Zprávy dne

Strana 11877

Firma obchodující s akciemi přišla během chvíle o 9 miliard korun. Kvůli počítačové chybě

2.8.2012 19:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Knight Capital Group, která patří mezi největší v elektronickém obchodování, se obává o svou budocnoust. Ve středu kvůli softwarové chybě přišla o 440 milionů dolarů (asi devět miliard korun). Její akcie ztratily polovinu hodnoty a firma rychle hledá kapitál.

Itálie a Španělsko zatím nevědí, zda budou žádat EU o pomoc

2.8.2012 19:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Itálie a Španělsko zatím nevědí, zda budou usilovat o aktivaci mechanismu, který jim umožní požádat eurozónu o pomoc se snížením nákladů na obsluhu dluhu. Řekli to italský premiér Mario Monti a jeho španělský protějšek Mariano Rajoy. Podání žádosti bude zřejmě jednou z podmínek, kterou si klade Evropská centrální banka (ECB), pokud má ve prospěch těchto zemí intervenovat.

Druhý srpen pod taktovkou ECB

2.8.2012 19:10Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Obchodování na pražské burze, ale také na okolních trzích by se dalo rozdělit na dvě odlišné části, před tiskovkou a po tiskovce ECB. První poklidnou část obchodování vystřídalo hektické obchodování po slovech guvernéra ECB Draghiho.…

Příběhy španělské krize: Dluží mi banky i úřady. Ale věřím ve spravedlnost

2.8.2012 18:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Dluží mu banky i úřady. Pedro López patří k tisícům obětí španělské bankovní krize. První ze série článků "Příběhy španělské krize", které pro IHNED.cz píší španělští novináři Naiara Arteaga-Taberna a Gabriel Fraga.

Počítačová chyba poslala klíčovou makléřskou firmu na kolena

2.8.2012 18:38Zdroj: E15Detail zprávy
Největší obchodník s americkými akciemi Knight Capital Group kvůli chybám v elektronickém obchodování ve středu přišel o 440 milionů dolarů (asi devět miliard korun). Ztráta podle amerických médií ohrožuje stabilitu firmy, která proto nyní hledá partnera, jenž by jí poskytnul kapitál. Její akcie dnes ztratily přes polovinu hodnoty.

Analytici: Zatímco hodnota papírových peněz stále klesá, zlato a cenné kovy získávají na váze

2.8.2012 18:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Mezi dlouhodobé faktory prospěšné pro cenu zlata patří postupné snižování hodnoty papírových peněz. Podle čtvrtečních informací investiční společnosti Colosseum však cenu zlata tlačí vzhůru i růst poptávky ze strany výrobců klenotů.

Akcie v EU prudce oslabily, reagovaly na slova šéfa ECB

2.8.2012 18:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie dnes výrazně oslabily, byť většinu dne strávily v kladných hodnotách a zpevňovaly. Výraznou změnu způsobil komentář prezidenta Evropské centrální banky (ECB) Maria Draghiho, který nastínil chystanou intervenci na trhu státních dluhopisů, nesdělil ale nic konkrétního. Trh proto nevěří, že je ECB schopna udělat v dohledné době něco zásadního pro vyřešení dluhové krize.

Klíčový obchodník s akciemi má kvůli počítačové chybě obří ztrátu

2.8.2012 17:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Největší obchodník s americkými akciemi Knight Capital Group kvůli chybám v elektronickém obchodování ve středu přišel o 440 milionů USD (asi devět miliard korun). Ztráta podle amerických médií ohrožuje stabilitu firmy, která proto nyní hledá partnera, jenž by jí poskytnul kapitál. Její akcie dnes ztratily přes polovinu hodnoty.

EU proplatí jen část úseku R35 u Hradce Králové

2.8.2012 17:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Evropská komise schválila spolufinancování části rychlostní silnice R35 u Hradce Králové. Na stavbu 3,2 kilometru přispěje 708 miliony korun, 136 milionů bude muset stát vrátit. ČTK to dnes řekla Andrea Volaříková z tiskového oddělení ministerstva dopravy. Zmíněný úsek je první stavbou plánované komunikace, která má spojit Liberec s Hradcem Králové a Olomoucí a má být alternativní dopravní tepnou k přetížené D1.

Úřady práce letos poslaly na veřejné služby skoro 38 tisíc lidí, většinou uklízet

2.8.2012 17:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na konci června bylo v systému veřejné služby evidováno 37 768 uchazečů o zaměstnání, uvádí Zpráva o činnosti Úřadu práce za letošní první pololetí, kterou ministerstvo práce a sociálních věcí zveřejnilo ve čtvrtek na svém webu. Z tohoto počtu jich 1 522 nastoupilo do zaměstnání.

ŘSD zrušilo zakázky za 200 milionů Kč, odporovaly zákonu

2.8.2012 16:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Audit Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) odhalil nezákonné členění veřejných zakázek. Zakázky za zhruba 200 milionů korun proto muselo ŘSD zrušit. Na dnešním setkání s novináři to řekl generální ředitel státní příspěvkové organizace David Čermák. Na obdobné počínání poukazoval i audit Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na jaře.

Brusel dá Česku 708 milionů korun na tříkilometrový úsek R35

2.8.2012 16:40Zdroj: MediafaxDetail zprávy
První dokončený úsek dopravní tepny R35 u Hradce Králové získal na začátku srpna podporu Evropské komise. Na 3,2 kilometru čtyřproudé komunikace a mimoúrovňovou okružní křižovatku Opatovice dá Brusel 708 milionů korun, informovalo ve čtvrtek ministerstvo dopravy.
Pondělí 07. října 2024 Praha 02:24,New York20:24