Zprávy dne

Strana 11823

Česká ekonomika si v letošním roce pohorší zhruba o jedno procento, odhadují analytici

14.8.2012 18:09Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle odhadů analytiků oslovených agenturou Mediafax si česká ekonomika letos pohorší, po loňském růstu o 1,7 procenta, přibližně o jedno procento. Z úterních informací Českého statistického úřadu (ČSÚ) vyplývá, že česká ekonomika v druhém čtvrtletí meziročně klesla o 1,2 procenta.

Elektrárny Opatovice zveřejnily smlouvu, již navrhly Czech Coalu

14.8.2012 18:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Elektrárny Opatovice (EOP) zveřejnily návrh smlouvy na dodávky uhlí od společnosti Czech Coal, kterou těžařská firma v pondělí odmítla. Elektrárenská společnost tak reaguje na vyjádření Czech Coal především o placení za dodávky a o ukončení sporů mezi oběma firmami. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Elektráren Opatovice Petr Zadák. Vyjádření Czech Coal ČTK shání.

Pražská burza s poklidným obchodováním a výborným závěrečným finišem.

14.8.2012 17:50Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Index PX po pondělním poklesu tentokrát nezaváhal a zakončil silnější o 1,0 % na závěrečné hodnotě 930,60 bodu. Po výborných výsledcích se k růstu opět vrací akcie ČEZ. Průběh obchodování nijak nenaznačoval nějaký výraznější…

Bývalý akcionář PPF Šmejc bude spoluvlastnit skupinu Home Credit

14.8.2012 17:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Bývalý akcionář skupiny PPF Jiří Šmejc se výměnou svého pětiprocentního akciového podílu v PPF stane přímým akcionářem Home Creditu a nově také předsedou představenstva skupiny Home Credit. PPF o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Koruna posílila, krátce se dostala těsně pod 25 korun za euro

14.8.2012 17:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Koruna dnes posílila. Vůči euru si proti pondělku polepšila o devět haléřů na 25,02 Kč/EUR, k dolaru česká měna končila obchodování silnější o tři haléře na 20,30 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Penta kupuje dodavatele léků Gehe a síť lékáren Lloyds

14.8.2012 17:31Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Investiční skupina Penta se rozhodla koupit síť lékáren Lloyds v České republice a tuzemského distributora léků společnost Gehe. Skupina o tom informovala v úterý s tím, že výše transakce činí 2,12 miliardy korun.

Čína je příliš drahá. Čeští výrobci outdoorového vybavení se vracejí do Evropy

14.8.2012 17:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Každý rok stoupají náklady na výrobu v Číně zhruba o pětinu. To je už pro české výrobce vybavení a oblečení do přírody příliš. Stěhují se zpátky do Evropy, hlavně do její východní části. V tuzemsku se ale nedá čekat velký rozmach produkce, nejsou tu potřebné moderní stroje, ani švadleny.

Genesis Capital získal 100 procent v Game Czech

14.8.2012 17:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Správce fondů rozvojového kapitálu Genesis Capital koupil od společnosti Game Group 100 procent v největším tuzemském prodejci počítačových her a konzol Game Czech. Oznámil to v tiskové zprávě. Cenu neuvedl. "O investici do Game Czech jsme začali jednat v únoru letošního roku. Britská skupina Game Group byla v té době v obtížné situaci a zajímala se o odprodej svých dceřiných společností včetně té české," uvedl ředitel Genesisu Jan Tauber.

Euro posílilo díky údajům z Německa a Francie

14.8.2012 17:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes výrazně posílilo vůči japonskému jenu díky překvapivě příznivým údajům o německé a francouzské ekonomice. Vůči americkému dolaru si však připsalo pouze mírný nárůst. Americká měna těžila z údajů o vývoji maloobchodních tržeb ve Spojených státech.

Rehn: EU a ECB jsou připraveny zakročit proti dluhové krizi

14.8.2012 16:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská unie i Evropská centrální banka (ECB) jsou připraveny zakročit proti dluhové krizi, jakmile budou splněny určité podmínky. V rozhovoru ve finanční televizi CNBC to řekl komisař EU pro hospodářské a měnové záležitosti Olli Rehn. Dodal, že Německo je podle něj odhodláno euro podpořit.

Za Plzní začne největší stavba železničního koridoru Praha - Cheb

14.8.2012 16:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Dosud největší stavba na III. tranzitním železničním koridoru z Prahy do Chebu, tedy úsek z Rokycan do Plzně, začne s mírným zpožděním letos v říjnu. Jde o tříletou stavbu za 7,5 miliardy korun, jejíž dodavatel by měl být znám…

Vladimír Bezděk ukončil své členství v Národní ekonomické radě vlády

14.8.2012 16:50Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) Vladimír Bezděk ukončil své působení v tomto poradním sboru. Důvodem jeho odchodu je profesní působení na Slovensku, kam se i s rodinou přestěhoval, informoval v úterý tajemník NERV David Havlíček.
Úterý 08. října 2024 Praha 06:33,New York00:33