Zprávy dne

Strana 11864

Za vysokým přebytkem červnového zahraničního obchodu ČR je nízký dovoz, tvrdí analytici

6.8.2012 13:13Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Červnové výsledky zahraničního obchodu České republiky jsou podle odborníků způsobeny zejména slabším dovozem, za kterým stojí slabá domácí poptávka. Podle pondělních informací zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ) skončila červnová obchodní bilance ČR v přebytku 29,4 miliardy korun.

Japonské automobilky omezují spolupráci v Evropě

6.8.2012 13:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tokio - Japonské automobilky Isuzu, Mitsubishi a Mazda se snaží vycouvat z partnerství s evropskými výrobci kvůli slabé poptávce na evropském trhu. Informoval o tom podle agentury DPA japonský podnikatelský list Nikkei bez uvedení zdrojů.

UniCredit bank v pololetí zvýšila čistý zisk na 1,6 miliardy Kč

6.8.2012 13:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tuzemská UniCredit Bank, která patří mezi velké tuzemské banky, zvýšila v letošním pololetí meziročně čistý zisk o 141 procent na 1,61 miliardy korun. Banka o tom dnes informovala ČTK. Výrazný nárůst zisku je zkreslen tím, že loni v pololetí banka odepsala řecké dluhopisy v hodnotě 858 milionů korun.

Tak těžký rok ještě české stavební firmy nezažily. A zlepšení se čekat nedá

6.8.2012 12:46Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Stavebnictví se dál propadá. V červnu se stavební výroba meziročně snížila o více než sedm procent. A nic nenaznačuje, že by se to mělo v dohlední době zlepšit. "Je nutné, aby vláda nastartovala investice," říká prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví Václav Matyáš.

Obchodní bilance Česka roste. Statistiku dovozu sráží slabá domácí poptávka

6.8.2012 12:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Přebytek zahraničního obchodu byl v červnu sice vyšší než očekávali odborníci, statistiky o vývozu a dovozu podle analytiků ale signalizují zpomalení tuzemské ekonomiky. Zahraniční obchod podle ČSÚ skončil v červnu přebytkem 29,4 miliardy korun.

Elektrárny Opatovice nabídly Czech Coalu novou smlouvu o uhlí

6.8.2012 12:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Pardubice - Elektrárny Opatovice nabídly dnes společnosti Czech Coal novou smlouvu pro dodávky uhlí do elektrárny. V návrhu smlouvy se elektrárny zavazují k tomu, že budou za dodávky uhlí platit předem. Czech Coal se má vyjádřit do 12. srpna. ČTK o tom informoval předseda dozorčí rady Elektrárny Opatovice (EOP) Mirek Topolánek. Těžařská firma Czech Coal zastavila přísun uhlí do elektrárny 7. června, později na příkaz soudu dodávky obnovila.

Největší trable Nokii zřejmě nezpůsobily špatné produkty, ale neinformovanost či neochota prodejců

6.8.2012 12:14Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Agentura Bloomberg zveřejnila zkušenost bývalého zákazníka společnosti Nokia.brbrpKdyž si šel minulý týden Angelo Amato pro svůj nový telefon, nejen že v obchodě AT&T na Manhattanu nenašel devět měsíců starý model Lumie, prodejce telefon nezmínil...

Nálada investorů v eurozóně klesla na více než tříleté minimum

6.8.2012 12:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Nálada investorů v eurozóně v srpnu popáté za sebou klesla kvůli přetrvávajícím obavám ohledně dluhové krize. Dostala se tak na nejnižší úroveň za více než tři roky. Vyplývá to z dnešních údajů výzkumné skupiny Sentix.

Slovenskou finanční elitu láká Česko. K dravcům se přidává i miliardář Siekel

6.8.2012 11:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Větší investice v tuzemsku přivábily Antona Siekela. Ten se na českém trhu angažoval již dříve, ale doposud tu jeho FPD Group téměř nebyla vidět. Teď se nadechuje k jízdě. Zajímají ho hlavně reality, pro řetězce Billa a Tesco se chystá stavět supermarkety.

Analytici:Zahraniční obchod signalizuje zpomalení ekonomiky

6.8.2012 11:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Přebytek zahraničního obchodu byl v červnu sice vyšší než očekávali odborníci, statistiky o vývozu a dovozu podle analytiků ale signalizují zpomalení tuzemské ekonomiky. Zahraniční obchod podle Českého statistického úřadu skončil v červnu přebytkem 29,4 miliardy korun, což je meziroční zlepšení o 11,8 miliardy korun a nejvyšší kladná bilance ve druhém čtvrtletí letošního roku. Vývoz vzrostl o 5,6 procenta a dovoz o 0,9 procenta

ÚOHS potvrdil pokutu 100 tisíc korun pro Zlín kvůli zakázce na kongresové centrum

6.8.2012 11:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj potvrdil pokutu pro město Zlín ve výši 100 tisíc korun v návaznosti na správní delikt spočívající v uzavření tří dodatků ke smlouvě o dílo na veřejnou zakázku Kongresové centrum Zlín. Úřad o tom informoval v pondělí.

Lidé v červenci přihlásili o 80 % méně ojetých vozů. Kvůli nefungujícímu registru

6.8.2012 11:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Problémy s registrem vozidel zkomplikovaly život také dovozcům automobilů. Počty přihlášených ojetin meziročně propadly o 13 procent. Lidé v červenci odkládali koupi vozidla, protože si nebyli jistí, zda jej budou moci registrovat.
Pondělí 07. října 2024 Praha 08:27,New York02:27