Zprávy dne

Strana 11851

Srbsko chce jednat s MMF, slibuje snížit deficit

8.8.2012 17:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Bělehrad - Srbsko chce co nejdříve zahájit jednání s Mezinárodním měnovým fondem (MMF) o novém úvěrovém programu. Řekl to dnes srbský ministr financí Mladan Dinkić. Slíbil, že vláda příští rok výrazně sníží rozpočtový deficit, ke kritice MMF a Evropské unie vůči mocenskému ovládnutí centrální banky se ale vyjádřil vyhýbavě.

Zadlužený Pilsen Steel dostal dva týdny na vyrovnání s věřiteli. Jedná o změně vlastníka

8.8.2012 17:11Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Konkurz na někdejší škodovácké hutě a slévárny se odkládá. Společnost ale dostala předběžného insolvenčního správce. Miliony dluží i za mzdy dělníkům. Všichni se upínají na možnost nového investora.

Vodovody a kanalizace Pardubice se budou pokutě bránit u soudu

8.8.2012 16:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Pardubice - Firma Vodovody a kanalizace Pardubice se bude bránit proti rekordní pokutě devět milionů korun od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚHOS) soudní cestou. Pokutu společnosti ÚHOS uložil za chyby v tendru za 300 milionů korun…

O razii jsem nic netušil, říká ministr Kuba. Nevyloučil odvolání šéfa Czechinvestu

8.8.2012 16:46Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pokud se prokáže pochybení ředitele Miroslava Křížka, odvolám ho, říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Sám o razii v sídle CzechInvestu předem nevěděl. Zpráva ho zastihla na dovolené. Agenturu prohledává policie kvůli podezřelému tendru.

Ministerstvo životního prostředí vyzkouší elektromobil Škoda Octavia

8.8.2012 16:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Do projektu testování ekologických elektromobilů značky Škoda se zapojilo ministerstvo životního prostředí, které bude nově využívat elektrickou Octavii Green E Line. Automobilka o tom informovala ve středu.

Levný benzin jen uškodí, říká zástupce firem, které si stěžují na Shell

8.8.2012 16:31Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cenová válka pumpařů prospěje spotřebitelům, říká analytik Jan Procházka. Cenová válka pumpařů zničí malé benzinky, oponuje zástupce menších firem Ivan Indráček. Právě ty se obrátili na antimonopolní úřad se stížností na to, že Shell prodává benzin příliš levně.

Agentura Fitch potvrdila Německu nejvyšší úvěrový rating

8.8.2012 16:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Ratingová agentura Fitch dnes ponechala úvěrové hodnocení Německa na nejvyšším možném stupni AAA. Výhled německého ratingu zůstává stabilní, což znamená, že jeho zhoršení prozatím nehrozí. Hodnocení podle agentury odráží dlouhodobou úvěrovou sílu Německa a příznivý hospodářský vývoj země v posledních dvou letech.

Nový ředitel chce omezit investice i autonomii Severočeských dolů

8.8.2012 16:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Chomutov - Nový generální ředitel Severočeských dolů Ivan Lapin chce omezit jejich autonomii v rámci skupiny ČEZ. Propojením některých aktivit se zbytkem skupiny chce zlevnit účetnictví a správu majetku. Zároveň chce zlevnit i investice, které…

Plochy s GM kukuřicí v Česku letos klesly o 40 pct

8.8.2012 15:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Plochy s geneticky modifikovanou (GM) kukuřicí v Česku letos meziročně klesly o 40 procent na 3080 hektarů, řekl dnes ČTK mluvčí ministerstva zemědělství (MZe) Jan Žáček. Zemědělce od pěstování geneticky upravených plodin odrazují přísné předpisy v EU. Takzvaná Bt kukuřice odolná proti škůdci zavíječi je jedinou v Evropě komerčně pěstovanou geneticky modifikovanou plodinou.

Euro oslabilo vůči dolaru, jeho pokles ale může být pouze dočasný

8.8.2012 15:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes oslabilo vůči dolaru po předchozích třech nárůstech za sebou. K poklesu jednotné evropské měny přispěly slabé údaje o německém průmyslu. Ztráty eura však mohou být podle agentury Reuters pouze dočasné, protože investoři jsou optimističtější ohledně protikrizových opatření Evropské centrální banky (ECB).

Bořek Šípek: Znám korupci "tvrdých loktů". Odehrává se na jachtách a golfu

8.8.2012 15:31Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Václav Havel nebyl náročnější než jiní klienti, říká v rozhovoru architekt Bořek Šípek, který nyní spolupracuje s pražským letištěm na projektu spojeným právě s bývalým prezidentem. Veřejnosti se představí v říjnu.

Němci znovuobjevili akcie. Investují do nich kvůli obavám z krize

8.8.2012 15:24Zdroj: E15Detail zprávy
Kvůli dluhové krizi roste v Německu znovu obliba investic do akcií. Jen za první pololetí letošního roku přibylo v zemi 1,5 milionu akcionářů a celkem nějaký druh těchto cenných papírů vlastní 10,2 milionu Němců. Oznámil to Německý akciový institut (DAI). Němci prý vnímají investici části úspor do akcií jako zajištění proti možným dopadům zhoršení krize v eurozóně.
Pondělí 07. října 2024 Praha 16:22,New York10:22