Zprávy dne

Strana 11830

Německý: Předběžný růst HDP zanechal smíšený dojem

14.8.2012 06:11Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Německý HDP (předběžný odhad) v druhém čtvrtletí rostl o 0,3 % (q/q sezónně očištěno) a 0,5 % (y/y bez očištění) a 1,0 % (y/y očištěno o počet pracovních dní) (odhad 0,2 %, 0,9 % a 1,1 %). Předchozí hodnoty činí 0,5 %, 1,7 % a 1,2 %.brbrpZdroj:...

Penta kupuje distributora léčiv Gehe Pharma a lékárny Lloyds

14.8.2012 01:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česko-slovenská finanční skupina Penta Investments podle informací Mladé fronty Dnes (MfD) výrazně posílí na tuzemském trhu s léky a léčivy. Před dokončením je prý jednání o převzetí distributora léčiv Gehe Pharma Praha a sesterské sítě lékáren Lloyds, které patří německému koncernu Celesio AG. Transakce, jejíž hodnota zatím není známá, by mohla být zveřejněna již během dneška, píše list.

Představitel KLDR bude v Pekingu jednat o ekonomice

13.8.2012 21:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Peking - Strýc severokorejského vůdce Kim Čong-una bude v úterý v Pekingu jednat s vrcholnými čínskými představiteli. Informuje o tom agentura AP, která se odvolává na severokorejská média. Tématem rozhovorů, jichž se Kimův strýc Čang Song-tchek zúčastní, má být převážně spolupráce v ekonomické oblasti.

Šéf CzechInvestu Křížek končí kvůli podezřelé zakázce pro kamarádovu firmu

13.8.2012 18:52Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Miroslav Křížek končí ve funkci šéfa CzechInvestu. Minulý týden v agentuře zasahovala policie, která si šla pro důkazy v pochybném tendru na správce databáze nemovitostí. Kontrakt vítězné firmě Glafin, kterou vlastní Křížkův kamarád, zajišťoval velmi výhodné podmínky.

Čínské vozy jsou na Ukrajině nejprodávanější, vytlačily Octavii. Chtějí prorazit v Evropě

13.8.2012 18:21Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Na Ukrajině stojí Geely CK proti Ladám a starším modelům Daewoo. K mání je za polovinu toho, co Škoda Fabia. Za západní konkurencí sice v bezpečnosti stále zaostává, v testech už ale nepropadá.

EK zastavila plány ČTÚ na částečné uvolnění regulace internetu

13.8.2012 18:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Evropská komise (EK) rozhodla, že Český telekomunikační úřad (ČTÚ) musí zrušit plán na uvolnění regulace vysokorychlostního internetu ve vybraných obcích. Komise se bojí, že když český regulátor zruší Telefónice povinnost poskytovat alternativním operátorům velkoobchodní nabídku připojení k internetu přes xDSL, zdraží to internet. EK to dnes sdělila v tiskové zprávě. Vyjádření telekomunikačního úřadu ČTK shání.

Vláda chce rozjet ekonomiku se zataženou brzdou, tvrdí Michl. Jiní experti s Klausem nesouhlasí

13.8.2012 17:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Politici se snaží rozjet na plný plyn se zataženou ruční brzdou, tvrdí ekonom Aleš Michl. Lidé budou víc nakupovat v zahraničí, varuje Pavel Kohout. Je to nejméně špatná cesta, jak snižovat zadlužení země, zastávají se vlády další experti.

Dolarových milionářů je ve světě více, ale mají menší majetek

13.8.2012 17:16Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Bohatých ve světě loni přibylo, některé banky přesto snížily limit, od něhož poskytují klientům privátní bankovnictví. Řada evropských bank nabízí privátní bankovnictví od milionu eur, jiné firmy pokládají za minimum dvacet milionů korun. Většina bank v Česku vychází z desetimilionové částky.

Firmy lákají ženy po mateřské k rychlému návratu do práce. Nabízejí tisícové prémie

13.8.2012 17:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ženám, které se vrátí hned po mateřské dovolené do práce, Telefónica nabízí osm tisíc korun k platu bez ohledu na pozici. Pět tisíc na hlídání dává i Česká spořitelna. Firmě se to vyplatí - najít náhradu stojí roční plat zaměstnance.

Euro posílilo díky nadějím na protikrizová opatření ECB

13.8.2012 16:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes posílilo vůči americkému dolaru i japonskému jenu díky očekávání, že Evropská centrální banka (ECB) učiní opatření ke zmírnění dluhové krize v eurozóně. Jednotná evropská měna však zůstává zranitelná kvůli známkám neshod mezi evropskými politiky.

Češi vsadili na OH v Londýně téměř dvojnásobek co v Pekingu

13.8.2012 16:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Češi vsadili na olympijské hry v Londýně u tří největších tuzemských sázkových kanceláří přes půl miliardy Kč, což byl proti předchozí olympiádě v Pekingu nárůst o téměř dvojnásobek. Důvodem byla zejména možnost sázení…

MD chce převést 300 km rychlostních silnic na dálnice

13.8.2012 16:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo dopravy chce převést 300 km rychlostních silnic na dálnice a na některých silnicích 1. třídy zvýšit maximální rychlost z 90 na 110 km/h. Pilotním projektem by se už na podzim tohoto roku měla stát komunikace mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Resort to dnes oznámil v tiskové zprávě.
Úterý 08. října 2024 Praha 02:24,New York20:24