2024 Praha 22:26,New York16:26