Zprávy dne

Strana 11803

USA začaly vyšetřovat další velké banky, jestli nepraly Íránu peníze

19.8.2012 18:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Před několika dny Standard Chartered raději zaplatila 340 milionů dolarů (asi 7 miliard korun) za to, že bude zastaveno vyšetřování ohledně praní peněz Íránu. Podle New York Times jsou nyní vyšetřovány další velké benky včetně Deutsche Bank.

Český, slovenský a maďarský trh s elektřinou se propojí 11. září

19.8.2012 17:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český, slovenský a maďarský trh s elektřinou se propojí 11. září. Od tohoto termínu se budou obchodovat nabídky a poptávky ze všech tří zemí společně. Oznámil to tuzemský organizátor trhu s elektřinou OTE. Propojení trhů mezi Českem a Slovenskem už funguje nyní.

Týden: O Net4Gas se uchází již čtyři zájemci

19.8.2012 16:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - O provozovatele českých plynovodů Net4Gas se uchází čtyři zájemci a další se k nim zřejmě ještě budou přidávat. Zájem má skupina KKCG Karla Komárka, konsorcium Energetického a průmyslového holdingu, Global Infrastructure Partners a belgického Fluxys, dále australský investiční kolos Macquarie a konsorcium fondů Allianz a Borealis Infrastructure Management. Uvedl to server časopisu Týden s odkazem na několik zdrojů.

Sodexo: Prim v benefitech bude hrát i nadále péče o zdraví

19.8.2012 15:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Prim v benefitech poskytovaných zaměstnavateli bude hrát i nadále péče o zdraví, vyvážení pracovního a osobního života a zajištění na stáří. Například prvotřídní zdravotní péči ocení 70 procent zaměstnanců, vyplývá z průzkumu společnosti Sodexo.

ČNB zřejmě ještě sníží odhad letošního vývoje HDP

19.8.2012 14:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká národní banka zřejmě ještě sníží svůj odhad letošního vývoje tuzemské ekonomiky. V srpnové prognóze přitom pro letošek předpověděla pokles hrubého domácího produktu o 0,9 procenta. V pořadu Otázky Václava Moravce to uvedl člen bankovní rady Lubomír Lízal.

EKONOM: Rus chce s vyhledávačem Yandex.ru porazit Google v Evropě

19.8.2012 14:45Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vyhledávací služba Jandex, jednička na ruském trhu, pronikla do Turecka. Její šéf zvažuje evropský projekt, který by se vyrovnal síle Googlu. Podle týdeníku The Economist se firma těší doma značné popularitě, konkurenční Google má podíl na trhu necelých 30 procent.

Studenti hledající bydlení zvyšují poptávku po nájemních bytech

19.8.2012 14:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - S blížícím se koncem prázdnin začínají vysokoškolští studenti řešit ubytování v novém akademickém roce. Realitní kanceláře v univerzitních městech už nyní zaznamenávají o pětinu až třetinu vyšší poptávku po nájemních bytech, kterou táhnou právě studenti. Vyplývá to ze zjištění ČTK mezi "realitkami".

Obliba pivních mixů roste, jejich nabídka se rozšiřuje

19.8.2012 14:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pivní limonády se v Česku těší stále větší oblibě. V letních měsících jejich prodeje dále rostou. Rozšiřuje se také nabídka příchutí, zjistila ČTK v anketě mezi pivovary. Podle dostupných informací jsou právě takzvané radlery hlavním tahounem mírného růstu českého pivního trhu. Podle dřívějšího odhadu pivovarského svazu by podíl pivních mixů na pivním trhu mohl letos dosáhnout zhruba tří procent.

Řecko podle šéfa Euroskupiny zřejmě zůstane v eurozóně

19.8.2012 13:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Řecko pravděpodobně neopustí eurozónu, protože takovýto krok by byl politicky neprůchodný a přinesl by nepředvídatelná rizika. Uvedl to šéf ministrů financí eurozóny, tedy takzvané Euroskupiny, Jean-Claude Juncker. Dodal, že Řecko by opustilo eurozónu pouze v případě, že by zcela rezignovalo na konsolidaci rozpočtu a strukturální reformy.

Tisk: Americké úřady vyšetřují Deutsche Bank kvůli Íránu

19.8.2012 13:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké úřady vyšetřují německou Deutsche Bank a několik dalších významných bankovních společností kvůli transakcím souvisejícím s Íránem a dalšími zeměmi, které čelí mezinárodním sankcím. Informoval o tom list New York Times.

Prodeje elektronických čteček i e-knih v ČR letos rychle rostou

19.8.2012 10:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Poptávka po čtečkách knih i po samotných knihách v elektronické podobě letos rychle roste. Zájem Čechů o e-knihy stoupl v prvním prázdninovém měsíci meziročně o 43 procent, vyplývá to z údajů internetového srovnávače Heureka.cz. Prodej čteček se v červenci zvýšil o pětinu. E-knihy se na tuzemských prodejích knih podílejí už jedním procentem. Češi si do čteček stahují hlavně fantasy a detektivky.

EKONOM: Před čtyřmi roky skoro zkrachovali, teď chtějí z Mall.cz udělat český Amazon

19.8.2012 08:05Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ondřej Fryc uskutečnil rekordní obchod v historii českého internetu. Jím vybudovaný Netretail Holding byl oceněn na 5,7 miliardy korun. Nyní plánuje smělou expanzi, v rozhovoru pro týdeník Ekonom přiznává, že chce být nejsilnější ve střední a východní Evropě.
Úterý 08. října 2024 Praha 21:33,New York15:33